Odejít z práce? Neumím se rozhodnout

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5246
31.1.26 14:32

@Tarena Ja teda reagovala ciste na ty prazdniny a ze nekdo psal, ze by to videl jako red flag.

Ale jinak mi to jako zadna hruza neprijde. Pochybuju, ze podobne prace delaji jenom lidi bez deti, nebo s odrostlymi detmi :nevim: Ve skolach a skolkach vyucujici taky chystaji ruzne akce pro cizi deti a kdyz nekdo dela kratky dlouhy tyden, tak je tady jeden ze dvou vikendu pryc. A zakladatelka nepsala, ze jsou nejake spesl akce 52 vikendu v roce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10915
31.1.26 14:35
@Afrikana píše: Více

My tedy ve skolce a skole nikdy nemeli akci o vikendu, vzdy vse ve vsedni den.
Urcite nebude pracovat kazdy vikend. Jen proste prodlouzene vikendy v kvetnu, v lete, Velikonice, Vanoce, leto, to bude top sezona pro skanzen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
31.1.26 14:41
@andelka83 píše: Více

Jenže nemáš akce ve svátky, víkendy,…
Plus volno prázdniny…

Dokud máš malé děti, držela bych se jistoty, myslím, ze6ve firmě máš jistotu a celkem pohofu jsi zastupitelná, nikdo nic neřeší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3206
31.1.26 14:42

Vlastně by mě na tvém místě lákalo vrátit se do oboru, dělat práci, která by mě naplňovala.. ale ta cena za to je příliš vysoká. S malým dítětem (dětmi) bych se jednoduše bála, navíc na pozici, která je ne příliš zastupitelná. Ale já jsem v tomhle spíš přizdis..áč a radši mám rezervu, než něco na sílu. Ta smlouva na rok je nejistota, co když za rok papa, až jim to tam postavíš na nohy? Děti jsou malé jen jednou, na tvém místě bych tomu dala třeba rok dva ještě zůstat v jistém (nudném) korporátu a pak se znovu rozhlédnout..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.26 15:08
@teroonka píše: Více

Dobrý postřeh, někdo to psal i výše. Zjistím třeba místa a organizace, které bude dobre oslovit, navrh další akce a pak? Bude potřeba obměna kolektivu, nové tváře, přijde někdo známý. Zrovna minulý týden mi řekl manžel, jak neprodloužili smlouvu u nich ve firmě marketingové manažerce. On taky ještě naštěstí stihl smlouvu na neurčito.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.1.26 15:10
@Afrikana píše: Více

Zrovna s mým dítětem si to tam moc představit neumím. Jestli by to šlo, netuším.

• Citovat
  • Upravit
36148
31.1.26 15:22

Míň peněz, smlouva na určitou dobu, budeš mít často pracovní víkendy a svátky. Když budeš něco organizovat tak předpokládám, že to bude práce od nevidím do nevidím. S malým dětem co navíc bude nastupovat do školy bych do toho nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27738
31.1.26 15:34

Ono kdoví kolik lidí jim odmítlo před tebou že ti tak pochlebují a ukolébávají tě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.26 15:38
@JancaS84 píše: Více

Přesně tahle uvažuje i můj manžel. Prý mame malý dítě, začne nám škola od toho září, pomoc rodiny veškerá žádná, navíc já se smlouvou na určito jako Damoklův meč nad sebou. Vyjednávací pozice žádná, budu muset sekat latinu a opravdu být zapálená pro tu práci, je pravda, že na něco takové jsem dlouho čekala, ale aby to nebylo tak, že jim tam neco vytvořím a po roce nashledanou. Zase v tom korporátu si připadám jako kolečko v systému, jako číslo ale stojí za mnou americká firma. Co se týká počtu dnů dovolené a sick days je to v oboch případech stejne. A v tom skanzenu je to plat dle tabulek. Zas tam ocení mou školu, v korporátu ne. Je to dilema

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.1.26 15:39
@ka2ka píše: Více

Tak inzerát tam byl do minulé nedele..v pondělí mě na pohovor hned zvali a pohovory probíhali včera a čtvrtek. To zní logicky.

• Citovat
  • Upravit
27738
31.1.26 15:44
@Anonymní píše: Více

některý firmy nabírají každé tři měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.26 15:52
@ka2ka píše: Více

Tak to já sleduju inzerci celkem pečlivě, že by mne něco uniklo.

• Citovat
  • Upravit
11196
31.1.26 15:57

Jestli je to to, co si myslím, tak časově to bude náročné. Pracovník pro styk s veřejností bude muset byt ve styku s veřejností. Tedy při akcích, v otevírací době. Ale… Práce v kultuře je krásná, kreativní, naplňující. Různorodá, pestrá. Nepracuji tedy v muzeu ani skanzenu, ale v knihovně. Jsme velmi aktivní, takže kromě běžné otevírací doby děláme akce i o svátcích, víkendech. Min. 1× měsíčně jsem v praci v sobotu v běžné otevírací době, navíc akce mimo otevírací dobu, též víkendové.

Ale… o prázdninách je klid, naopak máme omezenou otevírací dobu, nemáme soboty. Práce je sice jak na kostele, ale můžeme brát dovolenou, nejsme omezení těmi akcemi a tak..

Chápu, že tě to láká. Bude to náročné, to určitě.

Jak staré jsou děti? Kdyz už jsi 5 let v práci, tak nejmladšímu bude třeba 8?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
31.1.26 16:06
@Anonymní píše: Více

Zase co se týče smlouvy, nemyslím, že by se jim chtělo za rok zaučovat nového pracovníka. Asi je to nějaké pravidlo. I já jsem měla v kulturní instituci první rok smlouvu na dobu určitou. Mají to tak u nás všichni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.26 16:07
@Fazulina píše: Více

Mame jedno dítě, bude mu na jaře 7.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie