Syn chodí čůrat za závěs, co s tím?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše: Více
v 15 měsících je příliš brzy učit dítě na nočník, začala bych tak za půl roku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše: Více
To možná ano, ale tady úplně nejde o nočník. Jen jsem to zmínila. Když ho přebaluji a chci, aby se trošku “provětral” tak utíká ihned čůrat za zaves. Mě jde o to, proč to dělá, jestli se něčeho bojí nebo proč se schovává..
- Citovat
- Upravit
Ano, některé děti na to chtějí soukromí. To se na to musíš ptát na emiminu, místo toho, abys tam ten nočník prostě dala?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pravděpodobně chce soukromí, dej nočník tam, kde ho dítě chce mít. My měli nočníky pro kluky v podstatě za gaucem víc jak tři měsíce. V necelem roce a půl byli přes den bez plen s občasnou nehodou při hraní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak se zde píše, jde o soukromí
Když tam chodí, nočník bych tam prostě dala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to jsem si neodvažovala napsat, ale napadlo mě to hned po té, že 15měsíční je na odplenkovávání ještě malý a nezralý,
já jsme myslela, že moderní mladá rodina s miminem takové pracholapy už dávno nevede, ale tak - každému se asi líbí něco jiného
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stávalo se mi to samé s prvním synem, ale pak jsme je sundaly a vyřešeno. Jakože hlavně první syn byl fakt expert… Ten čůral do květináče a tak… Ale vše to pak vyřešila zahrada, tam věděl že může kam chce a doma chodil už jen na záchod. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už jste to zvádla?
Důvody můžou být dva. Jeden, že chce soukromí. Druhý, dle mého pravděpodobnější se sešly dvě udásoti ve vývoji dítěte - schopnost zadržet a putit vyměšování a individuace, kdy dítě se odpoutává od mámy, od Vás, a začíná si uvědomovat svoji osobnost. To se pak může projevovat tak, jak popisujete.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, syna zkouším seznamovat s nočníkem. Je mu 15 měsíců.
Hraje si s ním, ale ještě se na něm “neudrží” stále z něj utíká.
Když mu sundám plenky, chytne si pindíka a jde čůrat za závěsy. Prostě vždy rovnou tam.. když ho chytím a než nandám plenku, utíká za závěs a čůrá. To že jsou závěsy namáchané v loužičce ani tak neřeším, jako to, jaký to má důvod. Proč to dělá? Mám mu za ten závěs dát nočník?