Odplenkování v 18 měsíci - podařilo se vám?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Ivetazam Jo naše mamky nás měly od roka bez plen, ale za tu cenu, že nedělaly nic jiného než praly a vysazovaly na nočník, moje mamka mi popisovala postup, tak to bylo opravdu vysadit co pul hodiny a neúspěch potrestat. Jinak třeba moje tchyně tvrdí, že dcera byla bez plenky po prvních narozeninách a syn (můj muž) až po třetím roce, takže takové to „každé dítě bylo v roce bez pleny“ bych vzala s rezervou jako průpovídky „v půl roce snědl svíčkovou se šesti“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anny2148 Ono je celkem jedno, jestli je dítě v látce nebo ne, syn je od narození v látce a klidně bude lítat s mokrým zadkem pokud bude mít něco zajímavějšího na práci, když má dělat co ho moc nebaví (třeba uklízet) tak to hlásí každé ucvrnknutí a kolikrát to na ten nočník/záchod stihne i se suchýma trenkama, ale jak si hraje, maluje nebo lumpačí, tak může být posraný mokrý až za ušima a je mu to jedno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Heivka Tak já to tomu přisuzuju, protože mám kolem sebe spoustu dětí, pár v látce, tam jsou většinou kolem 18-20 měsíce bez plen a pak většina na jednorázových plenkách a tam to je v průměru kolem 2,5 roku. Ale uvidíme, ještě mě to čeká jednou, tak třeba se mi to taky nepotvrdi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anny2148 Já jsem taky zvědavá jak to půjde, druhé bude teďka v červenci. Syn je takový, že se rychle přizpůsobuje, potřebuje +/- režim a jedině ty pliny a mluvení nám to kazí jinak tak 80% věcí zvládá podobně jako jeho o rok starší sestřenice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivetazam píše:
Moc dekuji vsem, co napsalimaleho urcite nutit nebudu. Zkusim a uvidim. Kazdopadne je mi zahadou, za nase maminky nas to temer vsechny naucili do roka a pul a ted to nejde. Nemyslim to nijak ve zlem, protoze mi prijde, ze maly vubec nechape zatim
. Proto to chci zkusit
buď si maminky nepamatují, nebo to bylo tak, že děti byly permanentně procurane, ono to jsou stejné zkazky jako položit do postýlky a jit, ono to na dětech pak zanechá stopy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivetazam píše:
Moc dekuji vsem, co napsalimaleho urcite nutit nebudu. Zkusim a uvidim. Kazdopadne je mi zahadou, za nase maminky nas to temer vsechny naucili do roka a pul a ted to nejde. Nemyslim to nijak ve zlem, protoze mi prijde, ze maly vubec nechape zatim
. Proto to chci zkusit
Mamka říkala, že sice nás odplenkovala do roka, ale nehody byly pořád. Snazila se často prosazovat na nočník a vychytat tu dobu potřeby se vycurat nebo vykakat. Bez nehod to stejně bylo až kolem 2 roka a u sestry až kolem 3. Nech ho pár měsíců dozrát a pak to budeš mít bez stresu a věčného prani prádla. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anny2148 @Heivka Holky, k těm látkovkám - taky jsem si myslela, že to při odplenkování pomáhá, ale opět je to o dítěti.
Měla jsem oba sviště od narození v látce a jak jsem psala výše - dcera v roce a půl bez plen, syn má 20 měsíců a vypadá to ještě na hóóódně dlouho. Je pokaděný až na zádech a vůbec to neřeší.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Leli83 Co mám vypozorováno z okolí oni kluci jsou na to takoví víc flegmouši než holčičky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obnovuji diskuzi a mám dotaz na místní zkušené matky
dcera 1,5 roku doma funguje bez pleny. Chodí nahatá, zahlásí potřebu a dáme jí na nočník a úplně v pohodě udělá, co potřebuje. Na spaní plenu stále dostává. Jenže já teď moc nevim, jak postupovat dál
do auta a ven raději plenu dát? Když jdeme ven, tak tahat s sebou nočník? Nebo začít učit čurat třeba na trávu? Když někam jdeme, tak koukám, jak to dělají ostatní, ale obvykle to nikdo nijak moc neřeší a všechny děti i o dost starší plenu mají. Díky moc za vaše tipy.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Obnovuji diskuzi a mám dotaz na místní zkušené matkydcera 1,5 roku doma funguje bez pleny. Chodí nahatá, zahlásí potřebu a dáme jí na nočník a úplně v pohodě udělá, co potřebuje. Na spaní plenu stále dostává. Jenže já teď moc nevim, jak postupovat dál
do auta a ven raději plenu dát? Když jdeme ven, tak tahat s sebou nočník? Nebo začít učit čurat třeba na trávu? Když někam jdeme, tak koukám, jak to dělají ostatní, ale obvykle to nikdo nijak moc neřeší a všechny děti i o dost starší plenu mají. Díky moc za vaše tipy.
Sebrala jsem plenu na furt, za me nejlepsi. Do auta jsem dala prebalovaci podlozku, ze zacatku se tam asi 3 krat vycurala, pak pochopila. Venku mela docela dlouho problem, ale to je spis problem jen u nas, nechce curat pred lidma. Nosila jsem malej cestovni nocnik, furt se ptala, ale stejne na nej moc nedla, ted asi po mesici se nam podarilo “pocurat kyticky”
. Jinak venku spis vydrzi necurat.
Příspěvek upraven 21.08.23 v 12:18
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, mně pomohlo, když sousedovic dcera o osm měsíců starší než ta moje se před ní vyčůrala na travičku a od té doby to uměla a pochopila, co se po ní vyžadovalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, jinak u syna.. Ten se musí vyčůrat těsně před nástupem do auta, pak mít každých 20 minut přístup k nočníku nebo travičce.. Jinak beru pořád náhradní oblečení. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DandátkoP píše:
Sebrala jsem plenu na furt, za me nejlepsi. Do auta jsem dala prebalovaci podlozku, ze zacatku se tam asi 3 krat vycurala, pak pochopila. Venku mela docela dlouho problem, ale to je spis problem jen u nas, nechce curat pred lidma. Nosila jsem malej cestovni nocnik, furt se ptala, ale stejne na nej moc nedla, ted asi po mesici se nam podarilo “pocurat kyticky”. Jinak venku spis vydrzi necurat.Příspěvek upraven 21.08.23 v 12:18
S tou podložkou do auta jsem to taky chtěla udělat. Venku to asi nebude problém taky třeba tahat v kočáru nočník… jediný, kde vidím problém je dětská skupinka kam chodí na cca 3 hodinky 2 krat týdně ![]()
- Citovat
- Upravit
@Tosidelassrandu píše:
S tou podložkou do auta jsem to taky chtěla udělat. Venku to asi nebude problém taky třeba tahat v kočáru nočník… jediný, kde vidím problém je dětská skupinka kam chodí na cca 3 hodinky 2 krat týdně
No, ja nocnik taham, ale stejne na me furt krici ne
kdyz hodne potrebovala, tak se mi vycurala do nocniku v kufru auta.
Ale nase dite v tomhle je extrem, vetsinou mi prijde, ze deti v klidu curaj na travu. Kazdopadne my fungovali jak vy, doma bez plen a venku a do auta plenu. Pak jsem to na dovoleny prubla a rekla si, ze proste plenu nedam. Kazdy tyden je to lepsi a lepsi. Nehody skoro zadny, obleceni radsi nosim. Ja bych zkusila brat ten nocnik i do ty skupinky.
V aute ji vzdycky s usmevem rikam, kdyz ji vytahuju, zda se nepocurala a ona kouka mezi nohy a rika nenenene a smeje se a ma radost, tak zatleskam. Tam uz to chape moc dobre. Zkus fakt plenu nedat, par dni to trvat bude nez pochopi. Jeste jsem ji davala par dni ven jem v satech, bez kalhotek. Aby mela holej zadek a nechodili jsme na hriste, ale jen prochazky. A pak jsem az pridala kratasy bez kalhotek a pak az kalhotky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak ted vydrzi klidne 3 hodiny necurat, jen aby nemusela venku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit