Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak ten kolega tě asi zdravit nechce, z jakého důvodu, to si odpověz sama ![]()
Jinak samozřejmě nejen, že odpovídám na pozdravy, ale sama proaktivně zdravím ![]()
Tak že je kolega hulvát snad víš i bez emimina. A pokud ho po takovéhle reakci zkusíš pozdravit i pošesté, tak je chyba na tvém přijímači.
Jinak jo, máme tu maminku, roky se potkáváme s dětma na hřišti, naše děti chodí do stejné školky, jen do jiné třídy, chodily spolu na kroužek, vídáme se téměř denne, no a ženská mi na pozdrav neodpověděla nikdy, tak už ji nezdravím. Kamarádce ale odpovídá, tak nevím, divná ženská
Ale to je asi jedinej člověk, co mi kdy pravidelně neodpovídal.
Ja teda poprve si rikam, ze me treba ten clovek neslysel nebo jsem ho zaskocila, ale vic jak 3× bych to nezkousela a ignor tady. Byvaleho kolegu netreba zdravit do smrti. V baraku se zdravime, v praci taky. Jinak to moc neresim. Zabavni jsou pubertaci, ta panika jak me vidi a snad by skakali pres plot nez se vystavili pozdravu matky spoluzaka, ty chudaky moc netrapim a delam ze koukam jinam ![]()
@tini me to prijde strašně hloupé
delat že nevidíš. Jsou mladí a nevychovaní
@unuděná takoví ti puberťáci. Ze vi, kdo je čí maminka a žádná úcta ke staršímu
@Anonymní píše: Více
Tak že máš v okolí nevychované děti není tvůj problém, s tím bych se vůbec nezatěžovala. Že tě cíleně nezdraví kolega, to je spíš na zamyšlení, co jsi mu kdy provedla.
Tak mě někdo odpovědět tímhle stylem, tak ho nikdy nepozdravím a dělala bych, že je to pro mě cizí člověk.
Pravda, v první moment bych čučela jak tele na nové vrata
, ale pak bych si pro sebe řekla polib mi a tím by ten člověk přestal existovat. Co taky jiného s takovým.. ![]()
Příspěvek upraven 17.04.25 v 08:30
@Anonymní píše: Více
No jak píšou holky, stane se jednou, řekneš si ok, asi mě neviděl nebo nepoznal, stane se podruhé a potřetí už nezdravím ani já ![]()
@unuděná ale stejně to člověku přijde hrozně divný, někoho pomalu denně vídat a nezdravím se. Protistrana s tím evidentně problém nemá.
Odpovědět na pozdrav je úplný základ slušného vychování. Neexistuje jeden jediný důvod, proč by ten, kdo byl pozdraven, neměl stejně odpovědět zpátky. Však nemusíte konverzovat ani o počasí, natož o filozofii, řecké architektuře nebo intimních problémech. Taky mám v okolí spoustu nezdravičů. Moje mamka je dobře vychovává.
Někdo pak začne, někdo je pařez. Ale prostě je to to nejmenší. Kdo neumí pozdravit, je pro mě buran a hotovo.
@ugluk píše: Více
No je to divný, ale lidi nejsou vždy normální a slušně vychovaní. Ten dotyčný asi nějaký důvod má, proč nezdraví, a je to jeho plné právo. To, jak jí sepsul s tou značkou, že mu překáží, je jasná známka toho, že jí pohrdá. Co se mezi nimi stalo, to vůbec netušíme ![]()
A pubertaky bych neřešila vůbec, snad jednou dostanou rozum. Když si vezmu, co se stalo s mým slušně výchovným dítkem, když přišlo do puberty… No úcta ke starším teda fakt ne
Myslím, že matka spolužáka je stejně trapná jako ta vlastní. Ale ve škole, sousedy či v obchodě zdraví, ovšem kdokoliv zavání rodičovstvím, tak nějak automaticky putuje do kategorie obtížný hmyz ![]()
Ahoj
Odpovídáte na pozdrav lidem? Regulérně jsem v šoku z toho, ze jsem si vsimla, ze uz asi po 5. Zdravim bývalého kolegu nekde po městě a on mi neodpoví. Naposledy kdyz jsem ho zdravila na vlakovém nádraží tak jsem myslela, ze se na me diva, a on mel jeste tu drzost mi na pozdrav neodpovědět a jeste mi rict, ze mu cláním ve výhledu na tabuli at si nemyslim, ze čumí na me. Celkem me to urazilo

A o cizích lidech ani nemluvě, proste mi nekdy neodpoví a sousedi někdy dělají, ze neslyší