Odpovědnost za dítě

27879
12.3.19 11:37

@lena1973 to jezdí na dvojkole?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16
12.3.19 11:38

Ne každý zvlášť

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
12.3.19 11:40

A to 9 leté dítě má oči v pořádku? uvidí auto když se na něj řítí? Mají ve škole dopravku, kde by je učili jak se chovat na cestě? To jako jezdí na kole kolem baráku pouze pod dohledem rodičů? není mu přece 5 ale devět…
Podle mě zbytečně plašíš… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27267
12.3.19 11:42

Mělo je srazit auto? To jako nevíš jistě? Jedná se o tvoje dítě?
Ty otci sděluješ veškeré aktivity?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3606
12.3.19 11:43

Jde o to, jestli opravdu tak špatně vidí, nebo je to jenom „vyběhané“.

Pokud je to fakt zlý, tak nejde to udělat tak, že půjdeš k jeho lékaři, ať vysloveně napíše to o tom zákazu v provozu, s tím znova na socku, nebo případně na soud? Jelikož ho máš v péči, tak o něm vpodstatě rozhoduješ ty, a máš možnost to zakázat. Ale musí to být něčím podloženo. Nevím, jenom přemýšlím jak bych uvažovala já v tomto případě.

Ale jinak, jak už se tu píše, 9-letý dítě snad už má samo rozum. HOrší, kdyby šlo o auto,, řidičák má taky?

Ale strach bych měla taky, to určitě.

Příspěvek upraven 12.03.19 v 11:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
12.3.19 11:44

No ve škole měl 1 dopravní výchovu ,ale podle toho ,že je mělo už auto srazit tak asi neplaším .Ale dle zákona dítě samo do 10 let nesmí samo na silnici bez dohledu,a myslím ,když se pohybuje mezi auty a šalinami tak asi 9 leté dítě nezvládá vše určitě samo sledovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27879
12.3.19 11:45

tak devítiletý dítě je velký takže naučit dopravní předpisy a trénovat jak a kde jezdit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
12.3.19 11:46

Ne řidičák mu doktorky nikdy na jeho oční vadu nepovolí,a usoudu se nechal vodit i advokátkou.Jeho doktorku ani nevím kde má a to mi určitě nevystaví,já to požadovala po sociálce a ta mi řekla že s tím nic neudělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
12.3.19 11:47
@lena1973 píše:
No ve škole měl 1 dopravní výchovu ,ale podle toho ,že je mělo už auto srazit tak asi neplaším .Ale dle zákona dítě samo do 10 let nesmí samo na silnici bez dohledu,a myslím ,když se pohybuje mezi auty a šalinami tak asi 9 leté dítě nezvládá vše určitě samo sledovat.

A za rok to zvládne sledovat vše sám? Tak se zaměř na tu dopravní výchovu třeba ty. Trénuj s ním jak se chovat na cestě, na co si má dávat pozor atd. ať máš v něm jistotu že to zvládne. Ať je samostatný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511

@lena1973 Úplně jsem to nepochopila. Ty jsi maminka toho dítěte? Protože pak nesedí ta věta „mělo je už i srazit auto“. To bys přece věděla.

Chápu, že můžeš mít nepříjemný pocit z toho, že otec dítě nevidí a nemůže na některé situace případně reagovat, ale doopravdy nevím, kdo a jak by ti měl pomoci? Kluk je už velký a přece nemůžeš zakázat slepcům chodit po městě. :nevim: Otec toho kluka asi nenutí jezdit na kole, nebo ano? Tak možná leda domluvit klukovi, ať chodí pěšky?… A zcela upřímně přiznat, že je to kvůli tomu, že ty se bojíš.

EDIT: Než jsem to dopsala a poslala, tak už koukám, že na ten začátek tu odpověď je.

Příspěvek upraven 12.03.19 v 11:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16

Ne to mi řekl syn i na sociálce to vypověděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10019
12.3.19 11:48
@lena1973 píše:

Co to znamená - Mělo je srazit auto? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
12.3.19 11:50

Ano bojím ,poněvadž otec co všude uvádí ,že je slepý má i invaliditutu na oči nejvyššího stupně tak nutí v Brněnském provozu dítě na kole třeba i 20 km

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
12.3.19 12:04
@lena1973 píše:
Ano bojím ,poněvadž otec co všude uvádí ,že je slepý má i invaliditutu na oči nejvyššího stupně tak nutí v Brněnském provozu dítě na kole třeba i 20 km

Nutí? Syn s ním tedy jezdit na kole nechce? A nejde se s tatínkem domluvit na jiných aktivitách které má kluk rád?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
12.3.19 12:08

Bohužel nejde se s tatínkem domluvit na ničem,jen jeho názor a aktivity jsou nejlepší.
Syn k němu ani nechce moc chodit,ale bohužel soud rozhodl tak musí. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria