Odpočinek po práci?

Anonymní
29.10.10 20:12

Odpočinek po práci?

Ahoj :-) , moc by mě zajímal váš názor.
Manžel chodí z práce většinou o půl sedmé a našeho 15-ti měsíčního syna dáváme spát před půl osmou. Tu necelou hodinu tráví manžel většinou tak, že si pustí zprávy, dívá na net, nebo oboje. Já jsem večer unavená (jsem těhotná) chtěla bych, aby si s malým pohrál místo mě, mám toho vždy za celý den dost. Tak nevím, jestli ho víc nutit, aby si s ním večer pohrál :nevim: ?

Neberte to tak, že bych si stěžovala, ráda bych jen věděla, co si o tom myslíte :think: . (Manžel se synovi většinou chvíli věnuje ráno, než jde do práce a pak ho večer uspává, protože jsme se dohodli, že já pak budu ukládat mladšího a on staršího.)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12978
29.10.10 20:20

No pokud se chová tak, jak jste se předem dohodli těžko něco radit.
Pokud ti to nevyhovuje a tvůj stav změnil pohled na situaci, je nejlépe si o tom pohovořit.
Tedy mě nepřipadá ideální,že 60 minut které může trávit se synem nevyužije - trochu ignorace ne??
Jeho otcovství se projevuje pár minut ráno??
No a pokud není na rozhovory, prdni mu dítě na klín ke zprávám ( už je nebude moci dokoukat jak malý bude otravovat) s tím, že musíš nutně do horké vany, páč tě berou záda ( nebo cokoli neodkladného)..
Určitě to zkuste oba přehodnotit. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
29.10.10 20:25

:-) hlavně nenápadně :-)
Buď pohovor - rozhovor, nebo styl bazén, jak píše Liz… dítko mám starší, takže si tátu lapí samo a nenechá se odbýt, ale svého času to bylo stejné… chlap unavený po práci, zprávy, jídlo, net…já unavená po dni s prckem… chytla jsem psa a šla ven, nechala jsem je svému osudu…a teď už jsou rána a večery jejich :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65354
29.10.10 20:57

Tak mě taky chlap dojede o půl 7…
a rituálek---jde s matesem do vany,tak vydržej tak 20 minut…pak si s ním hraje asi do půl 8 a já ho jdu uložit.
Co jim dvěma něco takového udělat????at se spolu vykoupou???nebo už je malej vycachtanej v tu dobu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
29.10.10 21:14

Já bch ho tak přísně nesoudila…
Chlapi prý potřebujou po návratu z lovu chvíli „čumět do ohně“, aby se zas nastartovali… jasně, že to vychází blbě časově, ale to bohužel není tak úplně jeho vina…
Con se domluvit na omezení půl hodiny a pak by se věnoval malému, šlo by to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.10 21:20

Díky za rady :-).
Jít do vany, to by bylo asi nejjednodušší řešení :lol: . Když jsem s nimi, tak vidí, že se o malého postarám. On si s ním jen trošku povykládá, když mu přinese hračku, tak si chvilku pohraje, ale sedí si uvelebeně v křesle, zvykl si tak poslední dobou. Veškerá ostatní zábava malého pak padá zas na mě :zed: .

Petro, vytvořit pro ně nějaký rituál, to by bylo asi nejlepší :palec: . Musím popřemýšlet, koupat chodíme až před půl osmou a to radši společně, manžel to sám moc nezvládá. (Nebo bych se v rámci přípravy na druhé mimčo s ním mohla domluvit, že koupání bude jeho práce, že už to určitě dokáže :think: . :pankac: )

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.10.10 21:28

Novire, nad tím jsem taky přemýšlela, kolik času bych mu měla nechat na odreagování a kdy už je to jen jeho pohodlnost. Asi mu nechám chvilku času na to „čumění“ :mrgreen: , ale půlhodina mi připadá dost, možná 15 min :think: .

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.10.10 21:29

Manžel byl něco obdobného.Pak jsme se domluvili,že si s ním bude hrát do doby koupání,já ho budu koupat,on oblékat+čistit zuby a já číst pohádku…

Musíš ho nenásilně zapojit do péče o dítě.Třeba to společné koupání je fajn nápad :palec:

• Citovat
  • Upravit
50725
29.10.10 22:54

Souhlasím s předešlými… Navíc ta doba přijde brzy, kdy si malý sám řekne, že teď se mu bude tatínek věnovat - u nás už to funguje :wink: Manžel tak pozdě nechodí, takže si svoje často chvíli dělá a nevadí to…

Kolega, co má tři děti, vždycky říkal, že pro něho je cesta domů takový předěl, kdy vypne z práce a nachystá se, že do toho zase vpadne :lol: Nechtěl nikdy třeba ani vzít autem, aby nepřišel o tu svoji půlhodinku klidu :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí