Odposlech v kanceláři – jak ho poznat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3293
6.2.26 16:06

Odposlech nenajdes ked ho budes hladat, je mozne ze nejakou nahodou by si ho mohla objavit, ale neexistuje sposob ako cielene bez specialnych pristrojov a zariadeni odhalit odposlech. A teda aj s tou technikou je to velmi zlozite a nikdy nemas zaruku ze si odhalila vsetky zariadenia.

Osobne tipujem asistentku.

Ci na to ma vedenie pravo je v zmluve, pozorne si ju precitaj vratane vsetkych dodatkov a vseobecnych podmienok, obecne stanovisko je ze ano. Rovnako ako je vo velkych firmach monitorovana vsetka komunikacia (takze ak sa prihlasis z prace do svojej banky tak tvoje meno a heslo je v logu zaznamenane).

Ak mas firemny telefon tak tam mas integrovanu nejaku formu monitoringu (na 99% vacsina velkych a uz aj strednych firiem to robi). U nas to bolo tak ze ak napriklad chces mat maili na firemnom (alebo sukromnom) telefone tak musis instalovat ‚specialneho klienta‘ ktory ti umozni komunikaciu s firemnym serverom a tento klient ma plne prava k telefonu, takze ti moze zapinat/vypinat kameru, mikrofon, wifi, citat polohu, odinstalovavat a instalovat aplikacie… Docela dobre sa cez to sleduje kto s kym spi (mimo ine), co je v korporate vzdy cenna informacia :-D

Moje doporucenie je neohovarat sefstvo a neklebetit s asistentkou. Do prace chodia normalny ludia pracovat. Pokecat/ohovarat mozete na kave/caji.

Mne by ani nevadilo ze ma ohovaras, ale vadilo by mi ze sa nevenujes praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76471
6.2.26 16:16
@Anonymní píše: Více

a proč nedáš výpověď? někdo tě v té práci drží násilím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76471
6.2.26 16:16