Noční čůrání a brzké vstávání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Noční čůrání a brzké vstávání
Ahoj holky. Mám dotaz. Syn 3 a kousek, už rok bez plínky. Občas kolečko na teplákách, zvlášť, když si hraje a nemyslí na to. Ale to v pohodě. Na polední spánek zvládá být bez plínky v pohodě už několik týdnů. V noci jí měl furt mokrou, tak jsem neřešila. Ale, teďka řekl, že je velký a že jí nechce. Tak mu jí nebudu cpát nasilím, ale… Probuzení kolem půlnoci v pohodě, vyčůrá se. Ale až do rána to nevydrží. Když ho pak vzbudim kolem 3, tak někdy se vyčůrá a pak v pohodě. Ale někdy nechce a pak kolem té 5 se počůrá. Máme samozřejmě chrániče matrací atd. Jenomže on je ranní ptáče a pak už nejde spát. Normálně vstává v 6. Někdy i dřív
. Takže ho nechci budit později, jak ve 4, protože pak už by s největší pravděpodobností nespal. Máte někdo podobnou zkušenost? Za jak dlouho se děti naučí? Mám k tomu doma dvouměsíční miminko, tak je to trochu náročné
. Prosím nediskutovat o tom, že ve třech letech nemá už mít plínku, děkuji
a děkuji za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dát plinku… tohle je úplně zbytečný stres vsech zúčastněných, nevyspi se nikdo a ve výsledku to stejne ani nepomůže. Pokud bys ho vzbudila teeba v době kdy ty jdeš spát, vycural se a do rána byl v suchu, tak ano, to je super a smysl to má. Ale tak, jak to popisuješ, je to blbost. Ve 3 letech má spoustu času, noční pomocovani se řeší az po pátém roce, do té doby je to v pořádku a normální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi jo. Dneska zkusím mu jí o půlnoci dát, to denní praní, mě moc neba 🙈. Snad to nepostřehne a nebude “řev”, že je velký už. A když někdy začne být suchá. Zkusíme znova, s občasnou nehodou se počítá, ale denně 🤷🏻♀️. Děkuji za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@oov Ja bych to i tak vysvětlila. Prát to každý den není pro něj ( budit se do mokrého ) ani pro tebe komfortní. Hodně bych chválila ten úspěch za tu plenu do půlnoci a jako normálku pak tu plenu do rána. Koupila bych mu ty natahovací, které si ve 3 letech zvládne sundat i sám a pokud bude chtít, může si ji obsloužit sám ráno.
- Citovat
- Upravit
Taky bych plinku dala v noci, když bude rozespalej, třeba si nevšimne. Jako suchou ji nemusí mít nikdy, ja chodim v noci na záchod celej život, jestli syn bude po me, klidně mu ji necham až do doby kdy si v noci sam dojde aspon třeba na nocnik. Kamarádka takhle budila po 2h, mela dojem ze to tím nějak trénuje, hotová byla víc jak s novorozencem, mela jediný štěstí ze její dítě se vždycky dalo uspat dal. Ja bych nemohla vůbec, kdyz se v noci vzbudi, uspavam hodinu stejně jak vecer a když je to po půlnoci, tak je vzhůru třeba tři hodiny nez usne znovu.
- Citovat
- Upravit