Odplenkování v 18 měsíci - podařilo se vám?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12878
14.11.23 21:57

Díky za téma, zrovna řeším - dcera má nočník k dispozici, ale čekali jsme, že o něj zájem ještě (kromě hraní) projevovat nebude. Má teprve 19 měsíců.

Viděla mě ale čůrat v lese (my jsme hodně venku) a od té doby chce stále chodit na nočník (ví, k čemu je, říkáme jí, že čůrat se může do nočníku nebo do plínek, a že na nočníku se sedí bez kalhot a čůrá, ale nikdo jí neposazoval ani nijak nenutil dokud sama nechtěla, jen jsme si vyprávěli), a celkově všechno kolem čůrání je mega hit :lol: Tleská sobě, tleská mě, tleská i kočkám když použijí kočičí záchod :mrgreen:

Většinou si o nočník řekne během přebalování, ale občas (výjimečně) i uprostřed hry. Přijde mi ale, že do plínky spíš průběžně učůrává a neumí se ještě vyčůrat najednou. Na druhou stranu, na nočník se posadí, a buď se skutečně hned vyčůrá, nebo ohlásí „nejde“ a „ještě“ (chce to ještě zkusit, spíš jí odtamtud někdy už trochu vyhazuju, protože jsem četla že dlouhé sezení na nočníku není zdravé). O kakání moc zájem nejeví, to je do plínky.

Tak nevím, jak jí v tom podpořit, když má sama zájem, ale tělesně se mi zdá, že ještě nějaká zralost chybí :think: Měl někdo podobné dítě a jak jste postupovali? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6176
14.11.23 22:21

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
15.11.23 00:06

@Liberalissima
Nech to byt. Nech ji plenu, kdyz si rekne o nocnik, plenu sundas, nandas.
Seberes ji, az bude delsi dobu sucha.
V klidu, neni kam spechat a tohle je dobra cesta, jak to mit na pohodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6176
15.11.23 00:19
@Lucie_Sx píše:
@Liberalissima
Nech to byt. Nech ji plenu, kdyz si rekne o nocnik, plenu sundas, nandas.
Seberes ji, az bude delsi dobu sucha.
V klidu, neni kam spechat a tohle je dobra cesta, jak to mit na pohodu.

nic v zlom, ale zaujimalo by ma, ci by dnesne deti chodili tak dlho s plienkami, ak by neboli pampersky, ale bolo by ich treba vyvarat a zehlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
15.11.23 00:30

2 ze 3 dětí se mi v tomto věku odplenkovaly. Rozhodně to ale nebyla moje zásluha, začala jsem si všímat, že si uvědomují, že se „něco“ děje, když čůrali. Tak jsem sundala plenku a kalhoty, nechala je běhat bez a bylo to téměř hned. Syn se rovnou zbavil plenky i na noc, ale on vždycky vydržel dlouho, dcera ji měla ještě dlouho a čůrat v noci chodí dodnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
15.11.23 00:32

U dcer okolo toho roku a půl se to podařilo, u syna až ve 2,5 letech, ale přišlo mi to lepší. Holky jsem musela několik měsíců dost kontrolovat a měly asi tak půl roku běžně nehody. U syna jsem zvolila cestu, až si k tomu dozrál úplně sám a byl ze dne na den bez pleny a bez nehod :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1543
15.11.23 06:15

Syn byl úspěšně bez plen až ve 2,5 letech, za další tři měsíce i na noc bez, nehody ojedinělé.
Dcera viděla bráchu na nočníku a je tak nějak sama od sebe bez plen od cca 18 měsíců s minimální nehodovostí. Na noc ale má plenku pořád ( v září měla dva roky), prostě spí tvrdě.
Je to individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3017
15.11.23 06:21

@Mkmkz A záleží na tom, jak by to bylo kdyby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3416
15.11.23 07:06

U nás to bylo podobné někdy okolo 18ti měsíců si začaly uvědomovat, co že to do plínek dělají. Občas se povedlo do nočníku, pak hlásily, ee, když plnily plínku. Chtěla jsem toho využít, tak jsem plínku sebrala, koupily jsme kalhotky, pravidelně posazovala na nočník a během pár dní byly přes den bez plen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12878
15.11.23 08:43
@Mkmkz píše:
nic v zlom, ale zaujimalo by ma, ci by dnesne deti chodili tak dlho s plienkami, ak by neboli pampersky, ale bolo by ich treba vyvarat a zehlit.

Naštěstí se tě to vůbec, ale vůbec netýká, co si kdo dělá doma se svými plenami ;)

Jestli máš ráda teoretické otázky, můžeš se zabývat třeba tím, jestli by dnešní kušny stály v mraze a větru na náměstí a drbaly o plenkách, kdyby neměly pohodlí internetu a ústředního vytápění 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6176
15.11.23 11:45

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
15.11.23 14:11
@Mkmkz píše:

Ony si driv matky sice usetrily prani, ale zase pres rok co pulhodinu nabizely nocnik, jinak to nefungovalo.
Takze ja si oboje rada usetrim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka