Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Jo jo nouze to byla takže jsem po něm sáhla nic mu nebylo a není takže to neřeším jestli je to dobrý nebo ne,když mu chutná tak co
A hlavně je to levnější
.Jinak co se tekutin týká já problém neměla,když nechtěl čaje šla jsem do lékárny koupit ovocné štávičky třeba od hipp nebo hami,kinnella,naředila kojeneckou vodou a pil pěkně a postupně začal pít i čaje ted má nejradši bylinkové od megafitu ![]()
pořád jsi nenapsala, od kdy jsi mu mlíčko začala dávat.nemyslím to zle . jen mě to zajímá ![]()
Já bych opravdu doporučovala počkat a snažit se případně nahradit jogurty, pokud nemá rád kaši… i kdyby měl sníst 3 denně…
V tomto věku nevyhladoví, doktorka také jistě poradí, jak případně dokompenzovat (nějaký potravinový doplněk..?) a přecházet na kravské jenom proto, aby „pil mléko“, to já osobně nepokládám v tomto věku za dobré řešení. Tak ho nebude pít, no a co… dostane to jinou formou.
Ale třeba se opravdu ještě za týden dva rozpije.
a nebylo to jen proto aby pil mlíko,ale co pořad takovýmu mimi davat k jídlu,kaši třeba 2X denně dobry,svača přesnídavka jogurt,oběd zelenina a v noci? no mlíko,kaši několikrat za den mi naš malej nechtěl a co mu pak teda v noci dat? No holt to kravský když jiny nepil. A když ne kravský tak kozí to je hodně podobné mateřskýmu.
tak v noci naštěstí malej mlíko nevyžaduje, spí celou noc a když se probudí, dám mu napít čaje a zase zalehne. Mlíko jsem právě dávala až když se probudil, protože co jinýho mu mám taky dát, no takže se mi spíš jedná o to, co mu dát ráno v případě, že UM bude opravdu odmítat. Kaši s mlékem od nestlé jsem taky zkoušela a vypil max 100 ml a víc ani ťuk. Co vy dáváte ráno jak se prckové probudí?
Pethul píše:
Co vy dáváte ráno jak se prckové probudí?
V tom našem krátkém odmítacím období jsem dávala ráno napít čaje a když jsme vstali, jogurt nebo kousky chleba (nebo kukuřičné křupky) s žervé. Případně kaši, tu mi jí.
A v noci se u nás také nejí… dostávají jen vodu na pití, mléko ne.
mě mléko vypije jen v polospánku a tak jsem ho vždy ráno cca po 30min. vstávání uklidňovala a uspávala (bylo to teda pohodloné i pro mě, že jsme byli stále v posteli) a v pravou chvíli dala UM, pak jsme zase na chvilku usnuli a bylo to celé dopoledne takové roztrhané. tak jsem se na to vykašlala. ráno s ním rovnou vstanu, dám kaši (méně,než k večeři) a pak jde, tak za 2hodinky spát a spí o to déle.
v noci se mi hoodně často budí a kňourá.někdy zabere jen čaj, dát dudlík a nebo musím dělat UM, nikdy nevím
ale i tak toho moc nevypije, tak to buzení asi není hlady?
barbaraF píše:
a nebylo to jen proto aby pil mlíko,ale co pořad takovýmu mimi davat k jídlu,kaši třeba 2X denně dobry,svača přesnídavka jogurt,oběd zelenina a v noci? no mlíko,kaši několikrat za den mi naš malej nechtěl a co mu pak teda v noci dat? No holt to kravský když jiny nepil. A když ne kravský tak kozí to je hodně podobné mateřskýmu.
necelých půl roko
, ale tak coo, jestli je teď v pořádku ![]()
Pethul píše:
Co vy dáváte ráno jak se prckové probudí?
Cucnout čaje a jogurt, někdy jogurt s rozpuštěnými Sunarkami nebo jogurt s práškem UM.
petraslexas píše:
v noci se mi hoodně často budí a kňourá.někdy zabere jen čaj, dát dudlík a nebo musím dělat UM, nikdy nevímale i tak toho moc nevypije, tak to buzení asi není hlady?
A nemá nějakou změnu? Mně se teď budí s pláčem každých 60-90 minut, někdy stačí zandat vypadlý dudlík, jindy pochovat nebo trochu čaje, mlíko nechce - jen když spí, takže to už nezkouším. Ale nám za á) rostou zuby, za bé) jsme na týden u našich = změna prostředí, za cé) včera si poprvé sednul, možná zpracovává zážitky ve spaní.
Ale doufám, že ho to brzo přejde, bo už pomalu spím ve dne ve stoje ![]()
do 3m spinkal, jak šípková růženka, pak se na dásni udělaly dvě bouličky (asi zuby - spodní jedničky) a od té doby je nevrlý a blbne s pitím. tak nevím, jak si to vysvětlit…trvá to už 3měsíce.
od kdy by se dítka neměla budit na jídlo v noci??od půl roku?
3 měsíce je dost, to už by byly zuby aspoń vidět.
Pokud dítě dobře prospívá a v noci samo spí, nebudit ho na jídlo vůbec, klidně od dvou měsíců ![]()
Jestli myslíš jako samotné dítě, tak obecné pravidlo říká, že dítě by mělo bez jídla v noci vydržet od půl roku, ale každé dítko je jiné, některé baští do roka, jiné spí od šestinedělí. Zkrátka je třeba se řídit potřebou dítěte ![]()
Tak dneska ráno stejný scénář, nabídla jsem mlíko, sotva viděl, že se k němu přibližuje láhev, tak se začal šklebit, odvracet hlavu a vřískat. Mlíko si dal teda pes a malej dostal vánočku a k tomu jogurtové mléko, to vypil…sice jen 100 ml, ale aspoň něco.
od kdy smí děti jog. mléko, nebo kefír?? a z čeho mu ho dáváš napít? já mám totiž, taky problém v tom, že nechce vůbec lahev, aniž by věděl co v ní je ![]()