Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, odkdy se začínají čistit zoubky?Máme zatím čtyři a dostala jsem takový ten gumový kartáček na prst, tak jestli mu to mám začít čistit už teď nebo ještě počkat.Samozřejmě nemyslím, že bych mu vyčistila zuby normálně pastou, ale jen tak na sucho.Díky
Určitě čisti už ted ![]()
prcek si na to zvykne a bude vědět,že se to prostě dělá aspon ráno a večer ![]()
Tak určitě čím dříve začneš, tím to bude lepší. První zoubky mu alespoň vydrží déle. A používej dětskou pastu, je s příchutí. ![]()
Kartáček mají v lékárně..teda u nás jo a myslím DM drogerka taky
A jak moc mají být zuby vylezlé?
![]()
Darek má dva, ale ještě nejsou vysunutý
bo jak to napsat, prostě jen dvě čáry těsně nad dásní
Zoubky by se měli začít čistit hned jak se proříznou, aby si miminko zvyklo ![]()
Malý má teď 2 zoubky a už čistíme, taky prsťáčkem
Tak my čistili i ty jen vysunuté ![]()
ale Matesovi vylezly první zuby až v 10ti měsících.....takže už seděl,tak když byl večer ve vaně,čistili jsme…a ráno seděl na pračce a čistili jsme taky ![]()
Pasta tekhle brzo se nemusí používat žádná, stačí nejdřív od roku klidně i později. U obou holčiček jsem začala kolem 15měsíce, teď to taky nechám a řekla bych, že na začátek je dobrý Weleda gel
Díky moc za rady, taky se chci zeptat na tu pastu, máte nějakou oblíbenou nebo je to jedno?
Tak kdyz zacali malymu rust prvni zoubky,tak jsem cistila tim kartackem,co se nasazuje na prst.Pak kolem roku jsme presli uz na normalni kartacek a pastu.
Tak my právě ten Elmex,.....
zatím jsem jinou nedala,myslím ochucenou pro děti…to by pak asi nic jiného nechtěl ![]()
Ahoj, my pastu nepoužívali dlouho, snad až do roka a půl a pak začali zubní pastou od Lavery.