Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit nebo alespoň znát názory ostatních. Dnes jsme měli s partnerem hnusnou hádku, u které byl i náš syn (2,5) roku, přestože se před ním nikdy nehadame, teď byl všeobecně dlouho klid. Takže pak chudák brečel. Chlap řval jak magor, já jsem nic neříkala, nechci se hádat před malým. Šlo o to, že já ještě nejsem úplně fit, měla jsem chřipku, ale přes týden jsem byla i u našich, abych se vylezela. No a měl jít ráno se psem a prý s ním musel i v noci, měl nějaké potíže, tak si stěžoval, že by se rád vyspal…tak jsem říkala, že to chceme všichni, tak začal řvát, že ho to nezajímá, co chci já a že on tady všechno platí, tak budu fungovat, prostě chování, jak hovado…a že mám vypadnout, že už mě tu nechce azd. Já jsem se taky zrovna moc nevyspala, syn se hodně budil. Nakonec teda psa vyvenčil krátce a někam odjel. Co byste teď dělali? Čekáme spolu druhé dítě… nejraději bych šla, jenže není takhle narychlo kam.
Klasika, žena prostě musi poslouchat a zvladnout vše! takhle se chovaji panove kdyz je zena na mateřské a je na chlapovi(závislá). ![]()
U nás je to teď tak nějak podobně, děti máme dvě malé. Taky teď hnusnou chřipku, jsem úplně KO, do toho poslouchám, jak je doma bordel, jak děti ječí, psi zlobí a kdesi cosi. Ležet nemůžu, vše je na mě, manžel skoro není doma. Finančně se hezky stará, ale za jakou cenu.. Nevím, jak dlouho ještě vydržím, je mi fakt mizerně už týden ![]()
Jenže odjet nemáme bohužel teď kam
. A zas mu dát úplně volný prostor, to nevím. Stejně někam odjel a já ho shánět nebudu, po tom, co mi řekl.
Tak u nás ani ta finanční stránka není zas tak suprova, že by platil vše a vydělával nějak hodně. Já platím věci pro syna, auto, nákupy atd. Je toho taky dost. On se ohání pořád tím, že tady platí jako bydlení a taky jídlo. Bohužel byt je jeho.
Kam bys jezdila hned? nikam se nepakuj, po jedný hádce,… vsadim se, že si nasype popel na hlavu
tohle se stane, máme taky prcka, manžel jezdí po práci do další práce, hodně starostí a vidím, jak také vyjíždí a vyloženě hledá nějaký ten hromosvod… no jansý, že jsem to často já… i dneska ráno
když to hodně přehání bouchnu do stolu a udělám čurbes já, to se pak hned chytne za nos… ale dneska že tu mám čerstvý kobližky a kávu se šlehačkou, mě nenaštve nikdo
… klííííííd, je toho na něj moc a stejně chlap jako miminko neumí tak zpracovat emoce, čili vztek ![]()
Vymez se prori nemu. Delej jen veci ktere jsou nutne. Bylo by fajn si promluvit, pokud o to oba stojite. Ale ponizovat bych se nenechala. Dobre od ted vydelava, ty se zase staras o deri a domacnost… Jestli chce muzete si to vymenit.
@Anonymní píše:
Jenže odjet nemáme bohužel teď kam. A zas mu dát úplně volný prostor, to nevím. Stejně někam odjel a já ho shánět nebudu, po tom, co mi řekl.Tak u nás ani ta finanční stránka není zas tak suprova, že by platil vše a vydělával nějak hodně. Já platím věci pro syna, auto, nákupy atd. Je toho taky dost. On se ohání pořád tím, že tady platí jako bydlení a taky jídlo. Bohužel byt je jeho.
no tak jsi byla u rodičů tak můžeš tam ne? Nechápu že s někým kdo ti nadává a vyhazuje tě čekáš druhý dítě
Proč si tohle ženské děláte??? To, že jsi na mateřské, neznamená, že jsi najednou služka. Nebo až půjdete do práce, tak jako on se změní a bude taky doma něco dělat? Snad je automatický, že když je jeden nemocný, tak se stará ten druhý - o všechno! A nemocný jenom odpočívá.
Nedělejte si to samy. Nemějte pocit, že musíte něco „zvládat“ nebo že vás dokonce někdo ocení, že dřete jako kůň a když jeden ze 150 úkolů nezvládnete, tak jste hrozné. A kecy o vydělávání jsou největší hloupost. Jó, kdyby vydělával 100k měsíčně, tak ať doma nic nedělá, ale hezky zaplatí uklízečku, chůvu atd., protože proč by to měla dělat ta ženská. Chlap aby si odmakal 8-12 h 5× v týdnu a baba aby jela jak šroub 24/7. ![]()
Kopla bych ho do zadele a edala si neco vlastniho ![]()
Mne by muz rekl jen jednou, ze vse plati
. I kdyz ja chodim pri rodicaku i do prace..
Tak at jde na rodicak on a ty do prace. Do porododu a pak po porodu taky.
@Pettcherry Jo, to je pravda… Sám to říkal, že už toho má moc, ale práci má jen jednu a chodí tak normálně domů a z toho jsme ještě s malým dost často pryč. Jenže jak se asi nevyspal, tak vylitnul…ale přišlo mi to líto, tohle říct. Ale my musíme snést a zvládnout vše…a to se nevyspíme dost často. Jako on jinak funguje, s malým taky chodí ven, ale tohle mě prostě vytocilo a zamrzelo. To jsem zvědavá, jestli se přijde omluvit, není to moc ten typ…
@Pettcherry A co kdyz jsou takove hadky u zakladatelky časté? prece neni normalni aby vyhazoval tehotnou zenskou z baraku? vzdyt ji ponizuje.
@ka2ka tam to teď nejde a navíc tam bydlí ještě babička a nechci je do toho zatahovat. Ne, předtím mi nic takového neřekl
@Annabela11 to nejsou, ale něco podobného bylo taky už když jsem byla těhotná s prvním, jinak klid… normální to není, to vím ![]()
@kyticka86 Hledala by sis neco vlastniho? zskladatelka je tehotna typuji ze je na rodicaku…
Ahoj, potřebovala bych poradit nebo alespoň znát názory ostatních. Dnes jsme měli s partnerem hnusnou hádku, u které byl i náš syn (2,5) roku, přestože se před ním nikdy nehadame, teď byl všeobecně dlouho klid. Takže pak chudák brečel. Chlap řval jak magor, já jsem nic neříkala, nechci se hádat před malým. Šlo o to, že já ještě nejsem úplně fit, měla jsem chřipku, ale přes týden jsem byla i u našich, abych se vylezela. No a měl jít ráno se psem a prý s ním musel i v noci, měl nějaké potíže, tak si stěžoval, že by se rád vyspal…tak jsem říkala, že to chceme všichni, tak začal řvát, že ho to nezajímá, co chci já a že on tady všechno platí, tak budu fungovat, prostě chování, jak hovado…a že mám vypadnout, že už mě tu nechce azd. Já jsem se taky zrovna moc nevyspala, syn se hodně budil. Nakonec teda psa vyvenčil krátce a někam odjel. Co byste teď dělali? Čekáme spolu druhé dítě… nejraději bych šla, jenže není takhle narychlo kam.