Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, nase druha dcerka narozdil od prvni veceri kasi cca 210 ml do vody a potom jeste Nutrilon 120ml. Jenze i tato davka ji nestaci a budi se okolo 02.30 rano, kdy dostane 120ml a spinka do 5.30, kdy se osem vzbudi zase na jidlo. Nevim, zda ji nedavame vecer malo jidla nebo naopak jsme ji neroztahli zaludek kasi a mlikem
Dr. rikala, ze by mela mit na noc max. 300ml bud mlika nebo kase jinak je buzeni jen zvyk, coz ma vice. Poradite, jak to mate vy
![]()
Dekuji ![]()
Simona
Ahoj,
Standa je o mesic mladsi ale vypije na noc tak 250ml mlika a spi celou noc a celou noc spi od te doby co jsem mu prestala davat na noc kasi
ale asi kazde dite je jine a nektere se v noci na jidlo proste budi jine ne ![]()
Podle mě už v osmi měsících nepotřeuje v noci žádné jídlo - ale to je jen můj názor.
A přesunuji diskusi do Když děti nespí, ju?
L.
Ta mladší sní večer to samé a v noci se vzbudí jednou. Už to ale vidím na sílu zvyku, prostě se budí pravidelně v určitou hodinu. Od 6-ti měsíců děti v noci jíst nepotřebují.
Taky si myslím, že má na noc až moc. Zkus to noční krmení odbourat. Mě spí Nela od dvou měsíců celou noc, pak měla asi na měsíc že se zase začala budit a chtěla jíst a te´d už je to zase asi 2 měsíce co spí. Kaši na noc nedávám a vypije 180ml mlíka. Jsme sice mladší, ale myslím, že od těch 6 měsíců by opravdu v noci jíst nemuseli a mělo by jim to stačit. Zkus přesunout nějaké jídlo k večernějším hodinám aby si udělala jako zásobu. Já třeba krmím dopoledne po třech hodinách. Pak do 4 spí a od těch 4 krmím po 2 hodinách. Takže ve 4, v 6 a pak v 8 než jde spát…
Můj syn je docela nejedlík, asi od 6 měsíců spal celou noc (cca 12 hodin) bez kojení (na noc jsem ho nejdřív jenom kojila, a pak dávala kaši, ale snědl docela málo, ze začátku jen 150 g, teď 250 g). Spaní celou noc nám vydrželo 2,5 měsíců, pak se taky v noci začal budit na kojení - dřív to nedělal.
Tak předpokládám, že má buď hlad, nebo žízeň. Když mu chci dát na noc víc kaše, tak to nesní. Já taky v noci piju, když se vzbudím, tak to synovi brát nechci … jen bych třeba zkusila dávat napít vodu místo mléka.
Náš 6-ti měs. syn je "závislák na kojení už od narození papá každé 2 hodiny a ne ne si ten interval protáhnout Už od 4 měsíce se mu zdálo kojení málo ale začli jsme s příkrmem až po uk.5 měs. Teď zavádíme kaši na noc. Tu mu dám v 6 lžičkou a v sedm před spaním ho musím ješště nakojit. I když se moc nenapije potřebuje prso aby se uklidnil. Usíná sám. A budí se v 11 a pak každé 2 hodiny. Dnes v noci mě překvapil, protože pil jen 2×. Ale zítra bude pít určitě zase častěji. Odmítá láhev a z hrnku to ještě neumí, tak ani voda nepřichází v úvahu.
Starší syn už od 5 ti měsíců sppal celou noc. občas se vzbudil dostal dudlík pohladila jsem ho po zádíčkách a spal dál!
Každé dítě je ´plně jiné. Chce to si na ně najít nějakou fintu. Nebo jim nechat volný průběh, oni se sami upraví. Já to s tim mým závislákem na prsu ještě nějakou chvilku zvládnu a vám pŕeju pevný nervy a nechte to na těch drobečkách. Oni vás pak mile překvapí!
Tak Matýsek to má tak, že po obědě mezi večeří ještě jednou nebo dvakrát kojím a pak po koupání těsně před spaním mu dám kaši. Spapá 200ml. Občas si po tom ještě cucne ode mě, ale poslední dobou nechce. A taky se mi budí v noci. Vstává kolem 2h a pak kolem 5h. A to má opravdu hladík, protože když ho kojím, tak slyším, jak mu škrundá v bříšku. Takže ho hlady trápit nebudu. Bohužel to nejde jinak, navečer mi víc jak těch 200ml kaše nesní, prostě zatne tlamičku a už se tam nedostanu. Ale mě to nijak moc neobtěžuje, přes den moc kojit nechce, jen asi 2-3× tak jsem ráda aspoň za to noční kojení, že nejpřijdu o mlíko. Co se týče tvojí holčičky, tak nevím, jestli to je na tenhle věk hodně, mě to dost připadá já si nedovedu představit, že by toho pída tolik spořádal, ale to jsou prostě děti, každý je jiný a má jiný potřeby i v jídle. Tak neporadím.
Ahojky, Anička dostává večer v 7.30 250ml UM Hami Hajaja (doporučila nám ho Dr. že obsahuje rýži a více na noc zasytí) a spinká celou noc,další mlíčko má ráno v 8,30.
ahojky,já mám 9měs.Matyáška a papa úplně stejně jako tvoje holčička.V noci se budí okolo půl3 a to chodí spát až v půl 10 večer,dřív ho prostě neuspíme.Večer má kaši,pak mleko a ráno 1-2 mléko.Dr.říká,že to je ok a že časem v noci pláč z hladu a hlad přejde.Tak neměj obavy a krm dál.Ahoj M.