Odpolední spánek (10m dítě)

16
26.6.07 17:09

Odpolední spánek (10m dítě)

Ahoj,
potřebuju poradit s denním spánkem své 10m dcery. Doposud spala 2× denně. Vstává mezi 6 - 7, potom spala dopoledne hodinu až 2 hodiny a odpoledne totéž. Večer chodí spát mezi půl 8 a 8.
Ted už ale dva dny odmítá odpoledne usnout. Ne, že by chtěla nosit, uspávat…, ale prostě se jí nechce spát. Nechci ji nutit , když se jí vyloženě nechce, ale zase nevím, jestli není málo, aby v 10 měsících spala přes den jen hodinu.

Zajímalo by mě tedy, jestli by mělo 10m dítě spát 2× denně, nebo jen jednou. Jaké jsou prosím vaše zkušenosti?

děkuji, Karolína a Kačenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2733
26.6.07 18:36

no možná už dozrála do fáze, že bude spát jen jednou denně, to ej individuální. Vítek od 11 měs taky spí jednou denně, a to po obědě. tak jí to natáhni až na oběd-zpočátku jsme obědvali třeba už v 11a šel hned spát, neb byl grogy, dnes vydržícca do půl1 a jde spát-vydržel by dýl, ale to bychom zas vstávali pozdě.
A neboj, osobně si myslím, že když dítě spí už jednou denně je to lepší na spoustu věcí, na plánování atd… Přes oběd venku na hřišti už nikdo není, všichni spí, tak se lépe vše organizuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
26.6.07 19:02

kristain, díky za odpověď. :)
Je to stoprocentně lepší na plánování, kdyby spala jen jednou denně. Jen jsem ji nechtěla nějak ochuzovat o spánek. Nevěděla jsem, do kdy ěti spí 2×. Tak to zkusim natáhnout třeba do 1, protože ted chodí dopoledne po 11. Blbý je, že máme spoustu aktivit naplánovaných „mezi spánkama“. :)

Děkuju K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
26.6.07 19:11

Myslím, že nic není málo. Záleží na dítěti. Můj syn spí dvakrát denně, klasicky je to dopoledne hodina a půl, odpoledne půl hodiny. Někdo je to ale dvakrát hodina a půl, někdy dvakrát půl hodiny, někdy dopoledne dvacet a a odpoledne dvakrát deset minut.
Budí se v šest, semo tamo v pět, občas taky o půl osmé. Má v tom binec :D .
Mi je výrazně jedno, jak spí, akorát nesnáším, když dělá mimo postýlku scény, že je ospalý a v postýlce scény, že chce stát a chodit. V takové dny ztrácím nervy. Jinak bych to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
26.6.07 19:42

Moje dcera spi jednou denne uz od sedmi mesicu. Stejny problem jako u vas. Takze jsem ji davala spavat uz v jedenact nebo o pul dvanacte a pak odpoledne v pohode vydrzela az do vecera. Me se to hodilo, protoze mi pak spaly obe deti zaroven. Spi 3 hodiny, takze maminka ma volno a chrni s detma. Je to naprosto uzasne…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
26.6.07 20:00

Tak to naše malá spí už asi od 4m 3× denně po půl hodině… Což je mi, tak říkajíc, na prd, protože se nestihnu ani otočit a už je vzhůru… Navíc, když jedeme třeba odpoledne někam autem na návštěvu, musím brát i kvůli té její půlhodice kočárek, protože jinde mi v cizím prostředí neusne (doma usíná sama v postýlce naprosto v pohodě). Tím, že ještě nesedí, vozím ji ve sporťáku a ne v golfkách, takže rvát několikrát týdně kočár do auta je docela dobrodrůžo - cestujeme poměrně často. Bylo by fajn, kdyby spala 2× nebo i 1× denně, ale nějaký rozumný úsek, třeba aspoň hodinu a půl nebo dvě, ale nějak to nechce pochopit :lol: Naštěstí spí celou noc, kolem půl 6 se vzbudí na mlíčko a pak ještě tak do 7 spí, takže to není nic hrozného, ale je fakt, že přes den nic moc neudělám :roll: Tož tak u nás 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
26.6.07 20:18

Tak nas maly spi jednou denne asi od sedmi mesicu. A to po obede - nekdy spi hodinu, nekdy dve, ale vic ani nahodou :-) Rano vstava mezi 6-7 a chodi spat mezi pul osmou a osmou. No obcas se stane, ze mi dopoledne usne na pulhodiny, ale pak zase nechce spat odpoledne.
Takze mylsim, ze pokud Ti v 10 mesicich spi jen jednou denne, tak je to v pohode. Ja si mylsim, ze kdyby ji to nestacilo, tak by bud usnula - treba v kocarku na prochazce …
Verveve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
26.6.07 21:25

Ahoj tak se pridam. My jsme extremni spavci (tuk tuk). Budi se ted okolo pul sedme, spi dopoledne 2-3 hodiny, odpoledne 2 hodiny. Chodi spat v osm, nekdy v devet, podle toho, kdy odpolko usne a kdy se vzbudi. Jenom kdyz jsme nekde jinde nez doma, to je uplne jiny dite, spi klidne jen hodinu denne :D
Myslim si ale, ze pokud se diteti spat nechce, nema cenu to hrotit........ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
27.6.07 08:22

V pohodě, u nás se spalo jednou denně taky od půl roku a cca mezi 8-12měsícem trval jediný denní spánek 20, v lepším případě 30 minut…
Byla jsem jak zombie, spát chodil od narození kolem 21h. . Ale můžu tě uklidnit, že po roce se to zlomilo a doteď máme odpolední spánek aspoň dvě hodiny, za což stále nesmírně děkuji:-)
Takže prostě zkus a uvidíš, když bude dítko opravdu utahané, tak usne i vestoje:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
27.6.07 08:46

Ahoj,
Matyáš spí jednou denně od 9 měsíců. asi od 8 měsíců spal za den 2× 20 minut, což bylo šílený, protože to jsem si ani kafe nestihla udělat. Potom trvalo asi 14 dní, než přešel na spánek 1× denně (jednou spal 2×, potom zase 1×). Ale když už začal spát 1× denně, bylo to super, to spal skoro 3 hodiny :-) Teď už pro změnu přes den nespí vůbec…

Každé dítě to má jinak. Kamarádky syn spal 2× denně do roka a půl a dodnes (3,5 roku) spí odpoledne skoro 3 hodiny.

Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sindarela
27.6.07 09:56

Kolem 12 m naše dcerka také už spávala jen jednou, je to individuální. Některé děti spí méně, jiní jsou spáči. Moc bych si tím hlavu nelámala a dávala bych ji jen jednou denně. Zkus jí posunout to dopolední spaní více k poledni, aby to měla rovnoměrné. Jinak, hlavně že je zdravá, ne? :D

• Citovat
  • Upravit
16
27.6.07 15:14

Děkuju za odpovědi. :D
Vidím, že je to fakt různý. Já se jen bála, aby to nebylo na takovýho prcka málo :? . Ale kdyby spala 1× denně třeba 3 hodky, to byla nádhera i pro mě. :)

Děkuju moc, K a K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401