Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, existují vůbec nějaké rady na oživení vztahů? Můj přítel teď byl dlouho bez práce, takže jsme neměli moc peněz nazbyt a já jsem to špatně snášela, takže jsem nebyla zrovna milá a často jsem vybuchávala (což normálně nedělám) a myslím, že nás to trochu odcizilo, ptž touto krizí u nás vznikly velké hádky, které jinak skutečně neprobíhaly. Myslíte, že se s tím dá něco udělat, aby jsem se měli stejně rádi jako dřív?
Děkuji
Určitě, neztrácej naději. Můžete si o tom třeba promluvit. Řekni mu co cítíš
Jestli můžete,jestli už máte penízky, udělejte si na sebe čas a někam jeďte- třeba na víkend.
A už práci má? A jste na tom finančně lépe? Co zkusit nějaký prodloužený víkend někde v hotelu či penzionu. Zaplatit si masáž nebo něco co by potěšilo tebe i přítele. Prostě vypnout a relaxovat. U nás to vždy zabere.
Já myslím, že začít upřímnou omluvou a posypáním popele na hlavu nikdo nemůže nic zkazit. Řekni, že je ti líto jak jsi se chovala, odůvodni to a slib, že se pokusíš při příštích horkých situací zachovat klid..
Prostě si o tom popovídat - uděla vstřícný krok..myslím, že neodmítne..
Tak podle mého na těhle situacích se pozná, jak na tom ten vztah je. Krizové situace prověří a pokud vztah zůstane, tak je vyhráno. Jak se říká v dobrém i ve zlém. Jestli jsi byla hodně nepříjemná, tak to asi chvilku potrvá, ale srovná se to, jen musíte chtít oba. Držím pěsti
Zkus si vzpomenout, co se vám líbilo dělat společně, třeba jít do kina, na procházku apod., jen ty sama víš, co mu udělá radost.
Tak já jsem si vždy myslela, že strávit nějaký čas spolu. A houby.
My třeba s manželem jsme téměř pořád spolu, odloučení na víc jak 2dny se nekonalu už několik let.
A teď byl týden pryč, najednou obr změna, každý jsme měli čas pro sebe, přestali jsme hnidopišsky hledat všechny ty denodenní chybičky, jako že on po sobě něco neuklidil a já jsem uvařila jen těstoviny s omáčkou, zkrátka je trochu míň důvodů v frfňání.
Za nějakou dobu ho asi pošlu někam zase, protože je to fakt příjemné.
Práci už tedy má, ale teprve měsíc, takže stále bohužel není nazbyt a víkend v hotelu si nemůžeme dovolit:) ale je to velice dobrý nápad
možná bysme si to mohli zasloužit od ježíška ![]()
Emmca píše:
Práci už tedy má, ale teprve měsíc, takže stále bohužel není nazbyt a víkend v hotelu si nemůžeme dovolit:) ale je to velice dobrý nápadmožná bysme si to mohli zasloužit od ježíška
Dají se najít i levnější penziony kde mají třeba vnitřní bazén, saunu, whirpool. Někde dělají speciální balíčky s uvítáním a možností si vybrat stravování i druh masáže či jiné aktivity. Nebo jak říkáš spojit to s vánocemi. Mě by tedy takový dárek neurazil. A jak píší ostatní být milá a tolerantní.
Můj přítel má hodně moc práce a mně někdy připadá, že se odcizujeme, z práce k televizi, na nic jinýho nemá energii, což chápu. Když mám takový ty blbý pocity, řeknu mu to a on vždycky udělá max. pro to, aby to napravil. A to jen že jdeme na procházku nebo tak. Myslím, že základ je komunikace. A pokud cítíš, že na tom máš podíl viny, dej mu to najevo. ![]()
Emmca ono celkem záleží na tom proč přišel o práci, svojí vinou, nebo propuštěli, pak byl línej něco si hledat, nebo hledal a nenašel. Nevím proč byl ten tvůj vztek, jestli proto, že jste neměli dost peněz, nebo proto, že byl partner málo aktivní. To jsou celkem dvě odlišné věci.
Ale evidentně tě to mrzí a je potřeba aby to ten druhý věděl, takže si promluvit. Přece život není jenom „růžový“ podle čeho bychom měřili to hezké, kdybychom nezažili i to horší. Je to o tom jak je ten vztah pevný a jakou vůli mají partneři něco pro zlepšení udělat.
Výborný nápad je co píšou holky, změnit prostředí. Ale jestli ještě na to není - tak například nám s manželem někdy stačí zajít na kafe do příjemné kavárny a o všem si v klidu promluvit. Jestli je to vážnější, nebo na delší diskuzi vezmeme psa (no teď bychom vzali už i syna do kočárku:-) a jdeme na dlouhou vycházku do lesa a pročistíme si hlavu.
Tak přeji ať najdete rovnováhu a jste spokojeni.
Lizbeth píše:
Já myslím, že začít upřímnou omluvou a posypáním popele na hlavu nikdo nemůže nic zkazit.
Naprosto souhlasím, omluva, snaha být milá a sex. Romantika jde udělat i doma.
Nevím jaký je tvůj přítel, ale můj muž ocení míň řečí, to je pro něj vrtání do živého. Krátká omluva, večeře, dobré víno a hodně svádění na krizi vždycky pomohlo
. Jeden večer ani víkend nic nepomůže, chce to sakra víc práce a času. Ale stojí to za to ![]()
U nás zabírá na všechny průšvihy OBDIVOVAT, CHVÁLIT, DOBRÉ TEPLÉ JÍDLO, NEKOMENTOVAT PITÍ 3. DVOJKY VÍNA a HODNĚ SEXU. Oni ti muži jsou fakt trošičku jiní …(jednodušší
)
Gladys píše:
Tak já jsem si vždy myslela, že strávit nějaký čas spolu. A houby.
My třeba s manželem jsme téměř pořád spolu, odloučení na víc jak 2dny se nekonalu už několik let.
A teď byl týden pryč, najednou obr změna, každý jsme měli čas pro sebe, přestali jsme hnidopišsky hledat všechny ty denodenní chybičky, jako že on po sobě něco neuklidil a já jsem uvařila jen těstoviny s omáčkou, zkrátka je trochu míň důvodů v frfňání.
Za nějakou dobu ho asi pošlu někam zase, protože je to fakt příjemné.
Souhlas, ráda vzpomínám na dobu, kdy přítel jezdil na montáže, býval pryč týden až měsíc (to už teda bylo moc). Ale 14 dní je ideál, aby se nám oběma začalo stýskat ![]()
Otázka je, jestli to v případě zakladatelky jde nějak zařídit ![]()
MadGirlNancy píše:
U nás zabírá na všechny průšvihy OBDIVOVAT, CHVÁLIT, DOBRÉ TEPLÉ JÍDLO, NEKOMENTOVAT PITÍ 3. DVOJKY VÍNA a HODNĚ SEXU. Oni ti muži jsou fakt trošičku jiní …(jednodušší)
jak trefné
![]()
Ahoj potřebovala bych poradit ohledně svého partnera. Už dlouhou dobu se jenom hádáme ani k tomu většinou není důvod. Tak jsem si řekla že by se to mělo nějákým způsobem vyřešit a tak jsme si promluvili a můj partner přišel stím že bychom se měli rozejít, že už ke mě stejně ztratil city. Já se ho ale nechci vzdát protože ho miluji a tak tomu dáváme další šanci ale něják si nevím rady protože už je to měsíc a příjde mi že jsme na „mrtvém bodě“ našeho vztahu. Sexuální život spolu už nevedeme on k tomu má důvod ten že nemůže spát s někým ke komu nic necítí. Nikdo mi nedokáže říct co bych měla dělat abych ty city v něm obnovila aby mě zase začal milovat. Nechci se ho vzdát a proto prosím o radu protože sama nevím co dělat. ![]()