Odešel od načaté láhve do hospody

Anonymní
7.9.19 10:19

Odešel od načaté láhve do hospody

Ahoj, předesílám, že o alkohol tady nejde. Jen se mi povedl bulvární titulek :mrgreen: Jdu se vypovídat a poprosit o názor.
Plánovala jsem s manželem hezký večer. Chtěla jsem oslavit jeho první týden v nové práci a sama se odreagovat od počínajícího období vzdoru naší ratolesti. Načali jsme láhev, popíjeli, kecali. Manžel pak začal odbihat. Okolo 23 hodiny mi řekl, že jde s jedním kamarádem na pivo. Já čekala, že NÁŠ večer bude pokračovat. Do hospody chodí zřídka, vrací se v použitelném stavu. Teď byl vlastně tři týdny po sobě někde (festival, posezení s novými kolegy, včerejšek). Příští víkend bude ke všemu celý pryč, jedou od práce na vinobraní přes celý víkend. Nejsem žádná stíhačka, nevadí mi, když někam jde, ale chci to vědět dopředu. Takhle jsem si připadala, že mě pasoval do puťky domácí, protože se prostě nemůžu sebrat a nechat doma dítě. Řekla jsem mu, že stejně tak jsem se mohla sebrat já a jít, ale že slušnost mi to nedovolí. Nevím, v kolik přišel. Spala jsem v jiném pokoji. Ještě nevylezl. Jsem na něho pěkně naštvaná. Jeho chování mě ponížilo, i když se ke mně nechoval vůbec vulgárně atd. Po odchodu mi napsal SMS, „Tak promiň, chtěl jsem někam jít, ale bylo mi blbý to říkat dopředu“. To fakt vylepšil :zed: Nejsem jeho máma, aby se mě musel dovolovat, ale snad jsme partneři a o věcech bychom se měli domlouvat. Tento můj postoj zná. Tak co vy na to? Chci po něm moc, jsem stíhačka atd.? Jak byste reagovali, až vyleze z nory :mrgreen: :roll:? Díky za reakce ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5913
7.9.19 10:26

Pokud by se jednalo o jednorazovku tak bych nereagovala nijak. Večer bych si s ním sedla a řekla, že mám pro jeho potřeby pochopení, ale je na místě, aby měl pochopení i on pro ty moje. Takže ať mi řekne, kdy a kam půjde. Pokud by se jednalo o opakovanou událost udělala bych doma poradnej bordel (mixér atd), aby se vzbudil a jak by otevřel oko, vrazila bych mu dítě a na půl dne odjela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
7.9.19 10:35

Nějak podobně. Jednorázovou situaci bych neřešila, jen mu řekla, že příště má. normalne říct, že by rád šel s kamarády, vždyť není problém udělat si společný večer kdykoliv jindy. Pokud by se takto choval častěji, na nějaký jeho spánek bych nebrala ohledy a někdy se třeba taly. takhle sebrala a odešla (za předpokladu, že vím, že dítě spí celou noc a ta o budu schopna s nim vstat). Dítě bych mu teda po ranu nevrazila, to by byl trest spíš pro to dítě, než pro něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.19 10:35

@Martha03 Udělal to už jednou, cca před rokem. Nejradši bych mu tady dítě nechala, ale venku je hnusně a nikam se mi nechce. Doma je práce jak na kostele.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.9.19 10:41

@chaela Před jeho odchodem jsem měla chuť říct, že byl dva týdny po sobě někde, tak jdu já, když nemáme mít společný večer… Sebrat se a jít. Nechci ale dělat věci na truc. I v jiných situacích jsem mu říkala, aby si představil, že je v kůži toho druhého. Asi by se mu nelíbilo, kdybych to samé udělala já..navíc v kontextu večera při skleničce.

• Citovat
  • Upravit
16006
7.9.19 10:45

Někdy bych si také přál mít takové „starosti“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.19 10:46

Základem je komunikace a naschvály jsou cesta do pekel.

Sama upřednostňuji dát včasné info o svých plánech druhému a to očekávám od druhé strany. Jenže rozdíl je v tom, že jsme bezdětní. U vás bych doporučila si domluvit dny, kdy chcete mít čas sami pro své zájmy, koníčky, přátele atp. Dělat naschvály mixerem či vražením děcka po otevření oka partnera mi přijde nevyzrálé a nic neřešící situaci. Člověk musí umět mluvit, vyjádřit své pocity, přání, co bude a nebude akceptovat. Tady vidím nedostatek a na tom bych zapracovala. Nikdo druhému do hlavy nevidí, ať jsou spolu rok či dvacet let. Přeji štěstí při rozhovoru a ať se daří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
7.9.19 10:47

To, že ty potřebuješ taky čas sama pro sebe řešit potřebujete, ale až tě přejde frustrace z odmítnutí. Teď bys jedině vyvoala hádku.

Jinak mám takové temné podezření, že si ten hezký večer naplánovala, ale nedomluvila ses s ním a spíš to bylo překvapení, ne? Kdy on už nejspíš měl domluvenou tu hospodu a tak s tebou zůstal pár hodin a pak to ještě chtěl stihnout a nedošlo mu, že to mělo vést k sexu, protože si to prostě neřekla.

Chápu že to naštve, ale po těch letech by si už mohla vědět, že potřebuješ umět věci říkat jasně, bez výčitek a podobně, aby k tomu druhému doputovaly srozumitelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.19 10:53

@Zumpa Bohužel mám i větší starosti, ale ty tady neventiluji, protože mi s nimi nikdo z vás nepomůže ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky