Odpovídáte na pozdrav?

Anonymní
17.4.25 07:57

Odpovídáte na pozdrav?

Ahoj :mrgreen:

Odpovídáte na pozdrav lidem? Regulérně jsem v šoku z toho, ze jsem si vsimla, ze uz asi po 5. Zdravim bývalého kolegu nekde po městě a on mi neodpoví. Naposledy kdyz jsem ho zdravila na vlakovém nádraží tak jsem myslela, ze se na me diva, a on mel jeste tu drzost mi na pozdrav neodpovědět a jeste mi rict, ze mu cláním ve výhledu na tabuli at si nemyslim, ze čumí na me. Celkem me to urazilo :?
A o cizích lidech ani nemluvě, proste mi nekdy neodpoví a sousedi někdy dělají, ze neslyší :roll:

:mavam:
  • Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
17.4.25 08:00

Tak ten kolega tě asi zdravit nechce, z jakého důvodu, to si odpověz sama :nevim:
Jinak samozřejmě nejen, že odpovídám na pozdravy, ale sama proaktivně zdravím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
17.4.25 08:06

Tak že je kolega hulvát snad víš i bez emimina. A pokud ho po takovéhle reakci zkusíš pozdravit i pošesté, tak je chyba na tvém přijímači.

Jinak jo, máme tu maminku, roky se potkáváme s dětma na hřišti, naše děti chodí do stejné školky, jen do jiné třídy, chodily spolu na kroužek, vídáme se téměř denne, no a ženská mi na pozdrav neodpověděla nikdy, tak už ji nezdravím. Kamarádce ale odpovídá, tak nevím, divná ženská :mrgreen: Ale to je asi jedinej člověk, co mi kdy pravidelně neodpovídal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4161
17.4.25 08:17

Ja teda poprve si rikam, ze me treba ten clovek neslysel nebo jsem ho zaskocila, ale vic jak 3× bych to nezkousela a ignor tady. Byvaleho kolegu netreba zdravit do smrti. V baraku se zdravime, v praci taky. Jinak to moc neresim. Zabavni jsou pubertaci, ta panika jak me vidi a snad by skakali pres plot nez se vystavili pozdravu matky spoluzaka, ty chudaky moc netrapim a delam ze koukam jinam :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.25 08:19

@tini me to prijde strašně hloupé :( delat že nevidíš. Jsou mladí a nevychovaní

• Citovat
  • Upravit
53190
17.4.25 08:21
@Anonymní píše: Více

Kdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.25 08:22

@unuděná takoví ti puberťáci. Ze vi, kdo je čí maminka a žádná úcta ke staršímu

• Citovat
  • Upravit
53190
17.4.25 08:25

Tak že máš v okolí nevychované děti není tvůj problém, s tím bych se vůbec nezatěžovala. Že tě cíleně nezdraví kolega, to je spíš na zamyšlení, co jsi mu kdy provedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.25 08:27

@unuděná právě že nic, jinak bych se tomu tak nedivila

• Citovat
  • Upravit
4022
17.4.25 08:28

Tak mě někdo odpovědět tímhle stylem, tak ho nikdy nepozdravím a dělala bych, že je to pro mě cizí člověk.
Pravda, v první moment bych čučela jak tele na nové vrata 8o, ale pak bych si pro sebe řekla polib mi a tím by ten člověk přestal existovat. Co taky jiného s takovým.. :nevim:

Příspěvek upraven 17.04.25 v 08:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.4.25 08:29

No jak píšou holky, stane se jednou, řekneš si ok, asi mě neviděl nebo nepoznal, stane se podruhé a potřetí už nezdravím ani já :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
17.4.25 08:31

@unuděná ale stejně to člověku přijde hrozně divný, někoho pomalu denně vídat a nezdravím se. Protistrana s tím evidentně problém nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
17.4.25 08:32

Odpovědět na pozdrav je úplný základ slušného vychování. Neexistuje jeden jediný důvod, proč by ten, kdo byl pozdraven, neměl stejně odpovědět zpátky. Však nemusíte konverzovat ani o počasí, natož o filozofii, řecké architektuře nebo intimních problémech. Taky mám v okolí spoustu nezdravičů. Moje mamka je dobře vychovává. :))) Někdo pak začne, někdo je pařez. Ale prostě je to to nejmenší. Kdo neumí pozdravit, je pro mě buran a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.4.25 08:35
@ugluk píše: Více

No je to divný, ale lidi nejsou vždy normální a slušně vychovaní. Ten dotyčný asi nějaký důvod má, proč nezdraví, a je to jeho plné právo. To, jak jí sepsul s tou značkou, že mu překáží, je jasná známka toho, že jí pohrdá. Co se mezi nimi stalo, to vůbec netušíme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
17.4.25 08:35

A pubertaky bych neřešila vůbec, snad jednou dostanou rozum. Když si vezmu, co se stalo s mým slušně výchovným dítkem, když přišlo do puberty… No úcta ke starším teda fakt ne :mrgreen: Myslím, že matka spolužáka je stejně trapná jako ta vlastní. Ale ve škole, sousedy či v obchodě zdraví, ovšem kdokoliv zavání rodičovstvím, tak nějak automaticky putuje do kategorie obtížný hmyz 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová