Odplenkování v 18 měsíci - podařilo se vám?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
446
9.4.18 22:44

Dcera v 18 měsících začala aspoň na velkou chodit na nočník. Díkybohu :) ale za boha si nepamatuju, jak se nám to povedlo a syn teď 20 měsíců natvrdo stále vše do plen :lol: curat do plenek přestala přesně týden po druhých narozeninach. Taky si myslím, že to je proste jak dítě chce a nechce. Občas jsem vyzkoušela dceru přemluvit i na curani, ale marne. Až o 6 měsíců později i to klaplo. Syna teď na jaře začnu zkoušet a snad to do podzimu klapne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
9.4.18 22:53

Dcera nyni 25m. Ja to zacla resit u ni v 18ti m. Pochopila celkem rychle, co se po ni chce, ale menila se obdobi obcasnych nehod a vyslovene procuranych dnu, podle toho, jak jsem tomu venovala pozornost, a jak se u ni stridaji obdobi vzdoru a nalad atd. Pres zimu jsem davala plenu na spani a na ven do kombinezy a nejak to moc nehrotila a posledni dva mesice jsem uz tocila na ven a spani jen suche plenky stale dokola i na noc, tak jsem odebrala plenu na noc a nehoda uz v noci byla 2×, ale zpatky uz ji davat plenu nebudu. Takze bych zhodnotila, ze uplne zrala na odplenkovani byla v 21-22m. Kazdopadne kazde dite je jine, a komu se to podari hned v 18m, tak je spise vyjimka. Co mame v okoli deti kolem dvou let, vsechny teprve zacinaji chapat nocnik, nektere ani to, ale maji vsechny plenky a nasi malou maji jini rodice za velmi sikovnou, kdyz ve dvou letech je bez plen. V dnesni moderni dobe je vseobecne znamo, ze zalezi predevdim na zrani ditete, dozravani nervove soustavy, dokud nedokazi sami pochopit „aha, ted se mi asi chce…“ tak s tim sebeduslednejsi rodic nic neudela, jen bude dokola prat. Jediny kdo prudi v tomto ohledu, jsou nektere babicky, za jejichz dob se vsechno delalo jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
9.4.18 22:58

@růžový achát Na tohle sezení a hraní si na nočníku pozor, já tohle kolem toho 18 měsíců na nátlak babiček (ano jsem blbá že jsem si nepostavila hlavu) taky dělala s podobnými výsledky, jen syn si navykl na dlouhé sezení na nočníku až se mu udělal hemoroid, který jsem musela pak tři týdny mazat a léčit a to mazání (dovnitř konečníku) ho i ze začátku bolelo. Podle naší pediatričky se to stává dost často, jenom rodiče většinou přijdou až ve chvíli kdy dítě odmítá kakat a má z toho silnou zácpu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
9.4.18 22:59

Asi takhle, starší byla přes den bez plinek na 18ti měsících, ale nehody občas byly, tedy spíš když byla zabrana do hry, ale na noc až před ctvrtyma narozeninama. Mladší 20měsíců občas nechám dopoledne bez plinky, vím, že dokáže vydržet a má tak 50% úspěšnost, nehrotim to, ale kadit sama od sebe na nocnik nejde, jen když vidím, že tlačí, zeptám se a ona běží k nocniku a vykadi se tam, to samé když má doma plinku, občas přiběhne k nocniku a volá curat a když sahnu na plinu, je teplá.
Je to opravdu individuálnía každé dítě je úplně jiné, takže návod fakt neexistuje, jen netlacit na pilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26563
9.4.18 23:10
@Heivka píše:
@růžový achát Na tohle sezení a hraní si na nočníku pozor, já tohle kolem toho 18 měsíců na nátlak babiček (ano jsem blbá že jsem si nepostavila hlavu) taky dělala s podobnými výsledky, jen syn si navykl na dlouhé sezení na nočníku až se mu udělal hemoroid, který jsem musela pak tři týdny mazat a léčit a to mazání (dovnitř konečníku) ho i ze začátku bolelo. Podle naší pediatričky se to stává dost často, jenom rodiče většinou přijdou až ve chvíli kdy dítě odmítá kakat a má z toho silnou zácpu.

No ty blaho 8o to jsem netusila. To je vazne z toho? Diky za upozorneni… ono stat se mi to sice nemuze, ja na vysedavani u nocniku nenajdu cas, dcera to bud pochopi rychle nebo se to odlozi (takhle mam ale legitimni duvod si to nevycitat :mrgreen: ). Taky to zkusime az se otepli…na coz mam tady u nas spoooustu casu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
9.4.18 23:15

Není kam spěchat.
Děti jsem netlačila, jen trochu ponaučila, vysvětlila. Syn ze dne na den sám začal čůrat do nočníku ve 23 měsících a dcerka ve 21měsících. Ale bylo to opravdu jako docvaknutí chybějícího článku do mozaiky. Dcera přišla za mnou, sundala si sama plínu a říká, že jí nechce a od toho okamžiku začala sama chodit na nočník a nikdy (krom asi 2 výjimek) se už nepočůrala.
Mám v okolí děti, které mají plínu na den ještě ve 2,5 letech. V takovém případě bych to dělala stejně, vysvětlovat, brát děti na WC, když jdu já sama, atd…nenutit, netlačit, v klidu…Však on ten den příjde!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
9.4.18 23:27

@Ivetazam Tak já bych to úplně nezatracovala - můžeš zkusit a uvidíš. ;-) Některé děti jsou šikovné. Dcera mi kakala do nočníku od půl roku, všimla jsem si totiž, že s tím čeká zásadně na chvíli, kdy jí sundám plínu. Tak jsme pořídili na půlročniny nočník a hned první posazení korunoval úspěch. Tak se jí to líbilo, že od té doby se nevykakala do plíny. V 18 měsících byla úplně bez plen přes den, ve 21 měsících jsme vzali i na noc.

Jsem si tehdy fandila, jak jsem dobrá. :jazyk: :mrgreen: No, dobrá je spíš dcera, protože teď mám 20měsíčního syna, který sice ví, k čemu nočník slouží, když se zadaří, tak tam udělá i čůrání a kakání, ale má to prostě jako alternativu k plínce. A nemůžu říct, že bychom na něho měli méně času, to opravdu ne. Prostě každý prcek je jiný, už jsem se smířila s tím, že budu ráda, když se odplenkuje aspoň před nástupem do školky. :cert: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
9.4.18 23:29

Inu naše dcera začala chodit čůrat na nočník kolem roka - prvně jen před koupáním, pak došlo k jakémusi pochopení a začala si o nočník říkat. Měli jsme radost, trvalo několik měsíců, než se i vykakala, ale kolem toho roku a půl to vypadalo velmi nadějně… no teď bude mít 2 a půl a je na tom hůř, než předtím. Nesoustředí se, má to na háku, nepomáhá nechat bez plen nebo v tréninkových kalhotkách, protože jí nevadí, že je mokrá :roll: Možná to ovlivnilo i narození bráchy, čert ví, ale vždycky ráz za čas zkusím na tom víc zapracovat, ale když vidím, že to nemá výsledky, tak zas odložím… Snad to stihne dřív, než půjde do školky :lol: Má lepší a horší dny, ale třeba venku to buď drží celou dobu až domů, nebo se z vesela pos… hned na začátku a běhá dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
10.4.18 00:08

@Ivetazam Já mám jednoho kluka odplenkovaného v 15 a druhého v 17 měsících. U nás tomu předcházelo ale to, že jsme od narození používali látkové plenky a od cca půl roku dělali, jak já tomu říkám, „lážo plážo bezplenkovku“ = dávala jsem kluky občasně na bezplenkový nočníček a učila signál. Když signál pochopili, což bylo pár dní, dávala jsem častěji, sledovala jejich rytmus, postupně ubírala plenky na doma, pak na ven dávala jen tréninkové kalhotky atd. Nejdřív si začali říkat na kakání, to bylo u obou kolem 9-10 měsíce a ve výše zmíněném věku na čurání. Mojí motivací ale nebylo odplenkování jako takové, spíš to, že jsem chtěla dát dítěti možnost být co nejvíc bez plen, provětrat zadeček, dát mu volnost pohybu a ukázat mu, že to jde i jinam, než do pleny. Klukům se to líbilo, chytli se, spolupracovali, tleskali si…pokroky jsem ale nechávala na nich, to podle mě rodič ovlivnit nemůže. Jak už bylo řečeno, odplenkování je na dítěti. Rodič mu může ukázat, jak na to, motivovat ho, ale jak rychle to půjde a jakým způsobem, to záleží na dítěti. Někdo je ten typ, co to dá ze dne na den, jiný má pokroky pozvolné.
Na tvém místě bych to zkusila, ale nedávala si žádné cíle, nenutila, pokud nebude chtít a neočekávala, že když zítra začnu, tak do týdne bude hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
10.4.18 02:23

Syn - za prve mel latkovky - klasicke ctverce v plenkovych kalhotkach, v roce jsem sebrala pleny pres den, vysazavala na nocnik kazdou chvili- mel nescislne nehod, jen curacich, kakal do nocniku - v 18 mesicich sam dal signal slovne, ze chce na nocnik a byl bez plen pres den a bez nehody. Na noc jsem jsem mu je vzala ze dne na den pred 2 narozeninama. Par nehod bylo, ale s tim jsem pocitala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
10.4.18 06:10

@Ivetazam můj syn v 18m byl bez pleny a klidne šel na nocnik, ale musel byt nahatej a musela jsem ho porad posazovat. Sám ani tuk. Tak jsem ho nechala byt. Ve dvou letech totální amok z nocniku, opet jsem to nechala byt. A o mesic později ze dne na den rovnou na záchod, bez plen i na ven, pohoda. Uz ji ma jen na noc… potřebuješ ty sama, aby dite bylo bez pleny? Nebo to tak chceš protože te tlačí okolí? Navrhuji jeden den zkusit, pokud to nepůjde, netlac na pilu a počkej zase treba mesic.

• Citovat
  • Upravit
34473
10.4.18 07:16

V 18 měsících byla dcera bez plenky přes den, v noci ji měla do 3,5 let :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1414
10.4.18 07:32

Moc dekuji vsem, co napsali :* maleho urcite nutit nebudu. Zkusim a uvidim. Kazdopadne je mi zahadou, za nase maminky nas to temer vsechny naucili do roka a pul a ted to nejde. Nemyslim to nijak ve zlem, protoze mi prijde, ze maly vubec nechape zatim :D. Proto to chci zkusit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
10.4.18 07:51

U nás obě starší děti byli cca v 18 měsících bez plen. Syn měl víc nehod, ale bylo léto a on hrozně chtěl lítat nahatý. Pak měl období kdy chodil sám na nočník, ale musel mít holý zadek. Pak jen tepláky atd… Dcera byla šikovná, té manžel řekl že když chce bráchu napodobovat, tak ať jde čůrat na záchod, tak šla. Pak cca 10 dní tréninku a od té doby se nepočurala. (nepočítám noc). Ale my používáme látkové pleny, takže od mala vnímají, že když se počurají tak je mokro, myslím že to hodně ovlivňuje. Pokud je dítě půl dne v jedné plíně, kde si čurá a nic se neděje, tak pak mu to logicky trvá déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
10.4.18 08:02

První syn se odplenkoval sám kolem 20 měsíců, druhy si od 17 ukazuje, ze chce na nocnik, ale někdy mu to vyjde a někdy taky ne. Jde o to, jestli dokáže curat kontrolovane na povel? Jakmile klukům tohle docvaklo, tak uz to šlo pak hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze