Práce na úřadě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2720
13.4.25 20:01
@Alvikys píše: Více

Nemáš se čeho bát. U mě v práci, taky nastoupila paní, která ji nikdy nedělala. Upřímně jsem ji obdivovala, ptz bez zkusenosti to je náročnější, ale zvládá pozici dobre.

Buď v klidu, vše se dá naučit. Hlavně, že tam bude dobry kolektiv a někdo normální, kdo tě bude zaucovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
13.4.25 20:01

@stinga U pohovoru zmiňovali právě to psaní, kdy při přestupkovém řízení budu muset vše zapisovat a budu to muset stíhat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
13.4.25 20:02

@Dn0712 šéf působil velmi sympaticky. 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77302
13.4.25 20:05

jo ta, já předpokládala že jedou podle nějakých šablon, protože ono se to pořád opakuje, stejné přestupky a stejné situace,
píšeš, že šéf se zdá sympatický, tak to rozhodně zkus, všude máš zkušební dobu, kdy můžeš beze slov odejít, hlavně nezačínej dělat to ZOZ, dokud nebudeš mít jistotu, že tam pracovat chceš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2720
13.4.25 20:06

Však vyzkoušís, uvidíš. Já s takovou pozici zkusenosti nemám, ale taky dělám něco jako "urednicinu " a psát všemi deseti neumím, takže mi vždycky přišlo usmevne, když mi 50ti letí kolegové říkali, jak rychle píšu :D
Možná to bude podobné, že jim bude stačit když slovo nebudeš tukat minutu a hledat písmenka, ale budeš psát v normálním tempu ;).

A víš co, zkusit to můžeš a pokud ty nebo oni nebudou spokojeni je výpovědní lhůta a nic horšího se stát nemůže, než že budou nespokojeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24983
13.4.25 20:16

@Dn0712 tam jde o to, že co já vyslechnu za patnáct minut (cca 2-3 strany A4 textu.. poučení je tam už vložené, to se zapisovat nemusí), vyslýchá datel hodinu a ti lidi na to fakt nejsou zvědaví
leč v tom vidím nejmenší problém, dá se zaplatit kurz psaní deseti a je to fakt o nácviku, to se řešit dá poměrně snadno…

typ zakladatelky ale Rozhodně nezvládne snadno řízení, při kterém přijde právník spolu s klientem, ten pozná za dvě minuty, že paní netuší o správním právu zhola nic kromě jednoho formuláře a jednoho poučení a budou to velmi trapné situace, které jsou pro úředníka ostudná…
pokud by do toho šla, musela by to fakt nastudovat, zrovna správní právo je pěkně hnusné a zákeřné, samé lhůty, opravné prostředky, nesmíš udělat formální chybu, jinak je rozhodnutí neplatné, musíš přesně vědět jak správně doručovat v konkrétní situaci (kdo má datovku jako FO, tak zásadně do datovky), hlídat doručenky, tohle jsou časté chyby začátečníků, nehlídají si to a pak je výsledek řízení v háji a dělá se to celé znovu
jako zrovna správní řízení u přestupků včetně výslechů jednoduché fakt není..
naučit se samozřejmě dá, tak jako naučit se můžeme skoro všechno, k čemu máme dispozice a co je v naší mentální a fyzické kapacitě, či s ní těsně hraničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2720
13.4.25 20:30
@Lucy75 píše: Více

Právě, ja vim, ze správní právo je složité, ale opravdu se to dá naučit. Myslím si, že u začátečníka s tím počítají, kdyz ji vezmou, že se bude muset hlídat. Ale nejde v tom o život, každá chyba se dá napravit…já nevím jak na úřadech zaskolovani funguje, ale u nás nového posadili do kanclu s někým zkušeným a ten v případě potřeby pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15929
13.4.25 20:31

Budeš dělat polovičního právníka za plat nekvalifikované pracovní síly. Teď je na tobě, jestli to chceš dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2720
13.4.25 20:43
@Zumpa píše: Více

Pravda. Ale chápu zakladatelku, když od října shání práci, vse možné už obepsala, tak že chce zkusit aspoň nějakou práci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77302
13.4.25 21:02
@Lucy75 píše: Více

já některé ty holky, co dělají správní řízení na dopravě, znám (někdo blízký tam pracuje) a raketová věda to fakt není, prostě je to o tom zaučení, jestli jí kolegyně nebo šéf poradí a pokud ano, má vyhráno - zas tak šíleně chytré tam ty pracovnice nejsou, opakuje se to pořád dokola,
těžká je ZOZ, hlavně našlohat se nudný správní řád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77302
13.4.25 21:02
@Dn0712 píše: Více

zas až tak ubohé tam ty platy nejsou, a jsou tam výhody státní organizace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
13.4.25 21:09

Když vezmu kdo toto dělá u nás na úřadě, tak raketové věda to fakt být nemůže. Vůbec bych se toho nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2720
13.4.25 21:11
@stinga píše: Více

Ja nemám představu v jakém rozmezí se pohybují. Ja to myslela tak, ze ten urednik musi mit znalost pravnich norem, bavit se s pravniky a oproti pravnikum takovy plat nebere. Ale tak záleží co konkrétně za práci tam dela.
Známá dělala na financaku, dodělala si školu a teď dělá asistentku pro deti s ADHD apod. na ZŠ a říkala, že platově si polepšila. Určitě ale záleží na tom v jaké platove tabulce je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2720
13.4.25 21:15
@stinga píše: Více

Jo, to je pravda. Stejně se tam většinou omýlá to stejné dokola a člověk se naučí standardní postupy, fráze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77302
13.4.25 21:25
@Dn0712 píše: Více

přesně tak, nepotřebuje znát právo v žádném velkém rozsahu, jen určitý, docela malý výsek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová