Odeznívající hyperstimulační syndrom

Anonymní
26.11.11 15:39

Odeznívající hyperstimulační syndrom

Ahojky,ráda bych věděla,jestli jste se s tím už některá setkala. Po OPU se mi strašně zvětšilo břicho a byli mírné bolesti. Oba vaječníky přes 8cm a nějaká volná tekutina. Diagnostikovali OHSS a dostala jsem po OPU kapačku. Postupně se bolesti zvětšovali a po ET už jsem měla problémy být na zádech,ale třeba i na boku. Strašně mě bolelo i v okolí žaludku a když jsem udělala prudší pohyb,tak jsem se zadýchávala. Pak 3 dny po ET se to o hodně zmírnilo,už můžu ležet i na boku aniž bych měla šílené bolesti. Je to jen nějaký přechodný stav,nebo se to může ještě rozjet a tohle je jen klidová fáze?
Moc díky za každé info :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3513
26.11.11 16:20

já myslím, že už to odchází. Já jsem nemohla 14dní ani ležet na zádech. Spala jsem v sedě. Jak to ocházelo, postupně jsem se mohla přetočit i na bok a pak už to bylo v tomto směru dobrý. Dělali ti krevní testy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.11 16:34

Nn,žádný testy ještě nedělali a kontrolu mám v pondělí. A byla jsi z toho těhu?

• Citovat
  • Upravit
3513
26.11.11 16:45

jo, malej se držel úplně ukázkově, on je bojovník. Já jsem měla těžkej hyperstimulák. Já bych si na kontrole zkusila vyžádat krevní testy, jestli se ti třeba nezahušťuje krev, D-Dimery apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
26.11.11 16:46

na fotce je to moje hyperstimulační dítě. Máme jenom jedno a do druhého přes IVF už nepůjdeme, takže třeba se stane zázrak a podaří se nám ještě ta holčička :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.11 16:54

Hezkej klučík :) Já píchám kvůli krvy fraxík. Doktor mě chce pro jistotu vidět,proto tam v pondělí musím. Takže mi nejspíš krevní testy udělat nechá.
Já někde četla,že to třeba poleví,ale jak se začne zvedat hcg,tak se může zase ve velkém rozjet. Takže s tím jsi problém neměla? Ty už jsi pak měla všechno v pohodě?
Dávala sis 1 nebo 2 embryjka a po jaké kultivaci?
IVF je docela nápor a tobě nezbyli třeba mrazáčky? Že bys mohla jít jen na KET,aby byla ta sestřička ;)

• Citovat
  • Upravit
5368
26.11.11 17:00

Mne se rozjel hyperstimulak az 10 dni po ET- taky jsem mela tezsi formu, skoncila jsem nakonec v nemocnici. Tim te nechci nijak vystrasit; muze to odeznit, uvidis, co rekne dr. na utz. Tehotenstvi prosperovalo (rikaji, ze tomu muze hyperstimulak nejakym zpusobem i „napomoct“).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
26.11.11 17:05

taky jsem píchala :lol: . Já jsem dlouho s hyperstimulákem ležela v nemocnici. Máš pravdu, už to začalo vypadat celkem nadějně, že odeznívá a pak v den kdy mi přišli doktoři říct, že jsem těhotná mi taky řekli, že se začínám znovu zahušťovat a dlouho jsem se z toho pak dostávala. Ale u tebe to bude dobré když si doma.
Mě odebrali 15 vajíček. 15 jsme si jich nechali oplodnit s prodlouženou kultivací. Ještě 3. den když jsem tam volala jak se jim daří, tak bylo všechno v pohodě. Pak jsem přišla na transfer a ze všech těch vajec zůstaly jenom 2. Ty jsem si nechala zavést no a na 1. UTZ už byl vidět jenom Honzík a dobojoval to s náma až do konce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.11 17:08
beodenka píše:
Mne se rozjel hyperstimulak az 10 dni po ET- taky jsem mela tezsi formu, skoncila jsem nakonec v nemocnici. Tim te nechci nijak vystrasit; muze to odeznit, uvidis, co rekne dr. na utz. Tehotenstvi prosperovalo (rikaji, ze tomu muze hyperstimulak nejakym zpusobem i „napomoct“).

No to právě vím :) Proto jsem na něj i tak nějak spoléhala :D Proto tu teď tak panikařím,že mi to asi odeznívá. Ale myslíš,že je možné,že jen odeznívá hcg před OPU a pokud to vyjde a mimi se uchytí,že se může znovu rozjet,tím jak začne stoupat hcg?
Boedenko,kolika denní ti zaváděli embryjka? Morulky nebo blastocysty?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.11.11 17:16

Ty bláho,to ti moc nezbylo :( To je mi líto,ale hlavně že to všechno zvládnul Honzík :) Takže ti je dávali jako 4 denní moruly nebo je nechali do blastocyst?
Já stimulovala už v srpnu,ale nechali mě jen do OPU a ET nebyl,že mi hrozilo OHSS. To ze mě odsáli 35 folíků z toho 21 vajíček,ale jen 11 zralých. Oplodnilo se nám jich 5 a všechny zamrazili. A při KETu nám nakonec zůstalo jen 1 a to nevyšlo :(
Teď mi snížili dávky,celkem o dost a reagovala jsem víc a rychlejš jak minule. Doktoři to nechápou. Ale volné tekutiny nebylo tolik a tak jsme to nechali až k ET,že buď to ustojím a nebo se rozjede ve velkém. Do 10cm vaječníků jsem se taky vešla a tak jsme šly do toho. Teď bylo 45 folíků z toho 22 vajíček,ale kolik bylo zralých tentokrát nevím. Ale prý byli lepší jak minule,to byla spíš druhá kvalita a teď jsou 1 kvalita. Oplodnilo se nám jich 12. 2 nám zavedly a 8 máme v mrazáčku.

• Citovat
  • Upravit
2177
26.11.11 17:20

Oprava,tentokrát 42 folíků,né 45 :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.11 17:20

Oprava,tentokrát 42 folíků,né 45 :D

• Citovat
  • Upravit
3513
26.11.11 17:31

zaváděli jsme blastocysty. Teď s odstupem času už vím, že jsme šli do risku, protože mě už bylo hodně zle tři dny a stejně jsme vajíčka zavedli. Po transferu jsem se nějak doktorovi nezdála a tak mi vzal krev a jen co jsme dojeli domů tak mi volal, že si mám sbalit věci a okamžitě jet do nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
26.11.11 17:32

ale když jsem to pak po narození Honzíka s doktorem z CARU probírala tak jsme dospěli k závěru, že bez toho přestimulování by se nám asi prcek nepovedl :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2177
26.11.11 17:40

No přestimulování je prý super věc :) Docela to prospívá :hug: Nám je do blastocyst nenechali,prý byli tak kvalitní,že mohli vybrat už den před nima a že moruli lépe snášejí mražení a rozmražení. Že blastocysty pak hodně odpadají :nevim:
Já když jsem šla na ET tak už jsem měla problémy sedět v čekárně jak mě vše v břiše řezalo. Už jsem se těšila jak se tam u nich natáhnu na postel :D
A pak už jsem se ty další 2 dny nemohla doma ani narovnat,chodila jsem jak hrbáč :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí