Odplenkování v 18 měsíci - podařilo se vám?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6650
10.4.18 09:06

@Ivetazam Jo naše mamky nás měly od roka bez plen, ale za tu cenu, že nedělaly nic jiného než praly a vysazovaly na nočník, moje mamka mi popisovala postup, tak to bylo opravdu vysadit co pul hodiny a neúspěch potrestat. Jinak třeba moje tchyně tvrdí, že dcera byla bez plenky po prvních narozeninách a syn (můj muž) až po třetím roce, takže takové to „každé dítě bylo v roce bez pleny“ bych vzala s rezervou jako průpovídky „v půl roce snědl svíčkovou se šesti“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
10.4.18 09:13

@Anny2148 Ono je celkem jedno, jestli je dítě v látce nebo ne, syn je od narození v látce a klidně bude lítat s mokrým zadkem pokud bude mít něco zajímavějšího na práci, když má dělat co ho moc nebaví (třeba uklízet) tak to hlásí každé ucvrnknutí a kolikrát to na ten nočník/záchod stihne i se suchýma trenkama, ale jak si hraje, maluje nebo lumpačí, tak může být posraný mokrý až za ušima a je mu to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
10.4.18 09:38

@Heivka Tak já to tomu přisuzuju, protože mám kolem sebe spoustu dětí, pár v látce, tam jsou většinou kolem 18-20 měsíce bez plen a pak většina na jednorázových plenkách a tam to je v průměru kolem 2,5 roku. Ale uvidíme, ještě mě to čeká jednou, tak třeba se mi to taky nepotvrdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
10.4.18 09:58

@Anny2148 Já jsem taky zvědavá jak to půjde, druhé bude teďka v červenci. Syn je takový, že se rychle přizpůsobuje, potřebuje +/- režim a jedině ty pliny a mluvení nám to kazí jinak tak 80% věcí zvládá podobně jako jeho o rok starší sestřenice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
10.4.18 13:02
@Ivetazam píše:
Moc dekuji vsem, co napsali :* maleho urcite nutit nebudu. Zkusim a uvidim. Kazdopadne je mi zahadou, za nase maminky nas to temer vsechny naucili do roka a pul a ted to nejde. Nemyslim to nijak ve zlem, protoze mi prijde, ze maly vubec nechape zatim :D. Proto to chci zkusit :)

buď si maminky nepamatují, nebo to bylo tak, že děti byly permanentně procurane, ono to jsou stejné zkazky jako položit do postýlky a jit, ono to na dětech pak zanechá stopy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
10.4.18 13:45
@Ivetazam píše:
Moc dekuji vsem, co napsali :* maleho urcite nutit nebudu. Zkusim a uvidim. Kazdopadne je mi zahadou, za nase maminky nas to temer vsechny naucili do roka a pul a ted to nejde. Nemyslim to nijak ve zlem, protoze mi prijde, ze maly vubec nechape zatim :D. Proto to chci zkusit :)

Mamka říkala, že sice nás odplenkovala do roka, ale nehody byly pořád. Snazila se často prosazovat na nočník a vychytat tu dobu potřeby se vycurat nebo vykakat. Bez nehod to stejně bylo až kolem 2 roka a u sestry až kolem 3. Nech ho pár měsíců dozrát a pak to budeš mít bez stresu a věčného prani prádla. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
10.4.18 22:44

@Anny2148 @Heivka Holky, k těm látkovkám - taky jsem si myslela, že to při odplenkování pomáhá, ale opět je to o dítěti. :-) Měla jsem oba sviště od narození v látce a jak jsem psala výše - dcera v roce a půl bez plen, syn má 20 měsíců a vypadá to ještě na hóóódně dlouho. Je pokaděný až na zádech a vůbec to neřeší. :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
11.4.18 06:58

@Leli83 Co mám vypozorováno z okolí oni kluci jsou na to takoví víc flegmouši než holčičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.23 11:35

Obnovuji diskuzi a mám dotaz na místní zkušené matky :) dcera 1,5 roku doma funguje bez pleny. Chodí nahatá, zahlásí potřebu a dáme jí na nočník a úplně v pohodě udělá, co potřebuje. Na spaní plenu stále dostává. Jenže já teď moc nevim, jak postupovat dál :D do auta a ven raději plenu dát? Když jdeme ven, tak tahat s sebou nočník? Nebo začít učit čurat třeba na trávu? Když někam jdeme, tak koukám, jak to dělají ostatní, ale obvykle to nikdo nijak moc neřeší a všechny děti i o dost starší plenu mají. Díky moc za vaše tipy.

• Citovat
  • Upravit
10928
21.8.23 12:16
@Anonymní píše:
Obnovuji diskuzi a mám dotaz na místní zkušené matky :) dcera 1,5 roku doma funguje bez pleny. Chodí nahatá, zahlásí potřebu a dáme jí na nočník a úplně v pohodě udělá, co potřebuje. Na spaní plenu stále dostává. Jenže já teď moc nevim, jak postupovat dál :D do auta a ven raději plenu dát? Když jdeme ven, tak tahat s sebou nočník? Nebo začít učit čurat třeba na trávu? Když někam jdeme, tak koukám, jak to dělají ostatní, ale obvykle to nikdo nijak moc neřeší a všechny děti i o dost starší plenu mají. Díky moc za vaše tipy.

Sebrala jsem plenu na furt, za me nejlepsi. Do auta jsem dala prebalovaci podlozku, ze zacatku se tam asi 3 krat vycurala, pak pochopila. Venku mela docela dlouho problem, ale to je spis problem jen u nas, nechce curat pred lidma. Nosila jsem malej cestovni nocnik, furt se ptala, ale stejne na nej moc nedla, ted asi po mesici se nam podarilo “pocurat kyticky” :mrgreen:. Jinak venku spis vydrzi necurat.

Příspěvek upraven 21.08.23 v 12:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
21.8.23 12:17

Dobrý den, mně pomohlo, když sousedovic dcera o osm měsíců starší než ta moje se před ní vyčůrala na travičku a od té doby to uměla a pochopila, co se po ní vyžadovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
21.8.23 12:20

Jo, jinak u syna.. Ten se musí vyčůrat těsně před nástupem do auta, pak mít každých 20 minut přístup k nočníku nebo travičce.. Jinak beru pořád náhradní oblečení. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
21.8.23 12:26
@DandátkoP píše:
Sebrala jsem plenu na furt, za me nejlepsi. Do auta jsem dala prebalovaci podlozku, ze zacatku se tam asi 3 krat vycurala, pak pochopila. Venku mela docela dlouho problem, ale to je spis problem jen u nas, nechce curat pred lidma. Nosila jsem malej cestovni nocnik, furt se ptala, ale stejne na nej moc nedla, ted asi po mesici se nam podarilo “pocurat kyticky” :mrgreen:. Jinak venku spis vydrzi necurat.Příspěvek upraven 21.08.23 v 12:18

S tou podložkou do auta jsem to taky chtěla udělat. Venku to asi nebude problém taky třeba tahat v kočáru nočník… jediný, kde vidím problém je dětská skupinka kam chodí na cca 3 hodinky 2 krat týdně :?

• Citovat
  • Upravit
10928
21.8.23 12:32
@Tosidelassrandu píše:
S tou podložkou do auta jsem to taky chtěla udělat. Venku to asi nebude problém taky třeba tahat v kočáru nočník… jediný, kde vidím problém je dětská skupinka kam chodí na cca 3 hodinky 2 krat týdně :?

No, ja nocnik taham, ale stejne na me furt krici ne :lol: kdyz hodne potrebovala, tak se mi vycurala do nocniku v kufru auta. :mrgreen: Ale nase dite v tomhle je extrem, vetsinou mi prijde, ze deti v klidu curaj na travu. Kazdopadne my fungovali jak vy, doma bez plen a venku a do auta plenu. Pak jsem to na dovoleny prubla a rekla si, ze proste plenu nedam. Kazdy tyden je to lepsi a lepsi. Nehody skoro zadny, obleceni radsi nosim. Ja bych zkusila brat ten nocnik i do ty skupinky. :) V aute ji vzdycky s usmevem rikam, kdyz ji vytahuju, zda se nepocurala a ona kouka mezi nohy a rika nenenene a smeje se a ma radost, tak zatleskam. Tam uz to chape moc dobre. Zkus fakt plenu nedat, par dni to trvat bude nez pochopi. Jeste jsem ji davala par dni ven jem v satech, bez kalhotek. Aby mela holej zadek a nechodili jsme na hriste, ale jen prochazky. A pak jsem az pridala kratasy bez kalhotek a pak az kalhotky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10928
21.8.23 12:34

Jinak ted vydrzi klidne 3 hodiny necurat, jen aby nemusela venku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie