Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
já znám někoho, kdo tam pracuje, a vím výdělky
@stinga píše: Více
Mezi jednotlivými úřady jsou velké rozdíly. V rámci úřadů jsou rozdíly mezi odděleními, a pak taky záleží, kdo ti dělá vedoucího. Že znáš výdělky „někoho“ tedy neznamená, že máš reálné povědomí o tom, jak si tam příjmově vědou v průměru.
@Alvikys píše: Více
Za zkoušku zase nic nedáš, já tu za sebe vypsal pár negativ této práce. Zase na těchto pozicích dělají tisícovky lidí, třeba ti to sedne.
Mno, proto také na úřadech pracuje poměrně dost bývalých policajtů, protože s výsluhou mohou nastoupit za nízké peníze.
Jenže to je pak obrovský problém, protože to křiví pracovní trh a řada policistů si výsluhy odsedí za nic a z mého pohledu by na ně neměli mít žádné morální právo.
@Alvikys hele, prostě to zkus. Když to nebude pro tebe, tak skončis a právě naopak třeba ti to perfektně sedne a bude te bavit
kolegu se zeptej, jak reagovat na nejběžnější argumenty právníků, jaké lhůty je nejdůležitější si hlídat a někde si to napis ![]()
Neznám tě, ale třeba tě to začne bavit komunikovat a lidmi, řešit různé situace. Na úřadě nedělám, ale něco vzdáleně podobného a miluju to. Pro mě je super se učit pořád něco nového, rozvrhnout si práci podle toho, jak chci a jak je potřeba. Další plus je pracovní doba od po-pa jenom ranní, volne víkendy a svátky, to je pro maminku deti super
Z jiného úhlu pohledu…celkově práce ve státní správě, samospr., prostě „byrokracie“…Jsou zde rozdíly oproti soukr. sektoru-na vše tabulky, formuláře, vzory…vše více komplikované, pomalejší (=formality). Může se říct až rigidní a zkostnatělé v mnoha aspektech.
Ty části od. zkoušek jsou v rozsahu max. učivo k maturitě. A tím se ze začátku netrap, stejně nejdříve zjistíš, jestli Ti vůbec „sedí“ práce.
Zde záleží na tvém nadřízeném, kdo Tě bude zaučovat a jak to na daném odd./odb. „chodí“. Jak Ti to prostředí a práce bude friendly nebo unfriendly. A bez toho, že to zkusíš, to fakt nezjistíš. Co dáš za zkoušku? NIC! A máš zkušenost, svoji vlastní! Neváhej, vyzkoušej! ![]()
Všem děkuji za rady a poznatky - dnes jsem paní personalistce potvrdila, že nastoupím. 😊 Ona sama mi říkala, že nemám co ztratit a ať to vyzkouším.
Presne tak a práci hledáš už dlouho. Tak ať se daří ![]()
Držim palce, co tě nezabije to tě posílí, dej vědět za nějaký čas
@Lucy75 píše: Více
No a když to poděla, tak ten je bez trestu spokojen a ona si to jen založí do archivu a jede dál.
Dělám na MÚ, plat jak píšeš, 29 000, osobko mám 5000 (jiná agenda). Hodně záleží na kolektivu, jak bude nápomocný tě zaučit a taky na vedení. Já mám kolektiv kolem sebe fajn, ale nejbližší vedení je úplně na houby. Šéfka sprostá, náladová, nemám pocit že by mi na odměnách přidávala, čekám, že jiní jsou na tom lépe. Zvedám kotvy a hledám si něco v soukromém. Ten státní není fakt pro mě. Plno nesmyslných postupů, s platem nic moc a šíleno šéfovou za zády ![]()
@Cenarius píše: Více
Ja myslím, že to dramatizujes, za prvé u přestupku nejde o život a za druhé většinou jdou procesní chyby napravit.
super, vyzkoušíš to a kdyby to opravdu nešlo, tak svět nekončí, ale ono to půjde, uvidíš
![]()
@Livi92 píše: Více
ten „někdo“ mimo pracuje se mzdou všech pracovníků, takže ví o celém úřadě
Zase si to s tím osobkem a odměnama moc nemaluj. Není to žádná hitparáda, pokud nejsi ajťák nebo právník.