Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem,
Zajímali by mne vase názory, zkusenosti…
Já člověk, ktery s ročním synem hodně chodí, jezdí tramvaji, autobusem…a ne jednou se mi stalo, ze mi prostě lide kolem odmítli pomoct do tramvaje/ autobusu s kočárkem. Snažím se vždy spíš čekat na nízkou tramvaj nebo Bus, ale někdy prostě čekat nemohu (pracuji a občas prostě musím z časových důvodů na normální tramvaj a Bus).
Přijde vám normální, ze vám lidé nepomůžou?
Byla jsem vychovaná tak, ze pouštím starší/tehotne si sednout, pomaham jiným maminkam s kočárkem a podobně…a přijde mi to úplně samozřejme…
Jsem divná ja? Nebo se slušnost nenosí?
Vždy když někoho požádám o pomoct, tsk mám pocit, jako kdybych se musela klanět, ze mi vůbec pomohli…
A kolikrát se ti to stalo? Třeba je člověk kterého jsi žádala nemocný a pomoc ti prostě nemůže ![]()
Osobně se mi to nestalo. Co jsem slyšela většinou odmítají starší chlapi.
@naty2989 Mám lehký kočárek Valco snap a unesu ho i se svojí dvouletou dcerou, takže si pomoc do autobusu nežádám, ale většinou se někdo sám nabídne a pomůže. Opravdu ti lidi kolem odmítli pomoct? Ty jsi je poprosila a oni řekle,,ne,,?
Me nekteri pomahaji i sami od sebe, nez stacim neco rict. ![]()
Ale taky cekam vetsinou na nizkopodlazni.
Ano, taky jsem si toho už všimla
kolikrát lidi dělají, že nevidí ![]()
Mě v Ostravě spíš připadá, že co jsem jela, tak jsem snad pokaždé tahala z anebo do tramvaje kočar. Nejlepší to bylo jak jsem jezdila busem z Petrovic na střední. To pokaždé při dojezdu do karviné furt někdo otravoval „pomůžete mi s kočárem“? Už to nedělám. Raději se tomuto vyhnu. Jezděte autem anebo si čekejte na nízkopodlažku.
A to nechci být hnusná, ale pořád někoho otravovat na zastávkách by mne osobně taky nebavilo.
@Alušáček máme ten samý kočárek…jenže už mi dvakrát kruplo v zádech při zvedání…tak u toho zvedání mám trochu respekt… Ano, dvskrat, reklo narovinu NE. Jednou mladý chlap a podruhé mladá holka že prý má kabelku na rameni…
Jak hluboký tak sporták jsem si po schodech dotáhla vzdy sama…nějak jsem o pomoc nežádala, když někdo dobrovolně vstal a pomohl mi sám od sebe, tak jsem si pomoct nechala, jinak jsem si dokázala pomoct sama..vytáhnout kočár po schodech není nic těžkého.. ![]()
Nejhorší jsou ty kočáry, co mají jedno kolco vepředu. To do těch 3 schodů odmítám s dítětem v kočáru zásadně tahat. Se to viklá, nedejbože se děcko překlopí a už mám zaděláno na problém. Takže ne, nepomáhám.
@hudečice auto mám, ale rychlejší ke jezdit tramvaji nebo autobusem…omlouvám se, ale když Vám tohle přijde otravné, tak nevím…
@ka2ka dvakrát…nikdy takovéhle věci tady neresim…ale dnes se mi to stalo zase a už jsem si přišla divná ja…
@hudečice to mi přijde zase sobecký. Tebe to stojí 5 vteřin času, matce půl hodiny, treba než by přijel nízkopodlažní a v tom pak bude x kočárku a matka má Smolíka a může šlapat pěšky.
@naty2989 píše:
@Alušáček máme ten samý kočárek…jenže už mi dvakrát kruplo v zádech při zvedání…tak u toho zvedání mám trochu respekt… Ano, dvskrat, reklo narovinu NE. Jednou mladý chlap a podruhé mladá holka že prý má kabelku na rameni…
nemusíš ho zvedat..otočit a vyjet kočár po schodech ( zadníma kolečkama nahoru ).. ![]()
@smurfka jak jsem psala…snažím se vždy nikoho neobtěžovat, ale s pohnutymi zady, to jde docela blbě…