Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím Vás všechny…mám na Vás dotaz objednáváte a nakupujete někdo oblečení pro děti v zahraničí a pokud ano,chtěla bych se zeptat jak to děláte a jestli máte nějaké oblíbené stránky s oblečením z ciziny…
Old Navy z ameriky (oldnavy.gap.com), tommy hilfiger z nemecka: eu.tommy.com
obe stranky zasilaji do CR ![]()
pak pouzivam ebay…
ale od 1.dubna je na zbozi z ameriky povinne DPH a to 20%, tak bude treba si pricist ![]()
nakupovaly jsme www.carters.com ale jak už bylo řečeno přede mnou za chvíli už se to nevyplatí ![]()
já rozhodně next, ideálně přes maminky na MMB, a stejným způsobem taky H&M a Zaru (protože jsou tímto způsobem levnější než v kamenných krámech)
stránky:
next.co.uk
shop.hm.com
zara.com
Nejen DPH, ale i clo - snižuje se od 1.4. i limit pro bezcelní dovoz na nesmyslné minimum ![]()
Miso, zrovna to HM se moc nevyplatí, tedy jak u čeho, ale na oblíbené věci tam mají holky velké přirážky, jiné zase mají levněji…
Jinak nakupuji z ciziny přes MMB taky. Většinou Next, ten opravdu přijde (i poté co v ČR zlevnil) levněji z Anglie. Z té mám kurz cca 34kč/libra, v českém Nextu to oblečení vyjde cca 40kč/libra (když to vezmu podle cen věcí na které jsem v Praze koukala).
Hanulko,
já mám next přes jednu maminku z mmb běžně za 32Kč/Libra, teď dokonce 31Kč. A to Háemko. Já tam malým teď objednala kalhoty 221 Kč (v obchodě 299 Kč), legínky 92Kč (v obchodě 129 Kč) a mohla bych pokračovat.Takže tak
Navíc nikam nemusím, páč mi to přivezou až domů.
![]()
Já beru od jedné paní Topolino z Německa,bydlí kousek ode mě,tak to mám bez poštovného.
Miso, já to viděla třeba na bundě se šikmým zipem - HM 399, MMB 499 a víc
Ale zas třeba tu co HM mělo za 799 tam holky měly za 599. Čepičky v HM jsou kolem 129, MMB 149… Asi taky jak kdo, ale musí se to halt hlídat.
A ten next… nic nemění na tom, že český je potom ještě dražší, než při tom kurzu co jsem psala já ![]()
Díky holky,mě známá řekla,že nakupuje na Mimibazaru a na Aukru přes někoho,ale neřekla přes koho a že takhle nakupuje i že někteří lidé dělají i stránky,ale vychloubat se to jo,ale aby poradila kde to najdu to né…moc Vám děkuju ![]()