Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Domluvit se, jinak nebudeš klasifikována. Nic jiného ti nezbyde. ![]()
Pokud máš opravdu strach, tak se domluv, aby u přezkoušení byla přítomna třídní učitelka.
Domluv se s ní co dělat, zda té třeba ještě přezkouší nebo že zpracujes nějakou práci navic ještě aby ti měla z ceho udelat známku.
Budeš muset tu hořkou pilulku spolknout a s veškerou pokorou dojít za ní a požádat ji o přezkoušení/test. Jinak budeš dělat reparát a u maturity zazáříš v září
.
Ach jo, už chápu, proč se tvojí generaci říká sněhová vločka, normálně dojdi a domluv se, v životě potkáš ještě spousty nepříjemných, zlých a arogantních lidí nemluvě o tom že tě spousta lidí podrazí. Je čas se na to začít připravovat. Hele ona tě nesežere.
Takže ty máš absenci, ale učitelka je zlá, zákeřná a arogantní.
A to to s ní budeš řešit až teď? Po těch písemných, na které jsi nebyla, sis je nešla dopsat? Proč?
Absence 36 % je fakt hodně, nad tím učitel v maturitním předmětů nemůže mávnout rukou. Navíc, pokud jsi to dosud neřešila.
Vaše škola musí mít nějaký postup doklasifikace, tak se o něj zajímej.
@Anonymní píše: Více
Nevím kolik je ti let, ale i kdybys byla plnoletá, tak asi nejsi schopná ten problém vyřešit.
Rodiče nevi, nemají tušení, jak se ti dari? To se mi před maturitou zdá az divné.
Rodiče ti nemohou pomoct? To ještě jde zachránit a známky doplnit.
Pokud ti mohu poradit, přehodnoť ten tvůj přístup…
Máš takový nasr@v@CI přístup pro dospělé.
Dcera chodí do 8.tridy a taky nevi o každé písemně práci, to jsi vzala kde, že máte vědět o všech?
Jak hodlas fungovat v běžném životě?
To si tak predstav, že ráno dostanes úkol a do oběda budeš muset mít hotovo, nebudeš moc vědět, co tě čeká, jen budeš vědět, že je to z oboru…
Už i ty 14 létě dečka ví, že se musí za tou učitelkou přijít domluvit na náhradu, když chybí, ty to víš taky a balíš to do hromady výmluv.
Je to tvé selhání, ne té učitelky a to já tady obyčejně stojím na opačné straně.
Jde to zachránit, takže se seber a jdi.
Neříkám, že chování těch učitelek je ok, jsou vyhořelé a před koncem roku podrážděné.
Víš kolikrát tohle slovní spojení jeste uslyšíš od nějakého naštvaného šéfa?
Z porady nás běžně vyprovázel nervní šéf slovy seberete si to a vypadněte a vraťte se až to bude hotové.
Kdyby.se z toho měl každý hroutit, tak nevím no…
Každopádně tam jistě máte i nějakou psychologickou podporu, tohle už běžně bývá součástí škol.
Pokud to necháš vyhucet, tak se ti taky může stát, že budes úplně bez vzdělání a ztratíš 4 roky z blbosti, předpokládám, že chceš jít na VŠ, tak zaber.
@ka2ka píše: Více
No přesně, ale naštěstí to v běžném životě zatím moc nevidím a vesměs potkávám schopné mladé lidi a tohle znám zatím jen virtuálně.
I kdyby byla učitelka arogantní krá. va, ty potřebuješ mít uzavřené známky, aby jsi mohla být připuštěna k maturitě. Nemáš ani známky, ani procent, což je podmínka. Že to tvoje třídní chápe je krásné, ale ona Tě češtinu neučí.
Takže začni jednat a snaž se komunikovat, mile, ať máš uzavřeno. ![]()
@Trojlístek píše: Více
Bohužel, něco se opravdu děje. Pracuju na VŠ už dlouhá léta, ten posun vidím naprosto zřetelně.
Přitom ti studenti nejsou neschopní, jsou šikovní, nadaní, chytří. Ale jakmile jde o praktické záležitosti, je potřeba něco vyřídit, dodržet pokyny a termíny atd., prostě takové ty běžné věci, které život přináší, jsou bezradní, vystresovaní, na zhroucení. Místo aby potíže řešili včas, potřebné kroky odkládají, potíže nechávají „vyhnít“, což většinou má pak neblahé důsledky.
Tady ale bude problém snad ve všechny předmětech s tou absencí, ne?
A jestli je taková absence v češtině, které bývá více hodin, tak jak potom vypadá absence třeba ve fyzice?
Tam to hodláš řešit jak?
Nemůžeš zahodit něco tak důležitého jako je maturita a 4 roky studia proto že je na tebe někdo nepříjemný. To ti přece musí být jasné.
Normálně za ni zajdi a jasně se ji zeptej co máš udělat/dodělat aby si měla klasifikaci v pořádku. Zcela určitě ti odpoví. Možná s kecama ale ty pusť jedním uchem dovnitř a druhým ven.
Ono, když se dívám zpětně na svoje období kolem maturit, tak si říkám, že daleko náročnější bylo splnit všechny podmínky k připuštění, než samotná maturita. Ono celý ten čtvrťák je taková zkouška dospělosti, nebo spíš kdo to víc vydrží s nervama;D rodič, student nebo učitel.
![]()
@Pamina píše: Více
Potvrzuji. Osobně myslím, že je to tím, že dorůstá generace, za kterou celý život řešili všechno rodiče. A ti mladí tudíž vůbec nedostali možnost pořádně se střetnout s nepříjemnými věcmi. Tak na ně neumí reagovat a mají pocit, že jsou nad jejich síly…
Upřímně, je to vcelku velká absence. Já bych bývala raději párkrát dorazila na hodinu i nemocná, než bych se vystavovala riziku, že mě bude někdo popotahovat. Připravte se na to, že pokud půjdete na vejšku, tak tam nebude možné takhle chybět. Obvykle chodíte na přednášky i nemocná. Nikoho nezajímá, že máte rýmu a necítíte se… Za učitelkou bych došla a holt ten nekomfort vydržela. Jinou možnost stejně nemáte. Když to necháte vyhnít, smlsne si na vás…
Zdravím,
chtěla bych se vás zeptat, popřípadě poradit. Jsem ve 4. ročníku gymnázia (maturitní ročník) a màm celkem problém v českém jazyce. Mám tam vyšší absenci, než by měla být. Konkrétně 36%. Škola má hranici nějakých 25% nebo neco tak. Ale nikdy se to nějak extra neřešilo. Ja bývám dost často nemocna, neni to tak, ze bych se skole vyhýbala. A tohle moje p. učitelka třídní ví a chápe to. Problem je ta čeština. Mam tam nejake 2 znamky z peti. Jenže testy, co se psaly, některé ani nebyly oznámeny dopředu, ze se budou psat. (tudíž bych to ani nemohla ovlivnit). Druhá věc je pani češtinářka. Je to člověk, co si rad zasedava na mladý holky. Bylo mi to řečené už v tu chvíli, co jsem přišla na školu.. Vzdy jsem se připravovala do hodin, davam pozor, vzdy s ni komunikuji na úrovni, ale ona je na me proste arogantní, zla a zákeřná. Jednou jsem ji byla o něco slušně poprosit/zeptat se u ni v kabinetě a ona mi odpověděla, cituji: tak si to vem a vypadni.. opravdu škaredě, žádná nadsázka.. mam strach skrz tu absenci a testy.. u ostatních učitelů bych neměla problém se s nimi domluvit a cokoliv jiného, ale z ni mám opravdu strach.. za tyden se uzavírají známky a ja bych se s ni chtěla domluvit.. ale mam proste strach tam jit.. nevim, co delat