Zase to odplenkování - dítě ještě není zralé?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.7.25 07:21

Zase to odplenkování - dítě ještě není zralé?

Ahoj, prosím potřebovala bych názory zkušenějších, jak byste postupovaly.

Mám syna 2,5 roku. Nějak cca od 20 měsíců jsem zkoušela vysazovat na nočník, od dvou let dobře chápal co se tam dělá a uměl se vyčůrat i vykakat když chtěl. Zkoušela jsem i odměny, ale to se nám zvrtlo v to, že šel třikrát po sobě do nočníku učůrnout tři kapky, aby dostal, a pak když o další nestál stejně čural do plínky. Tak jsem si řekla, že prostě nemá motivaci když tu plínu furt má, je léto, zkusím sebrat. Od známých i tady jsem si načetla, že když je dítě zralé, během pár dní je hotovo. Jenže je to už víc jak týden a jsme na tom tak, že když jsem s ním já, na nočník se nechá dát, ale musím ho tam dát já, sám si neřekne. Ale ok, takhle téměř bez nehod. Ale když je z kýmkoli jiným, tátou, babičkou, tak je to úplná katastrofa, na nočníku řekne že to nejde nebo se na něj vůbec dát nenechá a je schopný za dvě hodiny počurat patery tepláky, což nechápu, se mnou nečurá takhle často. Případně dělá louže doprostřed místnosti, kazí ma gauč a tak no hrůza. V každém případě ani se mnou jsme se nikam dál než že ho pravidelných intervalech dávám a tím předejdu nehodám nedostali, jemu je to jedno, klidně by čůral do těch kalhot, je mu i jedno když je mokrý, kdybych ho ja nechytala že se musí prevlect, byl by klidně v tom. V žádném případě za pár dnů nepochopil jak fungovat bez plinky jako jine deti. Tak asi vrátit plínku a zkusit znovu za pár měsíců že jo…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
13.7.25 07:24

Ještě bych dodala že mám strach že ho hrozně popletu když mu ty pliny zas dám pres týden jedeme, že pliny pres den mají miminka, on umí uz chodit na nočník, tak je nepotřebuje a ma tedy chodit na nočník, a teď bych je vrátila zase zpátky…no ale zas když to nejde, tak se to jinak asi udělat nedá že

• Citovat
  • Upravit
2915
13.7.25 08:40

Není zralý. To, ze se vyčúrá v rámci pravidelného posazovani, ale sam si neřekne znamena, ze tomu nerozumí, neni schopný si spojit „tento pocit znamena, ze se mi chce curat=jdu na nočník.“
My to takhle taky zkoušeli v létě, ale nikam jsme se neposunuli…tak jsem plínky vrátila, nočník teda furt nechala v dohledu, obcas jsme si o tom povídali…a jednoho dne si syn ráno sundal sám plinku, vycural do nočníku a bylo.
Druhatko pak nejak v létě probíhalo kolem, hodně na zahradě nahate, tam to tolik nevadilo :D Zase jsme si průběžně povídali, chodil na záchod s námi, pozoroval staršího bráchu…a sám se připojil :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8993
13.7.25 08:43

Já bych je asi nevracela. Je mu 2 a půl roku a je červenec. Hlavně když už někdy chápal co se na nočníku dělá a zvládal to, tak už očividně připravený je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13705
13.7.25 08:43

Obvykle pomůže, když nemá kalhoty, když je dole nahatý. Jakékoliv trenýrky nebo kalhoty suplují pocit pleny.
Jinak ano, když on nechce, nemáš ho jak donutit. Musíš jen počkat.
Můj syn nechtěl ještě další dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
13.7.25 09:18

Ja odplinkovavala kluky dvojčata taky ve 2,5 letech v létě a jednomu to trvalo 4 tydny a druhému 6 týdnů. Rozhodně moc neznám děti, které se to naučily během pár dní. Nebo se to musely učit až někdy hodně později, ne? Ja bych vydrzela. Nevracela bych plinu. Prostě prevlekat, vysvetlovat, po každé nehodě posadit na nočník a vysvetlovat. Nauci se to. Kdy jindy ho to naučíš než teď v létě? Klukům mokré teplaky byly taky fuk ;) Chtělo to jen vydržet. Za mesic od toho se odplenkovali i na noc a bylo po plinach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14634
13.7.25 10:11

2 ze 4 dětí se mi odplenkovaly ze dne na den. A to rovnou na noc a bez nehod (vyjma nemocí a úrazů). Protože k tomu dospěly samy. Jedna ve 3 letech a 2 týdnech, druhá týden před třetími narozeninami. No a třetí se odplenkovala sama svojí vůlí ve 2,5 letech, protože míč chtěla do školky, kam byla přijata před 3. narozeninami, jej musela být bez plen. Té to trvalo tak 3 týdny. A čtvrtou mi odplenkovali ve školce těsně po 3. narozeninách - čurání za necelé 2 týdny, kakání za necelý měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.25 10:55
@Beruska999999 píše: Více

No, ja se právě bojím toho ze k tomu nedojde, slyším každou chvíli o dětech co uz je jim pres tři a proste nemajinduvod dokud mají pohodlí pliny. A ten můj neni úplně typ ze by chtěl dělat co se mu říká ze je správně, ze by chtěl být šikovný a dostat pochvalu…je to takový vzdorovity torpédo. A momentálně jsme v obdobicku ze kdyz řeknu ze tráva je zelená, tak neni, je žlutá.

Jako tím posazovanim asi ani jeden z nás nijak netrpí, občas prevlekat mi nevadí, tak asi jeste vydržím a uvidíme.

• Citovat
  • Upravit
275
13.7.25 11:10

Vraťte plenku a dejte mu čas. Byla jsem taky nervózní. Měly jsme to podobně. Nakonec k tomu že dne na den dozrál sám. Kdybych se teď mohla vrátit tak se tim vůbec nestresuj. Nechalavala bych nočník na očích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14634
13.7.25 11:18
@Katherine811 píše: Více

Moje řec. Taky jsem to zkoušeli a úplně zbytečně se stresovali. Jak jsem psala, došly si k tomu samy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
13.7.25 12:17

Dceři bude 2.5 roku a ačkoliv chápe, že se čůrá a kaká do záchoda, prostě trvá na plence. Dokonce nechce chodit ani nahatá. Přitom starší děti už byly v tomto věku komplet bez plen. Dcera tedy už v jednom roce začala chodit na nočník každé ráno čůrat, potom jsme skončili v nemocnici a od té doby se už na nočník odmítla posadit. Čekám, kdy na to přijde sama, nic jiného asi nezbývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13705
13.7.25 14:44
@Anonymní píše: Více

A co se stane, když bude bez plen až ve třech nebo později? Nic… Do životopisu se to nepíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
13.7.25 15:07

Nechala bych to být a zkusila za pár týdnů. U prvního dítěte jsem se fakt snažila, poslouchala rady babiček a nátlak okolí, posazovala na nočník od roku, zkoušela vše možné a bez výsledku. Dcera se nakonec odplenkovala ze dne na den chvili před 3 narozeninami. A bez nehod. Proste potrebovala cas.
Ted u druheho uz to řešit nebudu, vse ma svůj čas:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.25 17:09
@AnastazieB píše: Více

Tak ted na to máme klid a cas a v zásadě je mi jedno jak dlouho to bude trvat, pokud to k něčemu spěje, coz si právě nejsem jistá. Když se za rok nic nestane, budeme pak uz pod tlakem, protože pak uz budu potřebovat aby šel do státní skolky, platit pak nedotovanou DS nebo soukromou školku jen kvuki plenkam bych teda nechtěla, když máme fajn školku na konci ulice. Říkala jsem si ze vek uz na to prave ma… v zimě se to bude řešit blbě, takže pak až dalsi jaro…

• Citovat
  • Upravit
13705
13.7.25 22:39
@Anonymní píše: Více

Rok je v životě 2,5 letého dítěte neskutečná doba.
Můj syn nastupoval do školky v bezmála 4 letech a na záchod nebyl zdaleka 100% (uměl to, ale častokrát prostě bylo něco důležitějšího, než wc) a přesto to ve školce šlo většinou dobře, tam totiž hromadně posílají na záchod dost často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze