Odložení dítěte do babyboxu

Anonymní
7.9.21 09:43

Odložení dítěte do babyboxu

Dobrý den, mám dva měsíce starou holčičku. Nezvládám to finančně, jsem na ni sama a cítím, že ji ve svých letech ještě nic moc nedám.. Nemám podstatě nikoho v rodině kdo by mi pomohl. Máte zkušenost stim, že jste dali nebo dal někdo ve vašem okolí dítě do babyboxu? Už opravdu nemohu takhle dál.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
13219
7.9.21 09:47
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám dva měsíce starou holčičku. Nezvládám to finančně, jsem na ni sama a cítím, že ji ve svých letech ještě nic moc nedám.. Nemám podstatě nikoho v rodině kdo by mi pomohl. Máte zkušenost stim, že jste dali nebo dal někdo ve vašem okolí dítě do babyboxu? Už opravdu nemohu takhle dál.

Myslíš, že bys to zvládla, takto se odloučit od dcery? :think:
Zkus se obrátit na charitu nebo nějakou organizaci pomáhající maminkám…
A co účast otce?

• načítám...
4380
7.9.21 09:52

Babybox je nejhorsi volba, postav se k tomu čelem, zajdi na socialku a at to je právně v pořádku.
Pro ty, kteri snad fandi babyboxum doporučuji dokument od česke televize, vubec to neni tak super vec…

• načítám...
72725
7.9.21 09:56
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám dva měsíce starou holčičku. Nezvládám to finančně, jsem na ni sama a cítím, že ji ve svých letech ještě nic moc nedám.. Nemám podstatě nikoho v rodině kdo by mi pomohl. Máte zkušenost stim, že jste dali nebo dal někdo ve vašem okolí dítě do babyboxu? Už opravdu nemohu takhle dál.

Jako baby box je možnost.. každopádně spíš bych se obrátila na charitu atd..pokud nezvladas finančně :think: existuje moře možnosti

• načítám...
Janli
7.9.21 09:57

Důležitý je, zda máš zapsanýho otce v rodném listu. To by komplikovalo spoustu věcí. Na babybox se vykašli. Zajdi na OSPOD, poraď se co a jak máš dělat. Pokud se dítěte chceš vzdát, najdou mu adoptivní rodiče. Je ale i jiná cesta. Můžeš dát dítě k pěstounům s tím, že s tím dítětem nepřerušíš kontakt a jakmile si dáš život dopořádku, tak si dítě vezmeš zpátky. Chápu, že je to těžký, ale neřeš to babyboxem, jsou jiný, pro dítě lepší způsoby, jak vám oběma zařídit lepší život. :hug:

• Upravit
2031
7.9.21 09:57

Vůbec to neodsuzuji. Pouze bych se dítěte vzdala co nejdříve, aby se taky co nejdříve dostalo k nové rodině a nevytvořilo si tak silnou vazbu na tebe. Čím později, tím víc to bude dítě bolet.

• načítám...
3914
7.9.21 10:04
@Janli píše:
Důležitý je, zda máš zapsanýho otce v rodném listu. To by komplikovalo spoustu věcí. Na babybox se vykašli. Zajdi na OSPOD, poraď se co a jak máš dělat. Pokud se dítěte chceš vzdát, najdou mu adoptivní rodiče. Je ale i jiná cesta. Můžeš dát dítě k pěstounům s tím, že s tím dítětem nepřerušíš kontakt a jakmile si dáš život dopořádku, tak si dítě vezmeš zpátky. Chápu, že je to těžký, ale neřeš to babyboxem, jsou jiný, pro dítě lepší způsoby, jak vám oběma zařídit lepší život. :hug:

Autorko, tohle je asi nejlepší způsob.
Babybox bych volila ve chvíli, kdy by bylo všechno úplně v loji a byla bys v takových sra… že už by to nešlo jinak. Ti pěstouni jsou super nápad.
Může se ti stát, že za rok/dva už bys na tom mohla být podstatně líp a užírala by ses tím, že ses vzdala vlastního dítěte. Nedělej si to, pokud je šance to ještě zachránit.

• načítám...
946
7.9.21 10:23

Osobně si myslím, že pokud člověk uvažuje o této možnosti není zrovna dobrý nápad o tom psát veřejně. I když jsou babyboxy anonymní a ty tu seš jako anonymní, nebyl by problém tě vystopovat. Protože kolik dvouměsíčních dětí se odloží a kolik lidí jako na potvoru píše o tom, že přemýšlí dát stejně staré nemluvně do babyboxu? Toho bych se bála.

To, že nemáš finance je jedna věc, ale nevíme nic o tvém zázemí. Co otec dítěte? Přece si se sama sebe neoplodnila.

• načítám...
646
7.9.21 10:30

Také doporučuji zkusit pěstounskou péči, obrátit se na charitativní organizace..Kdyby ses rozhodla pro babybox, tak tam dej i rodný list. Budou Tě pak kontaktovat, ale dítě bude vědět, odkud pochází, tím nebude porušena tolikrát uváděná Úmluva o právěch dítěte.

Ve zmiňovaném dokumentu České televize, který jsem rychle skoukla, a je již několik let starý mluví hlavní odpůrci babyboxů..Jen namátkou mě napadá - že babyboxy nezachraňují děti, které jejich matka zabije - že se našlo mrtvé děťátko 750m od babyboxu - paní doktorka ale neví, zda matka nebyla zaostalejší, tudíž si babybox nedokázala vyhledat, případně mohla mít laktační psychózu a nebyla schopná normálně jednat. Také neuvedla, v kterém roce se to stalo. Musíme si uvědomit, že před takovými 10-15 lety nebyl internet tak masově rozšířený jako dnes díky chytrým telefonům, cenové přístupnosti internetu v domáctnostech.. A tudíž se hůř hledaly i informace o babyboxech, jiných typech sociální pomoci..Že o babyboxech a odložených dětech se ale psalo v Blesku ( pořád se jedná o nejčtenější deník v Česku), tak se třeba o nich dozvěděly i maminky, které internet neměly, a odložily dítě, které by třeba našla sociálka o půl roku až rok v mnohem horším zdravotním stavu..Pořád se zapomíná na to, že větší část maminek, co odkládá dítě do babyboxů, má obyvkle základní existenční problémy..

Co se týká zmiňovaného zneužívání fotek - že se neví, kde končí - proboha, vždyť babyboxy byly zavedeny v době, kdy se o GDPR vůbec ještě nevědělo, a prostě se tak z chuti pomoci dělá aféra..

A my, co pouze debatujeme a nepotřebujeme akutní finanční pomoc nebo babybox, položme si otázku co je asi tak důležitější pro to odložené miminko- úmluva o právech dítěte nebo od prvních dnů naděje na zdravý vývoj a zázemí milující rodiny? To je de facto hlavní spor o existenci babyboxů..

A jen tak mimochodem, jak se před několika měsíci našlo mrtvé miminko v Karlových Varech cca kilometr od babyboxu - tak jeho matka byla cizinka, psal to pak nejen Blesk, proto se neměla jak dozvědět o českém systému babyboxů..

Příspěvek upraven 07.09.21 v 10:46

• načítám...
26869
7.9.21 10:37
@Anonymní píše:

Porad se na OSPOD. Existuje i docasna ustavni nebo pestounska pece. A treba za rok, dva, az se das do kuoy a vybudujes zazemi, muzete byt s ditetem spolu. :hug:

• načítám...
Anonymní
7.9.21 10:43

Otec v rodném liste není.

• Upravit
2588
7.9.21 10:53
@Izumi Miyako píše:To, že nemáš finance je jedna věc, ale nevíme nic o tvém zázemí. Co otec dítěte? Přece si se sama sebe neoplodnila.

Pane Bože, to jsou řeči! ¨
Zakladatelko, než bys dítě nemilovala, dej ho radši do Babyboxu. Pokud cítíš, že ho miluješ, jsou organizace, které ti pomohou. Na nějaké „Postav se k tomu čelem“ a podobně, bych se vykašlala - myslím, že máš už tak naloženo dost. Je mi to líto.

• načítám...
37132
7.9.21 10:57
@Izumi Miyako píše:
Osobně si myslím, že pokud člověk uvažuje o této možnosti není zrovna dobrý nápad o tom psát veřejně. I když jsou babyboxy anonymní a ty tu seš jako anonymní, nebyl by problém tě vystopovat. Protože kolik dvouměsíčních dětí se odloží a kolik lidí jako na potvoru píše o tom, že přemýšlí dát stejně staré nemluvně do babyboxu? Toho bych se bála.To, že nemáš finance je jedna věc, ale nevíme nic o tvém zázemí. Co otec dítěte? Přece si se sama sebe neoplodnila.

Proč by ji měl někdo stopovat? Jakože si někdo řekne, hele anonym na epipi a máme tu dítě v babyboxu, tak si ji najdeme podle IP adresy a děcko ji nacpeme zpátky? :think:
Zakladatelkou, zkusila bych to řešit jinak, je spousta organizací, co ti pomůže. Nevím kolik ti je, ale zvládnout se dá vše a pomoc se vždycky najde.

• načítám...
14376
7.9.21 11:21

@Izumi Miyako asi nevíš, že Babyboxy byly zřízeny hlavně pro matky, které se tak mohou vzdát svých rodičovských práv bez toho, aby je někdo naháněl a trestal. Není to nic nezákonného.

• načítám...
1151
7.9.21 11:21

Ahoj a nemas nekoho znameho kdo by si miminko vzal k sobe na dobu nez se postavis na nohy? Odkud si? Treba bych ti mohla pomoci.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure

• (3.8) + 225 recenzí

Active Baby