Odkdy do pokojicku na hrani?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
809
6.8.07 21:37

Odkdy do pokojicku na hrani?

Ahojky, vim, ze je to zatim asi predcasny /mam 14.mesicni holcicku/, ale odkdy si deti hraji v detskem pokoji? Mala ma zarizeny pokojik, ale zatim to delame tak, ze tam pouze spinka a prebaluju ji tam, ale jinak nosime ruzny hracky do obyvaku, kde si hrajeme atd. Je tam ale plno pro ni zajimavych veci, jako elektronika, nabytek atd., ktery zacina byt nebezpecny, tak bych ji chtela naucit si hrat v pokojicku /ted samozrejme se mnou/. A tak by me zajimalo, odkdy si tam tak deti hraji samy s obcasnou kontrolou? Od dvou nebo az tak tri let? Nebo jeste pozdeji? Diky za odpovedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1917
6.8.07 22:08

Ahoj,

tak nas pokojicek slouzi na spani (asi od 18mes.) a jako sklad hracek, jinak mame i hraci koutek v obyvaku, kde ma vzdy nejake hracky v bedne, ktere se obmenuji. Zhruba do velikosti rocniho ditete mame byt celkem „bezpecny“ diky nasim labradorkam a jejich spokojenym vrticim ocaskum. Takze na tomto stavu nechci nic menit, obyvak je od toho aby byl obyvan, jsem rada, kdyz jsme pohromade a nechci dcerku izolovat. Tak kolem druheho roku se mala obcas sebere a jde si pro hracku nebo si chvilku hrat do pokojiku, to pak kdyz se nevraci na ni chodim obcas juknout nebo si s ni na chvilku stavet, kdyz mne o to poprosi. A nebo se sama zase za chvilku vrati. A ze elektronika neni na hrani stejne musi pochopit.

Takze si myslim, ze kolem tech 2 let uz je dite schopne si samo pohrat v pokojiku za obcasne kontroly, ale nevim, mne se moc posilani deti at si hraji v detskem pokojiku nelibi a sama tam s ni zavrena byt cely den taky nemuzu, ikdyz mne desne bavi hrat si s vlackama nebo legem ;))).

Sarach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17718
7.8.07 07:25

ahoj,

myslím, že je to dost individuální,ale obecně platí, že děti jsou nerady samy :wink:

syn -2,5 roku si ve svém pokojíčku hraje dost málo, většinou je se mnou v obýváku, kam si donese hračky. nebo má rád, když jsem v pokojíčku s ním. nyní už mu stačí, když tam ležím a čtu si :D :D :D .

ale je dobré naučit děti hrát-nejprve ukázat JAK a pak nechat samotné s vysvětlením, že i máma má povinnosti apod.

Irias + štěpán

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
7.8.07 07:41

A Simčo z vlastní zkušenosti vím, že některé děti si sami nechtějí hrát VŮBEC. Takže musíš počkat, uvidíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
7.8.07 07:56

Ahoj

tak starší syn tráví ve svém pokojíčku tak 15 minut denně, zbytek je v obýváku… podle známýách a co jsem tak viděla, tak ještě nějaký ten rok v obýváku bude… neteř už je schopná hrát si sama v pokojíčku asi od 3,5 let - ale je to taky povahou - ona je klidná, kam ji po:,–(íš tam ji najdeš …

Dle mého převážná většina dětí potřebuje společnost, takže teoreticky, kdyby jsi mohla trávit většinu dne v pokojíčku, tak tam bude… ale to je dost nereálné…
Děti jsou prostě nejspokojenější tam, kde jsi ty

U nás předpokládám že se hrací koutek z obýváku odstěhuje až děti půjdou do školy… :o) a kdoví jestli:o)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
7.8.07 08:49

Vítek má pokojíček-hernu tak od roku a půl, ale vidím na něj z kuchyně i z obýváku. A hlavně si ty hračky neustále roznáší po bytě, především do obýváku, do ložnice na spaní si taky vždycky nějakou vezme, takže večer to snášíme zase zpět do pokjíku.
Pokud vidím i u známých, tak i 4leté děti nosí hračky různě po bytě, i když už ne v takové míře. Kámoška má pro děti pokj plus má část hraček stabilně danou v obýváku-ale bydlí v baráku a mjí dost prostoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
7.8.07 13:39

Ahoj,

náš Jára si sám hraje kolikrát i dost dlouho, ale sám v místnosti nebude. Občas má takový cukání a chce do ložnice, chvilku si tam pohraje ale fakt chvilku a je s námi stejně v obyváku. Už jsem taky přemýšlela že bych ho přesunula komplet i s hračkama.Ale abych pak musela všechny hračky zbírat a nosit zpátky do pokoje, to se mi nechce. Nehledě na to že ho mám v obyváku pěkně pod kontrolou.
No a že tam máte elektroniku … malá se musí naučit že se na to nesahá. I naše éro se to naučilo a do televize už fakt netříská :wink: :D .
Shrnu-li to, myslím že tak min. do těch 3 let jen tak sám nebude.

• Citovat
  • Upravit
636
9.8.07 04:16

Syn /27 mesicu/ ma v pokojicku matraci na spani, maly stan a knihovnu, chodi tam jenom spat. Je to nahore v patre a samotneho ho tam nechavat nechci. No a dcera je zatim malinkata. Detem jsme v prizemi prebudovali jidelnu na hernu, takze mam porad prehled o hrani, muzeme si povidat nebo zpivat i kdyz treba varim. Takze asi neporadim od kdy si tam mohou hrat sami, ale u nas to jeste hodne dlouho nebude.
 Stana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect