Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, mám teď dilema - po rodičovské dovolené jsem na úřadě práce od října a hledám práci. V pátek jsem byla na pohovoru - referent odboru dopravy - přestupky. Pohovor probíhal tak, že mi vlastně jen říkali, jak je ta práce náročná a zda jsem si jistá, že do toho chci opravdu jít.
Mam dvě malé děti a můj původní obor je úplně jiný - pracovala jsem v laboratoři, takže směr spíše technicky. Neumím tedy například psát všema deseti, atd.
Takze můj dotaz je takový - je tu někdo, kdo dělá podobnou pozici a začínal bez zkušeností? Da se to zvládnout i snmalymi dětmi doma?
Vím, že se na to neptáš, ale proč si nehledáš něco v původním oboru?
@azaleila Možností tu moc není a veškeré ty firmy jsem obepsala - bez úspěchu. A už bych opravdu něco ráda našla.
@Alvikys píše: Více
Ach jo. Škoda no…
S původním dotazem neporadím, ale přeji moc a moc štěstí ![]()
Ach jo. Škoda no…
S původním dotazem neporadím, ale přeji moc a moc štěstí ![]()
Atomová fyzika to určitě nebude, pokud jsi šikovná tak se to všechno naučíš
ale samozřejmě budeš absolvovat školení, možná pak i nějakou zkoušku (?), takže možná bude potřeba i nějaké samostudium doma.
@izabe Ano, říkali, že bych musela po čase udělat Zkoušku zvláštní odborné způsobilosti (ZOZ).
To je pohoda a i tu agendu zvládne cvičená opice.
Záleží, jestli budeš dělat nějaké bagatelní věci, např. zasílat pokuty z radaru, nebo vést klasické přestupkové řízení, kdy povedeš i ústní jednání, výslechy svědků, vyhodnocovat znalecké posudky, používat vhodnou judikaturu…
@mag Jde o vedení přestupkového řízení, tedy jednání s účastníky řízení a právníky….
Šla jsem do státní správy ze soukromýho sektoru, navíc do oboru, který je velmi náročný na znalosti. Učila jsem se všechno od začátku. Zvládnout se to dá, pro mámy s dětma je ta výhoda, že se dá dohodnout zkrácený úvazek, máš 5 týdnů dovolené + IV a očr zas není takový problém. Nevýhoda je plat, co si budem povídat, ty tabulkový jsou k pláči. Jako matka malých dětí budu raději ve státním než v soukromým.
@Alvikys určitě to zkus, jak už tu psali ostatní, práce ve státním má s malými dětmi velká pozitiva, vše se naučíš, ono také hodně záleží na tom, kdo tě to bude učit,
ovšem ZOZ je dost těžká, ale většina lidí to také dá,
psát všemi deseti určitě nebudeš muset
@Anonymní píše: Více
Co se týče zkráceného úvazku, na to bych se poptala - ne všude něco takového umožňují.
@Anonymní píše: Více
na obecních, městských úřadech většinou ano, samozřejmě za nižší plat