Odplenkování v 18 měsíci - podařilo se vám?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tosidelassrandu
21.8.23 13:52
@DandátkoP píše:
Jinak ted vydrzi klidne 3 hodiny necurat, jen aby nemusela venku :lol:

Díky za zkušenost :) a kolik jí je?

• Citovat
  • Upravit
10923
21.8.23 13:58

@Tosidelassrandu 21 mesicu ted. Zacala jsem pomalu ucit v dubnu. Pak nas v pulce kvetna potkalo hodne spatny obdobi, takze se to na par tydnu cely pozastavilo a v cervnu jsem se nejak vzapamtovala a zacala jsem ucit znovu. V pulce cervna jsme zacali zkouset chodit bez plen ven a v pulce cervence jsem plinu sebrala na furt. :) hodne stesti, at se zadari. Za me je ten cca rok a pul ideal. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
22.8.23 15:09
@Anonymní píše:
Obnovuji diskuzi a mám dotaz na místní zkušené matky :) dcera 1,5 roku doma funguje bez pleny. Chodí nahatá, zahlásí potřebu a dáme jí na nočník a úplně v pohodě udělá, co potřebuje. Na spaní plenu stále dostává. Jenže já teď moc nevim, jak postupovat dál :D do auta a ven raději plenu dát? Když jdeme ven, tak tahat s sebou nočník? Nebo začít učit čurat třeba na trávu? Když někam jdeme, tak koukám, jak to dělají ostatní, ale obvykle to nikdo nijak moc neřeší a všechny děti i o dost starší plenu mají. Díky moc za vaše tipy.

Já jsem dávala na ven plenu, protože všechny moje děti procházely tímto stadiem v zimě nebo brzo na jaře, kdy jsem nechtěla riskovat nehody. Ale zároveň jsem je dávala venku čurat - tam si ze začátku neříkali, i když doma už ano, ale brzo začali, když pochopili princip čurání venku. Klukům jsem nočník netahala, jen jsme trochu stáhli kalhoty. Dcera měla dlouho problém čurat v držení, takže jsem s sebou nosila cestovní “nočník”/sedátko Potette. Je to poměrně skladná a šikovná věc, i jako redukce na záchod mimo domov. Na něm dcera fungovala bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.8.23 03:04
@Anonymní píše:
Obnovuji diskuzi a mám dotaz na místní zkušené matky :) dcera 1,5 roku doma funguje bez pleny. Chodí nahatá, zahlásí potřebu a dáme jí na nočník a úplně v pohodě udělá, co potřebuje. Na spaní plenu stále dostává. Jenže já teď moc nevim, jak postupovat dál :D do auta a ven raději plenu dát? Když jdeme ven, tak tahat s sebou nočník? Nebo začít učit čurat třeba na trávu? Když někam jdeme, tak koukám, jak to dělají ostatní, ale obvykle to nikdo nijak moc neřeší a všechny děti i o dost starší plenu mají. Díky moc za vaše tipy.

Pod obleceni porad plenu!
Pokud si rekne o curani, proste ji svliknes, sundas, obliknes, nandas.
Klidne takto nekolik tydnu.
Jakmile si bude dlouhodobe rikat a plena zustavat sucha, teprv ji vezmes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.8.23 03:06
@DandátkoP píše:
Jinak ted vydrzi klidne 3 hodiny necurat, jen aby nemusela venku :lol:

To neni uplne dobry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
23.8.23 06:50
@Lucie_Sx píše:
To neni uplne dobry.

Neboj, posledni tyden uz zacina curat venku na travu, mela nejakej blok. ;) na druhou stranu, co jsem cetla, je docela bezny, ze deti vydrzej a nechcandej na kazdym rohu. :kytka:

Příspěvek upraven 23.08.23 v 06:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
23.8.23 06:53
@Lucie_Sx píše:
Pod obleceni porad plenu!
Pokud si rekne o curani, proste ji svliknes, sundas, obliknes, nandas.
Klidne takto nekolik tydnu.
Jakmile si bude dlouhodobe rikat a plena zustavat sucha, teprv ji vezmes.

Ja s timhle proste nesouhlasim. Kdybych to takhle delala, tak ma plinu dalsi rok. Takhle to behem par dni pochopila a je vyreseno a chodi krasne a nehody nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3415
23.8.23 07:13
@Anonymní píše:

Jestli takto funguje doma, tak bych plínu na ven nedávala. Já dala jen na delší cesty autem nebo mhd. Jinak jsem brala náhradní oblečení a v případě potřeby šly na trávu. Nehody nebyly, bylo to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
24.8.23 02:37
@DandátkoP píše:
Ja s timhle proste nesouhlasim. Kdybych to takhle delala, tak ma plinu dalsi rok. Takhle to behem par dni pochopila a je vyreseno a chodi krasne a nehody nejsou.

Ne, opravdu by ji nemela dalsi rok.
Ale bylo by to vic na jistotu, lip zafixovany, s mensi pravdepodobnosti bloku a zaseku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
24.8.23 09:55
@Lucie_Sx píše:
Ne, opravdu by ji nemela dalsi rok.
Ale bylo by to vic na jistotu, lip zafixovany, s mensi pravdepodobnosti bloku a zaseku.

Ale jo, protoze ona necurala a kdyz se ji nandala plena, tak to do ni vsechno pustila. Kdyz se plena sundala na furt, tak se ucila curat prubezne a ne to drzet do doby, nez se ji nanda plena. Takze cekat, ze nebude curat do pleny vubec bylo docela nerealny. Kazdy dite je jiny a za me fungovalo to, co jsme udelali my. Na tvoje dite zas funguje neco jinyho. Ja bych postup udelala stejne, jako jsme udelali. Ma to zafixovany uz dobre, nebody nejsou zadny a blok taky ne. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
24.8.23 12:50
@DandátkoP píše:
Ale jo, protoze ona necurala a kdyz se ji nandala plena, tak to do ni vsechno pustila. Kdyz se plena sundala na furt, tak se ucila curat prubezne a ne to drzet do doby, nez se ji nanda plena. Takze cekat, ze nebude curat do pleny vubec bylo docela nerealny. Kazdy dite je jiny a za me fungovalo to, co jsme udelali my. Na tvoje dite zas funguje neco jinyho. Ja bych postup udelala stejne, jako jsme udelali. Ma to zafixovany uz dobre, nebody nejsou zadny a blok taky ne. :kytka:

Az na to, ze ti venku 3 hodiny necura :nevim:.

Hele, v pohode, ja bych na to sla trochu jinak, ale fakt vychazim jen z toho mala, co tu padlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
24.8.23 13:19

Díky všem za zkušenosti. Já jsem teď šla cestou plenu nedat. Doma je skvělá a zvládá dobře, ale venku si moc neřekne nebo hodně na poslední chvíli. Tahám sebou nočník a věci na převlečení a dokonce i čisticí prostředky, kdyby se stala nehoda třeba na hřišti :D myslim, že je fakt jen potřeba, aby si to zautomatizovala a trochu poznala to svoje tělo (zatim moc nerozlišuje, jestli potřebuje kadit nebo prdět a kvuli obojimu letí na nočník)

• Citovat
  • Upravit
10923
24.8.23 14:30
@Lucie_Sx píše:
Az na to, ze ti venku 3 hodiny necura :nevim:.Hele, v pohode, ja bych na to sla trochu jinak, ale fakt vychazim jen z toho mala, co tu padlo.

Ted uz cura normalne i venku, jen se to musela naucit. Hlavne tak, jak si psala, jsme to provozovali fakt dlouho a nikam to nevedlo proste. Doma se treba vycurala pred odchodem, nekam jsme jeli autem 5 minut od baraku a ja se bala, ze mi pocura auto, tak jsem ji radsi plenu dala, pak jsem hned chtela plenu sundat a byla vetsinou samozrejme pocurana, behem takovy chvilicky. Takze jo, tim stylem by to trvalo fakt dlouho. Takhle se to naucila behem chvilky a jede uz naprosto bez problemu, vcetne auta atd. Jen na to musela prijit. A radsi vydrzim 4 dny natvrdo, ze se parkrat vycura a prijde na to takhle rychle, nez par mesicu zkouset vysvetlovat, ze se v plene v aute necura a stejne curala, jako jsme to delali predtim.

U nas se ale dalo cekat, ze nebude chtit curat venku, uz cca od 2 mesicu veku se venku ani nevykaka, nikdy nikde, ani na navsteve u nasich, kde jsme casto, ani na vylete. Vzdycky si to donese domu. Proste to tak ma.

Ale jak pises, kazdyho vec a vetsinou to kazdej udela tou cestou, kterou jsem psala já.

Příspěvek upraven 24.08.23 v 14:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
24.8.23 14:32

@Tosidelassrandu rychle se to nauci. Jinak kdyz se ti bude zdat, ze uz dlouho necurala, tak se zkuste vycurat preventivne. Ja se ji ptala co 5 minu, zda nechce curat, kdyz jsme takhle zacinali. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
24.8.23 18:41
@DandátkoP píše:
Ted uz cura normalne i venku, jen se to musela naucit. Hlavne tak, jak si psala, jsme to provozovali fakt dlouho a nikam to nevedlo proste. Doma se treba vycurala pred odchodem, nekam jsme jeli autem 5 minut od baraku a ja se bala, ze mi pocura auto, tak jsem ji radsi plenu dala, pak jsem hned chtela plenu sundat a byla vetsinou samozrejme pocurana, behem takovy chvilicky. Takze jo, tim stylem by to trvalo fakt dlouho. Takhle se to naucila behem chvilky a jede uz naprosto bez problemu, vcetne auta atd. Jen na to musela prijit. A radsi vydrzim 4 dny natvrdo, ze se parkrat vycura a prijde na to takhle rychle, nez par mesicu zkouset vysvetlovat, ze se v plene v aute necura a stejne curala, jako jsme to delali predtim.

U nas se ale dalo cekat, ze nebude chtit curat venku, uz cca od 2 mesicu veku se venku ani nevykaka, nikdy nikde, ani na navsteve u nasich, kde jsme casto, ani na vylete. Vzdycky si to donese domu. Proste to tak ma.

Ale jak pises, kazdyho vec a vetsinou to kazdej udela tou cestou, kterou jsem psala já.

Příspěvek upraven 24.08.23 v 14:36

Ono je to taky o prioritach a i nastaveni ditete.

Ja jsem nic prevlikat nechtela, ani s sebou tahat nahradni obleceni.
Venku proste mela plenu a vubec mi nevadilo, ze do ni cura. Trenovali jsme, jen kdyz jsem mela cas a kapacitu ji sledovat a pomahat, jinak ne.
K cili to vedlo s prehledem.

Jo, mozna to trvalo trochu dele, ale nehody nebyly, venku zadne nervy s prevlekanim, a „nekazila“ jsem si nacvik curanim do kalhot.
Proste pro me daleko pohodlnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka