Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, tento mesic jsem byla na ET a hned druhy den skoncila v nemocnici se silnym OHSS
tekutinu sem mela (a jeste neco mam) i na hrudniku. Za jak dlouho se vam daly vajecniky do normalni velikosti? Ja mam porad 10 cm velke
jo a taky ste potom mely takovy kasel? je to silene, kolikrat se zakaslu tak, ze me zaboli podbrisek a mam strach, aby to mimco nejak neohrozilo
tekutinu mi museli spodkem z bricha i odsavat, mela sem kapacky i plasmu, se divim, ze to mrnous ustal ![]()
Hezký večer, já jsem na tom byla dost podobně. Hyperstimulační syndrom se projevil cca 5 den po ET. Šla jsem na prohlídku do CAR, kde se Dr. usmíval a říkal, že je to na dobré cestě. Že se to zpravidla stane, když se začne zvyšovat HCG v krvi. Další den už to bylo neúnosné, kompletně mně zalila „voda“ a já skončila v nemocnici. Na příjmu mi říkali, že mi plavou všechny orgány a nejhorší bylo to dýchání. Během 2 dní jsem měla skoro 10 kg navrch. Takže okamžitě infuze a Fraxiparin. Kašel jsem sice neměla, ale musela jsem spát v polosedu. Vaječníky píchaly a bolely ještě nějaký čas a tekutina se vstřebávala dost dlouho po propuštění z nemocnice. Tuším tak cca 3 měsíce. Ale dobře to dopadlo
Takže držím place, aby to bylo co nejdříve OK ![]()