Odmítnutí pomoci s kočárkem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10425
20.10.16 17:07
@smurfka píše:
a co kdyby nikdo nepomohl nebo zrovna nešel..hypoteticky..to bys tam stála celý den, nebo bys to nakonec vytáhla..nevím proč bych měla být hrdá matka, když si vytáhnu kočár do schodu a nepožádám si o pomoc. Díte jsem si porodila, tak se taky musím umět postarat.. :think: a ne být odkázaná na cizí pomoc..

Ja tohle resim tak, ze kde metro nema vytah nebo jezdici schody, tam proste nevystupuju. Holt to objizdim busama nebo dojdu kus pesky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
20.10.16 17:09

@pikola ale já nejsem proti pomoci..
ale jsem proti tomu aby si maminky říkali, mám dítě, ted se všichni po..musíte mi pomoct přece..a kdo nechce je divnej..

• Citovat
  • Upravit
20.10.16 17:10

@pikola :lol: taky manžela posílám dělat hrdinské kousky, bo je slepej, ale po těch letech už se občas chytne sám :lol: a je nás většina, co jim příjde normální pomoct, spíš je ty druhé víc slyšet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.10.16 17:12
@smurfka píše:
ale jsem proti tomu aby si maminky říkali, mám dítě, ted se všichni po..musíte mi pomoct přece..a kdo nechce je divnej..

Tak nemusí se nikdo po… ale maminky jsou většinou nevyspané a vyčerpané, nebo alespoň já byla, byla jsem vděčná za každou pomoc. Mám s nimi docela soucit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
20.10.16 17:13

No mě se stalo, že mě vyloženě odmítli jen párkrát (a to jsem jezdila hoodně často), ale vždy to bylo s vysvětlením, že nemůžou ze zdravotního důvodu. spíše jsem se setkávala s tím, že dělali, že mě nevidí, vystupovali ve vlaku schválně druhými dveřmi (nejednou jsem musela doost hlasitě volat na průvodčí, aby mi pomohla, nebo by snad jel vlak se mnou i s dítkem dál :(), ale když jsem oslovila konkrétního člověka, vždy mi pomohl. Pro mě to ale bylo dosti nepříjemná záležitost, nerada někoho obtěžuju a taky pokaždé riskovat bezpečí dětátka při manipulaci s kočárkem, no a proto jsem si u druhého dítka pořídila šátek a nosítko a musím říct, že ted je pro mě cestování už mnohem snesitelnější :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35944
20.10.16 17:16
@smurfka píše:

Přijde mi normální se nabídnout pomoct. Nikdy se mi nestalo, ze jsem musela o pomoc prosit, stačilo v případě nouze kouknout kolem, ale většinou se prostě někdo nabídl. Mladý chlap většinou, někdy i asi jiná matka co má stejnou zkušenost, že je řada, že zase jindy helfne někdo jí. Tím chci říct, že je smutné, když se nikdo takový nenajde a ty se musíš o tu pomoc prosit.
Ale beru i to když někdo pomoc nepotřebuje, ale většinou i tak se mi někdo nabídl a já s úsměvem odmítla. Ano, asi to nebylo v Čechách. Protože když jsem náhodou v Praze v mhd nabízím já :nevim: když vidím, že v okolí nikdo schopnej není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
20.10.16 17:20
@smurfka píše:

Chce nechce…mně se taky kolikrát nechce a fest, ale udělám - pomůžu, protože mám nějaké ideály, jak by měly vztahy mezi lidmi vypadat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
20.10.16 17:22

Nehádejte se ;) Prostě někdo je slušně vychovaný, někdo ne, někdo i přes slušné vychování pomoci nemůže a někdo je prostě hovado. Naštěstí je těch hovad minimálně. Já jsem taky narazila na takové hovádko v 8. měsíci těhotenství. Nastoupila jsem do tramvaje, všude důchodci, stoupla jsem si dozadu a asi po 10 minutách jízdy se mi udělalo z toho vydýchaného vzduchu zle, tak jsem šla za cca 35ti letým mužem s prosbou, jestli by mě nepustil sednout. Podíval se na mě a řekl mi, že on jede z práce a ať mě vozí autem ten, co mi naštěkal do boudy. :roll: S poděkováním jsem si šla sednout na schody, odkud mě ani ne po minutě vyhnala starší paní o berlích. Doma jsem to obrečela, teď po 4 letech se tomu i zasměju. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
20.10.16 17:22

Přidáno 2× :oops:

Příspěvek upraven 20.10.16 v 17:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.10.16 17:23
@Pantalaimon píše:
Chce nechce…mně se taky kolikrát nechce a fest, ale udělám - pomůžu, protože mám nějaké ideály, jak by měly vztahy mezi lidmi vypadat…
:srdce: hej na světě je přece krásně
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
20.10.16 17:24

@Lychee13 Tak to je sila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
20.10.16 17:25
@smurfka píše:
ano, ale to se zakladatelce zdá že je arogantní nebo co..že když řekne ne, a neřekne proč.. :nevim:
nevim, pročti diskuzy tam něco takového psala..

Jé, tak slyšet někoho říct na otázku ‚prosím Vás pomohla byste mi s kočárkem‘ Ne a odejít mi taky připadá arogantní a to nejsem žádná cíťa. Chápu ale, že někdo to v sobě nemá. Ne všichni jsme sympaťáci roku :lol:

Příspěvek upraven 20.10.16 v 17:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
20.10.16 17:27
@scentini píše:
Mhd nejezdim. Jela jsem jednou jedinkrat s kocarem a dceru jsem si malem vyklopila sama :oops:. Jinak v dobach kdy jsem jezdila do skoly, jsem pomahala, sice nerada, ale bylo mi lito tech matek.

Proč nerada? Nereju, jen se ptám?
Bála ses, že se ušpiníš, že se mimčo vyklopí, nebo prstě nerada zvedáš věci? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
20.10.16 17:27
@Liz píše:
Jé, tak slyšet někoho říct na otázku ‚prosím Vás pomohla byste mi s kočárkem‘ Ne a odejít mi taky připadá arogantní a to nejsem žádná cíťa

A teď vážně - jakou odpověď, negativní, byste za arogantní nepovažovaly?
Když „ne“ (a setrvání na místě/přesun jinam) je dle vás arogantní.
Vždy je to prosté ne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
20.10.16 17:29
@anonymouss píše:
A teď vážně - jakou odpověď, negativní, byste za arogantní nepovažovaly?
Když „ne“ (a setrvání na místě/přesun jinam) je dle vás arogantní.
Vždy je to prosté ne. :nevim:

Tak zdvořilé to není. Když už tak „promiňte, ale nemůžu.“

Je to stejné jako říct „uhni“ místo „dovolíte prosím“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí