Odmítá UM

Napsat příspěvek
Velikost písma:
139
5.8.10 10:40

No dávám mu ho normálně z láhve, mám avent, čaj teda pije normálně, akorát mlíko odmítá, nechápu…mám tři láhve od aventu, všechny jsou stejné, ale jak vidí tu s mlíkem a přiložím mu ji k puse, tak odmítne, ale čaj si vezme v pohodě. Jogurtové mlíka a kefír jsou na podobné bázi jako jogurt, tuším že od osmého měsíce se může dávat jogurt, nejsem si teď jistá a nějak si nepamatuju kdy jsme začali jogurt dávat my…ale myslím, že kolem 7-mého měsíce nám říkala dr, že už můžem zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
5.8.10 11:16
petraslexas píše:
barbaraF píše:
a nebylo to jen proto aby pil mlíko,ale co pořad takovýmu mimi davat k jídlu,kaši třeba 2X denně dobry,svača přesnídavka jogurt,oběd zelenina a v noci? no mlíko,kaši několikrat za den mi naš malej nechtěl a co mu pak teda v noci dat? No holt to kravský když jiny nepil. A když ne kravský tak kozí to je hodně podobné mateřskýmu.
necelých půl roko 8-o , ale tak coo, jestli je teď v pořádku :wink:

Je a byl :-) nikdy stím neměl problém. Některé mě možná odsuzují ale to je mi fuk,už na konci 4 měsíce dostával pribinák a termix a nikdy mu nic nebylo spíš mi přijde že je zdravjejší než děti na UM pěkně mi příbíral a vždycky byl spokojenej. Já se stím holt nepářu :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22039
5.8.10 11:38

Já Tě třeba rozhodně neodsuzuju, přestože s Tebou do hloubi duše nesouhlasím a z Tvých příspěvků se osypávám…

Jenom bych doplnila, že „ono mu z toho nic nebylo“ je poměrně krátkozraké - kdyby dostal ochutnat chipsy, guláš nebo olivy, taky mu z toho nic nebude… Ale v tělíčku se to střádá, sůl, cukr a podobné věci zatěžují ledviny i další orgány, prostě zakládají na problémy, které mohou nastat až za mnoho let. Mnoho dnešních cukrovkářů, alergiků, lidí s problémy s cholesterolem apod. má rodiče, kteří uznávali zásadu „ono mu to chutná, nepos..l se z toho, tak je to ok“…

Ale každá máma si to dělá po svém, podle svého přesvědčení a žádná proto nejsme lepší nebo horší, takže to opravdu rozhodně nemyslím nijak ve zlém! :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2234
5.8.10 11:47

pribinňák takhle brzo??vždyť je to samý tuk a žádné živyny. ale je fakt, že každá máme svůj rozum a taky za to nikoho neodsuzuju.

v noci mi mléko vypije,sní kaši a teď začínáme s jogurtem (na půlroční kontrole nám to dr. doporučila), tak si myslím, že mléčných výrobků bude mít dost.

jen mě zaráží, proč to mléko ve bdělém stavu nevypije :lol:

ale asi nemá cenu,abych to řešila :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
5.8.10 11:49

No asi tak holt jak rodiče vychovávali nás tak my vychváváme svoje děti,většinou to tak bývá a já to mám přesně tak :wink: Ono v dnešní době člověk neví co mu může uškodit. O bio potravinách se říká jak jsou dobré a nedávno bylo ve zpravách že to může člověku i škodit když to přehání.Dnešní doba je fak těžká,já osobně bych byla nejradši kdybych se narodila v době jako moji sourozenci v těch 70. letech,to byly potraviny ještě docela OK,lidi měli vesměs všechno svoje a nemuseli se bát něco strčit do pusy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
5.8.10 11:51
petraslexas píše:
pribinňák takhle brzo??

jojo takdle brzo,když mu chutnalo… 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2234
5.8.10 12:06

nedivím se, že mu chutnal, když je to samý cukr.

nehledej v tom útok 8-) - jak jsem psala.co člověk to názor a každá máme svůj rozum a musíme vědět co je pro naše dítka nejlepší :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
5.8.10 12:21

Pribiňák a termix bych taky tak brzo nedala, naše mudra říkala, že do roka by tvaroh dítě neměl a pribiňák a další výrobky tohoto typu taky až od toho roku. Samozřejmě se nic nestane, když 10 měsíční mimčo dostane jednou za čas pribiňáčka, ale jak psala Bohunka, tyhle věci zbytečně zatěžují dětský organismus…My jsme sice taky na tom vyrostli, ale naše maminy neměly v té době tolik možností jako my…ale rozhodně taky nikoho neodsuzuju, každá máme svůj rozum :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
5.8.10 12:45

tak tak každá to děláme jak sami uznáme za vhodné. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22039
5.8.10 12:58
petraslexas píše:
nedivím se, že mu chutnal, když je to samý cukr.
:palec:
Jinak, moje tříleťanda minulý týden v nestřeženém okamžiku vylízla pár kapek z tátovy sklenky od Sangrie… a jak se olizovala, mňam… že bych jí taky dala, když jí „to tak chutnalo“? :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.1.14 19:00

Dobrý večer maminky, potřebuji poradit. syn skoro 8měsíců mi nechce pít mléko. přes den dávám na sváču přesnídávku nebo nějaké ovoce oběd masozeleninový další sváča většinou lipánek nebo opět ovocnotvarohový příkrm a večer se snažím kaši, ale tu už taky nechce. do mléka se snažím dát různé příchutě, al prostě nechce. nemůžu ho přece nechat jen na přesnídávkách a zelenině. čím nahradit večerní a ranní mlíko.? má od 5 měsíců nutrilon ha, protože má pravděpodobně alergii. ale ten lipánek nebo tvaroh prostě zkouším dávat. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
14.1.14 19:02

No hodně vápníku má tvrdý sýr a luštěniny. To už oboje může. No a probrat to s doktorkou, ale jsou i takové děti, neuděláš nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.1.14 19:04

@Sibyla0 no on právě ještě tyto věci nejí, jakmile mu dám něco kde jsou kousky i jen malinké dáví se jako tele. nemá ještě ani zub :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
14.1.14 19:10

@wandilek
tak to zkus rozmixovat do jemné kaše ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
14.1.14 19:11

@wandilek nevím, co přesně myslíš tím, že dáváš do mléka různé příchutě, ale co zkusit Nutrilon s příchutí (dělají banánový a vanilkový), akorát teda nevím, jestli i HA :think:…malá mi taky jeden čas moc nechtěla mlíko pít, ale na Nutrilon s příchutí jsem jí nakonec „utáhla“ a pije ho dodnes - 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová