Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, původně jsem nechtěla reagovat, ale přece jen.. Je mi líto, v jaké jsi situaci. O mimi bych mu určitě řekla a jak už někdo psal, zažádat si o alimenty. Sama jsem prožila něco podobného, jen s tím rozdílem, že ona nemohla mít děti, sice se rozvedl, ale když bylo Báře necelých 5 měsíců, ruplo mu v bedně a odešel od nás, za ní
.. Tak nevím, těžko říct, chlapi jsou nevyzpytatelný. Trošku vím, jak se cítíš, já bych tohle už podruhé nerozdýchala.
Moc ti držím pěstičky, ať to vyjde všechno dobře, Míša
Ježiši, co se to tu vyrojilo za diskuze poslední dobou ![]()
Mě vás milenek není líto ani náhodou, trpte si jak chcete…že prý to máte těžké
a ostatní to mrzí.No mě teda vůbec.. ![]()
Je mi líto jen těch dětí, ať už z původní rodiny nebo od milenek.
Nepřihlášená Pet ![]()
Pet: docela ostrý názor, ale respektuju ho. Ty jsi vdaná? Tak ti to přeju, to šťastné a věrné. Neříkám, že je to všude, zkus na to pohlédnout z druhé strany. Ne vždy za to může ona milenka, že jí vlastně je. Vždy jsem si říkala, že nebudu milenkou, že si najdu „čistého“ chlapa, jaksi se zvrtlo, ale jistě, to mě neomlouvá. Manželky milenky vnímají jako děvky, co jim rozbíjí rodinu, kdežto manžel je chudák, který si musí „rozmyslet“, s kterou vlastně bude a nad hlavou mu svítí svatozář. Neříkám, vinu určitě nesou oba dva. A ty děti opravdu za nic nemohou, jenže když už je dítko na cestě nebo na světě a chlap zdrhne,a ještě za svojí exmanželkou, tomu říkám nezodpovědnost (mluvím teda o svém případu). A to už potom můžu skoro mluvit jako manželka…
misutka píše:
Pet: docela ostrý názor, ale respektuju ho. Ty jsi vdaná? Tak ti to přeju, to šťastné a věrné. Neříkám, že je to všude, zkus na to pohlédnout z druhé strany. Ne vždy za to může ona milenka, že jí vlastně je. Vždy jsem si říkala, že nebudu milenkou, že si najdu „čistého“ chlapa, jaksi se zvrtlo, ale jistě, to mě neomlouvá. Manželky milenky vnímají jako děvky, co jim rozbíjí rodinu, kdežto manžel je chudák, který si musí „rozmyslet“, s kterou vlastně bude a nad hlavou mu svítí svatozář. Neříkám, vinu určitě nesou oba dva. A ty děti opravdu za nic nemohou, jenže když už je dítko na cestě nebo na světě a chlap zdrhne,a ještě za svojí exmanželkou, tomu říkám nezodpovědnost (mluvím teda o svém případu). A to už potom můžu skoro mluvit jako manželka…
Mišutko,
v mých řádcích nenajdeš zastání chlapů ![]()
Těch mi není líto už vůbec ![]()
P.
Pet - vidíš svět velmi černobíle. Až jsem se musela pousmát, taky jsem kdysi byla taková radikální moralistka, než mě život poučil. Teď už mám pro chování druhých mnohem víc pochopení … a neodsuzuju na základě pár kusých informací, které o nich mám.
Michaela
Anonymní píše:
Pet - vidíš svět velmi černobíle. Až jsem se musela pousmát, taky jsem kdysi byla taková radikální moralistka, než mě život poučil. Teď už mám pro chování druhých mnohem víc pochopení … a neodsuzuju na základě pár kusých informací, které o nich mám.Michaela
No vidíš a ze mě jsi udělala radikální moralistku ![]()
Myslete si co chcete, já víc sympatizuji s manželkami, ikdyž jsou to někdy pěkné můry, to zase ne, že ne.. ![]()
Ale dá se přece začít s čistým štítem.
Milenky mají na výběr, do svého trápení nejsou natlačeny, dostaly se do takéto situace samy, každý svého štěstí (trápení) strůjcem v tomto případě!
Už sem nepolezu, nebojte
..moralistka teda fakt nejsem, zažila jsem toho už taky dost, nechtěla jsem čeřit vodu, jen jsem čmrkla svůj názor.
Klidně ho ignorujte, polemizovat o správnosti počinání milenek a nevěrných manželů (manželek) fakt nechci
V tomto mám já jasno ![]()
Dostala jsi mě:) Omlouvám se:) Ne ty, ale tvůj názor na tohle téma mi přijde malinko radikální:)
Jinak já jsem taky maželka.. Ale v životě jsem se dostala i do situace, kdy jsem měla z jistého důvodu několik let milence…
Nezbývá, než ti popřát, aby ses v životě nezamilovala do pana Nesprávného:)
Michaela
Anonymní píše:Dostala jsi mě:) Omlouvám se:) Ne ty, ale tvůj názor na tohle téma mi přijde malinko radikální:)
Jinak já jsem taky maželka.. Ale v životě jsem se dostala i do situace, kdy jsem měla z jistého důvodu několik let milence…
Nezbývá, než ti popřát, aby ses v životě nezamilovala do pana Nesprávného:)
Michaela
Holky, já si myslím, že je dobré to probírat i z té morální stránky, jenom prostě se slušností. Aspoň si každý vybere to dobré i špatné z každé situace, co se v životě děje téměř každý den. A faktem je, že zamilovat se do pana Nesprávného může kterákoli z nás, i když to teď tak necítí. Hlavní je, abychom za svoje činy uměli i nést následky a postavit se případným problémům čelem.
![]()
Tiez sa musim priznat ze som na strane podvadzanych manzeliek. Lebo ten chlap ked sa zenil, tak slubil ze bude verny a ze bude pri svojej zene stat. A keby ta zena dopredu pocitala s tym, ze ten chlap klame tak by si ho nebrala.
Milenka, na druhu stranu, vie ze ten jej zenaty pan nespravny kedysi inej slubil ze jej bude verny. Takze od sameho zaciatku vie, ze je s podvodnikom a este mu v tom podvode aj pomaha. Proste to tak je, pokial jej milenec na samom zaciatku zenu a pripadne deti nezaprel.
A este … diskutovala som na inom fore s jednou pani, mala 3 deti a tusim 14 rokov manzela. Lenze ten si nasiel milenku, urobil jej dieta, nastahoval sa k nej a potom ju podvadzal s byvalou manzelkou. A ta si vychutnavala ze je milenka na prasky, lebo ma podozrenie ze jej chlap zahyba.
Tohle téma je hodně silné. Já sama za sebe mohu říct, že kdysi v mládí po zkušenosti se zadaným jsem si slíbila již nikdy více. Chápu, že některé z vás milenkám nemůžete přijít na jméno ale je to hodně o mužích a jejich umění oblbnout.. Můj ex byl kabrňák v oblbování a uměl ze sebe dělat takového chudinku, že mi to hlava nebrala. Občas se prokecl o nějaké kamarádce a co o mně před ní řekl. Jedna mu uvěřila dokonale a vzala ho k sobě poté co jsem ho vyhodila. Výsledek? Stihla ho už vyhodit také..
U mě to je tak trochu z druhé strany. Měl jsem milenku (neřešme důvody, to není k tématu). Po nějakém čase jsem se rozhodl odejít od manželky, zahodit přes deset let vztahu, všechny jistoty a přenechat i společné bydlení manželce. S tím, že si s milenkou najdu něco jiného a začnu tak nějak od znova. Když už jsme se dostali k plánování bydlení a mému odchodu, tak najednou milenka otočila, že mě nechce protože „Co kdyby jsem odešel takhle za deset let od ní.“!!
Od milenky to znělo docela jako že si „do huby“ nevidí, protože ona se mnou během několika let podváděla své tři partnery. Já to byl ochoten risknout, ale ona chce věci, které sama nechce nabídnout. Posledního chlapíka opustila (jinak všichni její partneři pustili k vodě Jí) po tom co zjistila, že byl týden na dovolené v zahraničí byl v jednom pokoji se svou kamarádkou, což jí neřekl. Tvrdí, že s ní nic neměl (věřím mu, znám ho). Ona během celého jejich vztahu spala se mnou!! Ale to je přeci něco jiného… ![]()
Dítě si nech, ale pravděpodobně nepočítej s tím, že od rodiny odejde.
I když po té zprávě o miminku změní názor, kdo ví… Držím ti palce, ať to zvládneš. ![]()
Milá dámo, začala sis se ženatým, tak co čekáš. Ohledně miminka se rozhodni jen podle sebe a od ženáče moc nečekej, může tě jen příjemně překvapit. Držím palec.