Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
moc moc Vás prosím o radu a Vaši zkušenost.
Naše 15ti měsíční Janinka začala asi před 14 dny před usnutím v postýlce „vibrovat“ tak, aby hlavičkou bouchala do postýlky, tak se uspí - vůbec nevím, jak na to přišla, a ani, co s tím máme dělat.
Ptala jsem se Dr., ta poradila sedět u Janinky do doby, než usne, třeba zpívat nebo číst - problém ale je, že Janinka , jsme-li jeden nebo druhý u ní, odmítá jen ležet, natož spát - nechat ji zase, ať to dělá dál, nechceme, myslíme si, že vytváření takového rituálu je rozhodně problém…
Moc Vás prosím, máte některá podobnou zkušenost? Napadá Vás, co bychom mohli s manžou dělat?
Předem Vám moc děkuju za odpověď,
Zdeňka
ahoj,
ja nevim,nas maly zase kopal celkem dost nohama do sprusli a potom rotoval podel sve osy…a bouchal se celym telem…pomohl cas,samo prislo,samo odeslo…
ale cim vice jsme tomu venovali pozornost,sedeli u neho nebo ho premlouvali,at to nedela,tim to bylo horsi..jakoby zjistil,ze timto na sebe pritahne pozornost a nebude sam…tak jsme ho nechali a on sam prestal…
Tak snad i u vas to bude jen obdobi.
Jaana
Ahoj, přesunula jsem diskusi do Když děti nespí - tam to bude lépe k nalezení…
L.
Ahoj Suzetko, já sama jsem vyrostla na rituálu „BOUCHÁNÍ HLAVIČKOU DO POSTÝLKY.“ Pro rodiče je to jistě nepříjemné, ale jelikož mě to doprovázelo až do pozdní puberty, způsobilo to i mě nemalé trable (švp, tábory, nemocnice, aj.). No dnes je mi 30 let a „zabouchám si“ už jen opravdu málokdy. Prý to dělají pouze děti, kteří mají velmi mnoho energie, což se potvrdilo, jelikož jsem následně odmala dělala několik sportů najednou. Přeji ti ať vše s chlapečkem zvládneš a pevné nervy. S pozdravem Šárka.