Odnaučení nočního kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6869
16.10.19 07:15

Mi dcera dnes vstávala přesně co hodinu!!! :zed: :cert: od 6 natvrdo vzhůru, takže DOBRÉ RÁNO :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.19 07:15

@zuzikka
Asi to není úplně nevyspani, ale celková otrávenost…jak zkouším všechno možné, aby ty noci byli lepší a pak bída. A bohužel i když zalezu po osmé, tak dřív jak v půl 11 nezaberu 🤔 A taky mě nejvíc ubiji to jeho vstavani v 5 ráno. Meprebaluju a neplace, vzbudí mě hned jak se začne mrcasit, tak dam prso, pocuca a usne. Když teda není výjimka jako dnes, ze se vzbudí ve tři a hodinu rajtuje.

• Citovat
  • Upravit
1779
16.10.19 07:22
@Anonymní píše:
@zuzikka
Asi to není úplně nevyspani, ale celková otrávenost…jak zkouším všechno možné, aby ty noci byli lepší a pak bída. A bohužel i když zalezu po osmé, tak dřív jak v půl 11 nezaberu 🤔 A taky mě nejvíc ubiji to jeho vstavani v 5 ráno. Meprebaluju a neplace, vzbudí mě hned jak se začne mrcasit, tak dam prso, pocuca a usne. Když teda není výjimka jako dnes, ze se vzbudí ve tři a hodinu rajtuje.

Aha, no to je horší. Já spím fakt tvrdě a usnu kdykoliv hned. Pokud vyloženě neřve a uklidní se hned po přisátí tak jsi na tom ještě dobře. Neřešila bych ho, tam už to nevylepšíš. Spíš bych zkusila něco na tvoje nervy nebo hlubší spánek, třeba jíst víc hořčík nebo něco podobného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
16.10.19 07:25

Já to nechápu celkově. Mám dítě nespavce od narození, přes den spal dvacetiminutovky jen u prsa, nehrozilo si s ním jít lehnout. Naučila jsem ho spát se mnou, kojila ve spánku, kolikrát jsem ani nevěděla, že byl vzhůru. Kolem půl roku jsme to období měli taky, zuby a k tomu byl prostě zvědavej, co kde lítá. Když byl větší, začal denně vstávat ve čtyři, to trvalo asi 4 měsíce. Doteď se budí v noci několikrát a to jsou mu dva, přes den už nespí vůněc a dávno nekojim, ani nedostává UM. Ale nikdy nemůžu říct, že bych byla tak unavená, jak ty popisuješ. Píšeš, že přes den odpadne po dvou hodinách, proč si nejdeš lehnout s ním? A svému drahému vysvětli, že máte dítě a ne panenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
16.10.19 07:28
@Anonymní píše:
@zuzikka

Víš, co mi na tohle pomohlo… Prostě se smířit s tím, že to tak je a mohla bych se na hlavu postavit, nic s tím neudělám. Jsou to mimča, každé je jiné a věčně to trvat nebude. I když ti to teď tak přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
16.10.19 07:38
@Anonymní píše:
Zdravím holky, syn má 6,5m. Po sestinedeli se na kojení budil 1× za noc, ve třech měsících zlom a začal vstavat po dvou hoďkach, vydržela jsem, zvykla jsem si, ale teď už se tři týdny budí po hodině, hodině a půl a vstává v 5 ráno. Měl dny, kdy vstal i ve 4, hodku byl vzhůru a pak ještě spal, dnesla například vstal ve 3 a nechce spát. Prisuzuju to kakani, protože pokaždé se do deseti minut vykadi.
Nicméně už to fakt nedavám, jsem unavená, nemá sílu se mu věnovat přes den, rozpadá se nám vztah, na malýho začínám být protivná…Nechtěla jsem ho přestat kojit, nechtěla jsem si ty noci zjednodušovat, ale fakt už nemůžu.
Otázka teda zní..jak odnaucit? Přemýšlím o odstavu, úplně ho nechci nechat vyřvat.

Ahoj, a je naučený na lahev? Nám to trvalo skoro měsíc než si vzala UM a kord z lahve. To víš mámino mlíčko je jen jedno. Kojila sem do 9 měsíce a od 8 měsíce byla v noci na UM a přidávala jsem do sunaru 2 odměrky kaše protože samotnou jíst nechtěla a od té doby spí celou noc 20:00-7:00. Ale je fakt že malá chtěla nakojit jen jednou za noc. Zuby to být můžou ale taky nemusí. Měli jsme období kdy se budila ve 3 ráno a chtěla si hrát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
16.10.19 08:17
@zuzikka píše:
Náš má teda už 14m, ale stále ho kojím. Někdy se vzbudí jen 2× za noc a někdy co 2 hoďky. Kvůli zubům samozřejmě. Spí se mnou. takže se jen natočím a spím dál. Že bych byla nevyspaná a ničilo mi to život, to vůbec. Prostě jsem si to co nejvíc zjednodušila a vyhovuje to oběma.

Presne tak. Dcera spi se mnou v posteli a taky se jen natocim a pak usneme obe. Je ji teda 16m, ale i tak se nekdy vzbudi dvakrat, nekdy i 10× :nevim: a samozrejme zuby :roll: :lol:

Zakladatelce: Jinak souhlasim s tim, ze i po odstavu se muze dite budit. Kamaradka odstavila a mala ji stejne co hodku a pul, max dve hodiny byla vzhuru. Pak rikala, ze kdyz jeste kojila, usnula ji rychlejc, nez kdyz delala UM a nebo jen uspavala. Takze celkem litovala, ze kojit prestala, odpocala si vic, kdyz kojila. Na druhou stranu mam kolem sebe i deti, co po odstavu spi celou noc. Obvykle se ale jedna o starsi deti. Ty mas dite male, spanek se jim hodne meni a zuby boli. Tezko donutis spat celou noc tak malicke dite. Neslo by nejak udelat, aby to pro tebe bylo pohodlnejsi? Spat nejak vic dohromady? Dat pryc bocnici postylky, pokud ditko nechces do postele?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kytkalenka
16.10.19 08:38

Ja jsem jako prvni zacala davat UM na noc, protoze byla schopna hodinu byt na prsu, nez usnula. Pak ob jedno kojeni davat caj nebo vodu. Jak se blizil rok tak uz to byl spis zvyk to buzeni po hodine. To uz jsem pak zacala davat UM v noci tak 2× a ve 14m odstaveni uplne a konecne tyden spi od 8 do 5 v kuse:-) Mam lahev s vodou u postylky v ohrivaci, nasypu mleko a soupnu ji to do postylky. Navic ma caj v lahvi vedle postylky a uz si ji umi vzit v noci sama. To uspavani taky probiha lahev do postylky a ja sedim vedle na posteli a neco si delam na PC. Jinak u nas nikdy spani v posteli nebylo, deti byli na monitoru do roka a me se mnohem lepe spalo diky tomu.

• Citovat
  • Upravit
K92
2033
16.10.19 09:13

Tak potom bych to viděla na nějaké bylinky pro tebe :D. Uvař si večer meduňkový čaj, to mě vždy krásné zklidní a pomůže líp a rychleji usínat. Synovi jsou dva roky, spí celou noc, max. se vzbudí a přitulí a stejně mám neustále pocit, že blbě spím. Spánek už mám zkrátka narušený a neumím si kvalitně odpočinout :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32892
16.10.19 09:35

Ja už mám třetí dítě, takže mě už překvapí máloco. A to že přes den někdy málo spí, brzo vstává a v noci se budí už vůbec. :D je to náročné, na budku, ale patří to k věku. Teď když vím, že mám miminko naposledy, to nějak extra negativně neprožívám. Sice únavné to je, ale je to prostě období. Spím s malým v posteli, když se vzbudí dám prso, ráno vstáváme 6:30 protože chystám starší děti do školy. Nejstarší syn jako batole vstával v 5. Spát chodíme kolem 21h, většinou i dřív. Nevím kdy naposledy jsem viděla v TV něco od 20h. Manžel padá též, vstává před 5 do práce.
Oba starší jsem v noci odstavila kolem 1 roku, v době kdy nebyli nemocní, nic je netrápilo..a šlo to velmi dobře. Na půlroční miminko, které něco trápí, bych to nezkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
16.10.19 10:34

Byt tebou, neodatavuji. Malé, 6.5 měsíce, se teď prořezávají 4 zuby. V noci se budí i co půl hodiny, já chodím spát okolo 23.hod a vstáváme mezi 07-08. A unavená jako ty fakt nejsem. Manžel chápe a když má volné ráno, vezme si malou na starost.. navíc přes den usne jen v kočáru po hodině ježdění, takže si ani nemůžu jít lehnout přes den.
Někdo mi říkal, že je to bolest jako při zánětu dásní… To cucání je prostě uklidňuje.

Jo a když stejně nemůžeš usnout, tak prostě nechoď spát tak brzo a užij si s mužem. To se ti bude usínat pak mnohem lépe. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí