Nedaří se mi odplenkovat tříletou holčičku, mám na ni vztek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@stinga ne. Jinak je to normální holčička. Šikovná a chytrá. Dokonce o trochu napřed. Doteď s ní nebyl jediný problém.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
no tak to je hodně divné, ve třech letech by se už patlat v hovínkách neměla, to bude nějaký psychický problém po narození dalšího dítěte,
necítí se odstrčená na druhé koleji? a proto se nějak podvědomě stylizuje také do toho miminka, která samozřejmě čurá a kaká do pleny?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga ona se v nich vyloženě nepatlá. Podle mě testuje, jestli tam něco má nebo nemá, no a pak se utře. Nebo nevím no. Zároveň si tím samozřejmě pokaždé získá mou pozornost.
Určitě to je reakce na mladší, přišlo to do 14 dní od druhého porodu. Ale nevím, co s tím, pozornost má fakt hodně, druhé dítě pořád jen spí, takže jsme neustále spolu. Mám toho plné kecky. Fakt jsem doufala, že pleny už půjdou pryč
- Citovat
- Upravit
Ted se tu do me pustí, ale nezvladla by ti s tímhle pomoct treba mama, tchýně? Dat ji tam na tri dny treba, ono deti rychle pochopi, ze vsude plati jina pravidla.
A to ji odplenkovavas az od dvou?
- Citovat
- Upravit
jako, já nemám moc ráda tady ty rady o psychologovi, ale u vás bych to asi zkusila, je to hrozně divné, i ty pleny, ale budiž, ale hlavně není normální, aby tak velká holčička se patlala v ho. vnech a ještě to mazala na zdi, to dělají redardované děti, to bych řešila s doktorkou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proc jste nočník kupovali až ve 2 letech? S tříletou už by se mělo dát nějak domluvit, za čůrání na nočník, na záchod malinká odměna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alušáček píše: Více
jo, odměny se mi také osvědčily, za čurání na nočník byla 1 lentilka, za kakání 2
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andrasteia bohužel. U obou už přes rok přespává klidně více dní v kuse a odmítá i tam.
- Citovat
- Upravit
@stinga jsem domluvená s doktorkou že počkáme do tříleté prohlídky (konec září). Kdyžtak vypíše žádanku. Jsem z oboru, takže termín případně naštěstí nebude problém.
- Citovat
- Upravit
@Alušáček byly tam nějaké moje zdravotní problémy, takže jsem to nechávala na později. Možná jsme prošvihly určitý vývojový milník? ![]()
Dneska potom, co jsem se uklidnila, tak jsem jí za čokoládu překecala, ať si na ten nočník alespoň sedne. Tak beru pozitivně alespoň to. Ale čůrat tam absolutně odmítá. Je schopna vstát a 30s na to čůrat někde jinde.
Asi kdybych nebyla tak nas. aná z toho přebalování, tak to celé vnímám pozitivněji a s klidem. Takhle mě prostě každý neúspěch neuvěřitelně vytáčí.
- Citovat
- Upravit
a zkusit ty odměny? za zkušení nic, moje dcera se odplenkovala až ve dvou letech a 7 měsících, také ječela, když si měla sednout na nočník, a ty lentilky opravdu zabraly úplně zázračně, pak jsem to samozřejmě nenápadně zrušila,
a pak za měsíc jsme jely na dovolenou, vzala jsem redukci na wc, nočník tam nebyl a začala chodit už na wc, a také jsem už byla zoufalá, že půjde do školy s plenami, byla přijatá do státní školky od 2,5 a nemohla tam nastoupit, tak jsem musela sehnat dětskou skupinu a rok jsem vlastně platila státní školku, kam nechodila,
ale u vás se mi nelíbí to patlání se v hovínkách, to je opravdu hodně nestandardní
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hned na úvod říkám, že vím, že každé dítě má jiné tempo a nemá cenu tlačit. Ale já už fakt nemůžu.
Dcera, v září 3 roky. Už od zakoupení nočníku ve 2 letech s tím měla příšerný problém. Ječela, jen když ho viděla. Nikdo jí nikdy nenutil tam sedět či cokoliv, prostě hned od začátku nechtěla být ve stejné místnosti. Teď po roce jsme ve fázi je schopna s ním být v místnosti (už se jedná o asi třetí nočník, tento si sama vybrala) ale jinak ho vlastně ignoruje. Od září měla jít do školy a zjevně nic. Mám za sebou poslední pokus a už to nedávám. Vůbec se nechytá, za celý rok čůrala jednou do nočníku, jinak pořád vedle.
Jsem z toho frustrovaná protože měla jít se všemi „kamarády“ z okolních vesnic a teď abych asi sháněla dětskou skupinku někde ve městě a denně trávila hodinu cestou.
Což na to, to by se ještě dalo, chápu, každé dítě jede podle sebe a ona tam asi ještě není. Ale, od narození mladšího sourozence 3m) je s ní úplně šílené přebalování. Klidně by měla jednu plenu napořád. Nevadí jí, že je mokrá, nevadí, že má bobek. Zároveň si do pokaděné pleny ráda sahá. Musím jí vyloženě zakleknout, aby se nechala svléknout a alespoň odtáhnout do sprchy. Hovna všude. Roztahování pysků největší týrání. Přitom večer jde do sprchy ochotně, s opláchnutím pomáhá. Nic jí nevadí. Myslela jsem, jak přes prázdniny prostě ty pleny odstraníme a místo toho řeším tohle.
Důvod pro dnešní příspěvek je průjem, který někde chytla. Budeme muset malovat, je od toho celá stěna. Já už fakt nemůžu. Jsem na ní hnusná a naštvaná. Všechno v hlavě se mi točí kolem plen a kdy bude zas další scéna. Mám sto chutí jí nechat celý den chodit v hovnech.