Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vyvolávací injekce plodu neublíží. Máš pozitivní test nebo už po termínu menstruace?
Proč bys chtěla vyvolavacku 4 dny po uhnizeni? Dr to nepozná tak brzy, ale hnízdí to v polovině cyklu, tam není pro vyvolávání důvod ![]()
Vyvolávačku můžeš odmítnout
Odlož prohlídku o týden a budeš mít jistotu..
Proc vyvovalacku 4dny po uhnizdeni? A jinak, ta injekce neublíží a taky ne, doktor to tak brzy nepozná
Neznám tvůj příběh a okolnosti, ale pokud pochybuješ, nemůžeš to lékaři říct? Vyvolávačku ti přeci bez tvého souhlasu nepíchne.
@pikola To je u mě složitější, cyklus ti říct nemůžu neboť mám periodu jednou za 9-10 měsíců, takže jsem ji očekávala na přelomu února a března. Což nevím jestli dojde, neboť od včerejška mám silnou bolest v podbřišku a střídající se křeče na pravé a levé Straně. Čirý výtok s místama růžovou krví (takovou barvu jsem nikdy neměla) a dneska jakoby brzkou menstruaci. Test byl včera negativní ale chci ho udělat ještě ve středu, než k ní pojedu.
@sarah1618 to je fajn že můžu odmítnout, díky. Jo a prohlídku odložit nemůžu byla už dřív domluvená a když bych ji zase odložila mohla by mě vyrazit. Navíc v okrese je asi něj lékařka. Pak už jen mužská gynda.
Má šanci něco vidět tak dva týdny po uhnízdění. A vyvolávačka je megadávka progesteronu, ta to v případě těhotenství maximálně podpoří, ale neuškodí. Někde dávají v CARech agolutin dokonce místo Utrogestanu „na udržení“.
A ty se jí to nějak bojíš říct? Mně to přijde jako nejlepší varianta - uvidí tě dobrá lékařka, se kterou můžeš konzultovat, že jsi hypoteticky těhotná. Na UTZ asi nic ještě neuvidí, ale může ti poradit, určitě lépe, než my tady
A jak již bylo řečeno, nebude ti píchat nic, s čím nebudeš souhlasit.
Řekni to normálně lékaři, že se snažíte a že je možné, že jsi úplně na začátku. Asi udělá kontrolní ultrazvuk a když nic neuvidí, tak si sám usoudí, jestli píchne vyvolávačku nebo počká. Pokud řekneš, že to píchnout nechceš, tak ti nic píchat nebude. Třeba ti i vezme krev na hcg, pokud nebude moc brzy. Ale neboj, případné mimi bude v pořádku ![]()
Dobře, moc Vám všem holky děkuji, celkem jste mě uklidnili. Už mám jasno. ![]()
Vyvolavacka neublíží, ba naopak. Jinak ano, rané fáze neodhali
Ahoj, chci se zeptat na zkušenosti. Je možné aby při brzké návštěvě gynekologa neodhalil těhotenství? Myslím, když by se teoreticky vajíčko uhnízďovalo a za 4 dny mám na gynekologii sjednanou kontrolu, je možné že by na to gynekolog nepřišel a dal mi vyvovalávačku? Mám strach, že bych tak mohla přijít o podařené mimi.