Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
já myslím, že už to odchází. Já jsem nemohla 14dní ani ležet na zádech. Spala jsem v sedě. Jak to ocházelo, postupně jsem se mohla přetočit i na bok a pak už to bylo v tomto směru dobrý. Dělali ti krevní testy?
Nn,žádný testy ještě nedělali a kontrolu mám v pondělí. A byla jsi z toho těhu?
jo, malej se držel úplně ukázkově, on je bojovník. Já jsem měla těžkej hyperstimulák. Já bych si na kontrole zkusila vyžádat krevní testy, jestli se ti třeba nezahušťuje krev, D-Dimery apod.
na fotce je to moje hyperstimulační dítě. Máme jenom jedno a do druhého přes IVF už nepůjdeme, takže třeba se stane zázrak a podaří se nám ještě ta holčička ![]()
Hezkej klučík
Já píchám kvůli krvy fraxík. Doktor mě chce pro jistotu vidět,proto tam v pondělí musím. Takže mi nejspíš krevní testy udělat nechá.
Já někde četla,že to třeba poleví,ale jak se začne zvedat hcg,tak se může zase ve velkém rozjet. Takže s tím jsi problém neměla? Ty už jsi pak měla všechno v pohodě?
Dávala sis 1 nebo 2 embryjka a po jaké kultivaci?
IVF je docela nápor a tobě nezbyli třeba mrazáčky? Že bys mohla jít jen na KET,aby byla ta sestřička ![]()
Mne se rozjel hyperstimulak az 10 dni po ET- taky jsem mela tezsi formu, skoncila jsem nakonec v nemocnici. Tim te nechci nijak vystrasit; muze to odeznit, uvidis, co rekne dr. na utz. Tehotenstvi prosperovalo (rikaji, ze tomu muze hyperstimulak nejakym zpusobem i „napomoct“).
taky jsem píchala
. Já jsem dlouho s hyperstimulákem ležela v nemocnici. Máš pravdu, už to začalo vypadat celkem nadějně, že odeznívá a pak v den kdy mi přišli doktoři říct, že jsem těhotná mi taky řekli, že se začínám znovu zahušťovat a dlouho jsem se z toho pak dostávala. Ale u tebe to bude dobré když si doma.
Mě odebrali 15 vajíček. 15 jsme si jich nechali oplodnit s prodlouženou kultivací. Ještě 3. den když jsem tam volala jak se jim daří, tak bylo všechno v pohodě. Pak jsem přišla na transfer a ze všech těch vajec zůstaly jenom 2. Ty jsem si nechala zavést no a na 1. UTZ už byl vidět jenom Honzík a dobojoval to s náma až do konce.
beodenka píše:
Mne se rozjel hyperstimulak az 10 dni po ET- taky jsem mela tezsi formu, skoncila jsem nakonec v nemocnici. Tim te nechci nijak vystrasit; muze to odeznit, uvidis, co rekne dr. na utz. Tehotenstvi prosperovalo (rikaji, ze tomu muze hyperstimulak nejakym zpusobem i „napomoct“).
No to právě vím
Proto jsem na něj i tak nějak spoléhala
Proto tu teď tak panikařím,že mi to asi odeznívá. Ale myslíš,že je možné,že jen odeznívá hcg před OPU a pokud to vyjde a mimi se uchytí,že se může znovu rozjet,tím jak začne stoupat hcg?
Boedenko,kolika denní ti zaváděli embryjka? Morulky nebo blastocysty?
Ty bláho,to ti moc nezbylo
To je mi líto,ale hlavně že to všechno zvládnul Honzík
Takže ti je dávali jako 4 denní moruly nebo je nechali do blastocyst?
Já stimulovala už v srpnu,ale nechali mě jen do OPU a ET nebyl,že mi hrozilo OHSS. To ze mě odsáli 35 folíků z toho 21 vajíček,ale jen 11 zralých. Oplodnilo se nám jich 5 a všechny zamrazili. A při KETu nám nakonec zůstalo jen 1 a to nevyšlo ![]()
Teď mi snížili dávky,celkem o dost a reagovala jsem víc a rychlejš jak minule. Doktoři to nechápou. Ale volné tekutiny nebylo tolik a tak jsme to nechali až k ET,že buď to ustojím a nebo se rozjede ve velkém. Do 10cm vaječníků jsem se taky vešla a tak jsme šly do toho. Teď bylo 45 folíků z toho 22 vajíček,ale kolik bylo zralých tentokrát nevím. Ale prý byli lepší jak minule,to byla spíš druhá kvalita a teď jsou 1 kvalita. Oplodnilo se nám jich 12. 2 nám zavedly a 8 máme v mrazáčku.
zaváděli jsme blastocysty. Teď s odstupem času už vím, že jsme šli do risku, protože mě už bylo hodně zle tři dny a stejně jsme vajíčka zavedli. Po transferu jsem se nějak doktorovi nezdála a tak mi vzal krev a jen co jsme dojeli domů tak mi volal, že si mám sbalit věci a okamžitě jet do nemocnice.
ale když jsem to pak po narození Honzíka s doktorem z CARU probírala tak jsme dospěli k závěru, že bez toho přestimulování by se nám asi prcek nepovedl
.
No přestimulování je prý super věc
Docela to prospívá
Nám je do blastocyst nenechali,prý byli tak kvalitní,že mohli vybrat už den před nima a že moruli lépe snášejí mražení a rozmražení. Že blastocysty pak hodně odpadají ![]()
Já když jsem šla na ET tak už jsem měla problémy sedět v čekárně jak mě vše v břiše řezalo. Už jsem se těšila jak se tam u nich natáhnu na postel ![]()
A pak už jsem se ty další 2 dny nemohla doma ani narovnat,chodila jsem jak hrbáč ![]()
Ahojky,ráda bych věděla,jestli jste se s tím už některá setkala. Po OPU se mi strašně zvětšilo břicho a byli mírné bolesti. Oba vaječníky přes 8cm a nějaká volná tekutina. Diagnostikovali OHSS a dostala jsem po OPU kapačku. Postupně se bolesti zvětšovali a po ET už jsem měla problémy být na zádech,ale třeba i na boku. Strašně mě bolelo i v okolí žaludku a když jsem udělala prudší pohyb,tak jsem se zadýchávala. Pak 3 dny po ET se to o hodně zmírnilo,už můžu ležet i na boku aniž bych měla šílené bolesti. Je to jen nějaký přechodný stav,nebo se to může ještě rozjet a tohle je jen klidová fáze?
Moc díky za každé info