Odpojení elektřiny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23081
2.4.15 18:47

No, ať je to ČEZ nebo RWE prostě jste neměli přepis na odběry. Stále to jelo na minulého nájemce a ten tam má dluh, tak to sundali. Vy si vemte svou nájemní smlouvu a prostě si dojděte na pobočky vyřídit „nové odběry“. Tím se Vás žádný dluh za někoho netýká. Akorát bude asi potřeba revize, to už si pak musíte pořešit s majitelem, zda Vám ji proplatí a nebo se šábnete, protože mne celkem zaráží, proč Vás neupozornil na přepis na Vás…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
15.3.18 14:43

Dobrý den, potřebuju se zeptat, nemám s tím zkušenosti, máme v bytě nájemníky, kteří neplatili elektřinu, elektrika jim byla odpojena a eon odvezl elektroměr, který byl na nájemníky, nyní nájemníci bydlí u tchýně a včera si poslali obyčejného elektrikáře do domu s tím, aby jim napojil elektriku. Chci se zeptat, může jim jiná společnost dát elektroměry do skříně a poskytovat elektřinu nebo to musí být zase od eonu. Protože u eonu mají stále dluhy, které nezaplatili a už shánějí jinou společnost přes kterou se napojí, jde to takhle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
15.3.18 15:01

@elan přes jinou se nanapojí. Elektroměr osazuje distributor, což bude ve vašem případě EON. Distributoři jsou v ČR 3, ale vždy pouze jeden v dané oblasti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
15.3.18 15:02

No neresila bych nejake pripojovani elektriny, ale aby takove socky se co nejrychleji vypakovali z bytu. I kdyby jim někdo zapojil novy elektromer, coz se mi teda nezda, tak naklady na zabudovani a zapojeni nového elektromeru poneses ty jako majitel bytu. Takze bych nejake zapojovani zatrhla a je co nejrychleji vypakovala. Najem VAm plati? Jak dlouho ještě asi budou, když nemaji ani na elektriku, když to beru podle svých bytu, tak najem je dejme tomu 10 tisíc a elektřina usmolena tisícovka mesicne…

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
15.3.18 15:03
@Sojkka píše:
@elan přes jinou se nanapojí. Elektroměr osazuje distributor, což bude ve vašem případě EON. Distributoři jsou v ČR 3, ale vždy pouze jeden v dané oblasti.

Taky si myslim, hlavne naklady na osazeni a zapojeni elektromeru jdou většinou na majitele, ne nájemníka. Resil nedavno soused, taky najemnici navonena bida, co ve finále neplatili ani vodu, přitom madam se nosila v kozichu… :poblion: :zed:

• Citovat
  • Upravit
556
15.3.18 15:08

Nájem neplatí, řeším to s nimi soudně, i soudně vystěhování, nedorazili k soudu, takže to soudkyně odložila na duben a půjdu k soudu znova, já jen, že mě včera ty elektrikáři překvapili, že jim jdou zapojit elektřinu a divili se, že nemají elektroměr a pak odešli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
765
15.3.18 15:20
@elan píše:
Nájem neplatí, řeším to s nimi soudně, i soudně vystěhování, nedorazili k soudu, takže to soudkyně odložila na duben a půjdu k soudu znova, já jen, že mě včera ty elektrikáři překvapili, že jim jdou zapojit elektřinu a divili se, že nemají elektroměr a pak odešli.
:( ty joo, to je hruza jak clovek muze narazit na takove hlupaky :zed: u nas v bytovem dome to funguje tak, ze nezaplatis, dostanes 3 upominky, nezaplatis ani tak, tak jdou, odemknou byt a sup veci ma za dverma :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
15.3.18 15:22
@Hanka1 píše:
Taky si myslim, hlavne naklady na osazeni a zapojeni elektromeru jdou většinou na majitele, ne nájemníka. Resil nedavno soused, taky najemnici navonena bida, co ve finále neplatili ani vodu, přitom madam se nosila v kozichu… :poblion: :zed:

Poplatky za znovupřipojení (pokud nějaké jsou) jdou za tím, kdo má uzavřenou smlouvu na odběr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
15.3.18 15:25
@Sojkka píše:

Distributoři jsou tři EON, Pražská energetická a ČEZ. Podle oblasti. Distributora si vybrat nelze, obchodníka ano. Obchodníků je více než 160. Takže, pokud budeš mít dluh u konkrétního obchodníka a s ním již ukončenou smlouvu, můžeš požádat o osazení přes jiného obchodníka. U distributora mít dluh za dodávku elektřiny mít nemůžeš, dluh je u obchodníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
15.3.18 15:31

@Proto02 Obchodník pouze obchoduje, neprovádí žádné připojení k síti. Distributor je i obchodník. To co píšeš je nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.18 15:34

Tak aby jste věděly jak to je. :) Pokud nemají dluh přímo u distributora elektřiny, tak je jiná společnost klidně zapojení a zapojení nového elektroměru si platí sami nájemníci, kteří si uzavřeli u společnosti, která je napojí smlouvu. Vím to určitě, protože se mi to taky stalo díky neuhrazenému nedoplatku. Nicméně já jsem ani nemusela u inoggy platit za zapojení nevím jak je to u jiných společností.

• Citovat
  • Upravit
556
15.3.18 15:38

My tady máme distributora Eon a obchodníka Eon energie.Kdo teda odpojuje elektroměry?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
15.3.18 15:46

@elan Vždy distributor a tím je pro vaší oblast EON.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
15.3.18 16:58
@Sojkka píše:
@Proto02 Obchodník pouze obchoduje, neprovádí žádné připojení k síti. Distributor je i obchodník. To co píšeš je nesmysl.

Tak vzhledem k tomu, že je to moje práce, tak to asi víš lépe a asi vrátím výplatu. Samozřejmě že elektroměr osazuje distributor. Ale neosadí ho bez zákazníkem uzavřené smlouvy s obchodníkem a na pokyn obchodníka. Distributor NENÍ obchodník a ze zákona ani nemůže být(unbundling). Např. Obchodník ČEZ Prodej a distributor ČEZ Distribuce = dvě různé a samostatné firmy, nebo obchodník Innogy a distributor Gasnet (dříve pod jedním názvem koncernu RWE, dnes přejmenované a před tím i teď = dvě různé firmy). Tolik k těm tvým nesmyslům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
15.3.18 17:01
@Sojkka píše:
@elan Vždy distributor a tím je pro vaší oblast EON.

Pokyn k odpojení elektroměru dá obchodník pro pohledávku zákazníka, nebo na žádost zákazníka, pokud požaduje na odběrném místě ukončení smlouvy (s obchodníkem) s demontáží. Samotný úkon odpojení (nebo naopak osazení elektroměru) provede technik distributora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný