Práce na úřadě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.4.25 21:28
@stinga píše: Více

Myslíš? S patnáctiletou praxí nemám ani 25tisíc čistýho.

• Citovat
  • Upravit
77302
13.4.25 21:33
@Anonymní píše: Více

tak to je něco někde špatně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26873
13.4.25 21:35
@Alvikys píše: Více

Nejen tu. Do 18 měsíců musíš ještě složit zkoušku dle zákona o odpovědnosti za přestupky.
Agendu se naučíš. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24983
13.4.25 21:45

není, to je realita.. proto jsem psala o almužně

a raketová věda to není rozhodně - třeba 80% případů je šablonových a naučíš se to za pár týdnů-měsíců klidně i dobře
a pak je těch dalších 20% případů s těmi právníky a recidivisty a urážkami a vylučováním se a stížnostmi,
jako vím, co znamená proces a opakuji, naučit se to dá, ale mně osobně by vadil ten plat, to je prostě tak otřesné, že víc mi dají jako sociálnímu pracovníkovi (kvalifikovanému, s praxí) a to asi tak o desítku… bez osobního a odměn…

Hele, zkusit to může, aktuálně bych doma zamakala na tom načtení spr. řádu, zákona o st. službě a hlavně na té rychlosti psaní, jsou na to i zdarma cvičení na netu.. je fakt super, když „nepřítel“ píše tak rychle, jak protistrana mluví, xkrát (fakt moc moc často) ve svém profesním životě jsem tímhle protistranu odzbrojila - mluví a myslí, že to nestíhám, já to mám dřív, než dořekne a řeknu : A dál :??

a on si své lži musí akutně domyslet v extrémně kratším čase, než u 90% mých kolegů, spíš 99%,na okrese nepíše nikdo rychlej, než já :mrgreen: ale v kraji jistě ano

Tak good luck, no…

PS : je to jediná věc na světě, za kterou jsem své matce vděčná /porod to není, xkrát mi ho vyčetla/, ALE v 17 mi zaplatila tehdy celkem drahý roční placený kurz psaní na stroji, nesouvisející s mou školou… prva se mi to zdálo jako blbost, ale šla jsem tam, rok jsem trénovala a-s-d-f-k na stařičkém mechanickém konzulu :mrgreen: dostala jsem ta písmena do žíly, proto je každá klávesnice můj kámoš, nic není horšího, jak staré nefunkční mechanické klapky, které fungují jen na vysoký tlak :mrgreen:
psát 10 poslepu je v těchto profesích Svoboda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
13.4.25 21:49

@Lucy75 tahle pozice nespadá pod státní službu. Je to úředník samosprávy. A platy se výrazně liší podle obce. Na ORP se 4.000 obyvatel bývá plat mizerný. Na velkém magistrátu může být s osobkem, odměnami a dalšími benefity slušný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24983
13.4.25 21:55

@mag jasný, na to jsem se jí přesně ptala ve svém prvním příspěvku..

Ale víš co, kdo chce kam.. prostě jsem napsala svůj názor, většina napsala názor opačný, a to je OK, však zkusit to může, za to nic nedá, jen životní zkušenost… v našem regionu třeba jsou ale i na tahle špatně placená místa už skoro dopředu dohodlí lidi… je tu větší nezaměstnanost a i role úředníka se v podstatě bere jako určitý úspěch ;) takže chápu,
proč to nezkusit, čas a situace ukáže…
Nakonec tam může super zaplout a mít bezvadného mentora..
a taky může dojít do brutálně rozhádaného kolektivu, kde jí nepomůže skoro nikdo - ale to už je pak o lidech a stává se to na úřadech stejně jako ve firmách, to už je holt loterie ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15929
13.4.25 21:57
@debra.morgan píše: Více

Raketová věda to fakt není, ale upřímně, jak se cítí člověk na této pozici, když proti němu sedí kvalitní právník zastupující nějakého dobytka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24983
13.4.25 22:01

@Zumpa to tu asi nikomu nevysvětlíme..
ale neznáme zakladatelku, existuje spousta lidí, mužů a žen, co se učí rychle a vstřebají problematiku kvalitně..
já si nemyslím, že to jde úplně tak snadno, ale možná soudím špatně podle svých kolegů a 31leté praxe, kdy to vidím denně na vlastní oči, že spousta věcí chce spoustu let, než se úředník/policajt profesně vyrovná právníkovi - třeba advokátovi s 30letou praxí..
takové výslechy se u nás dávají mně, no… ;)
a asi dva další na oddělení to dají na zhruba stejné úrovni, z dvaceti..

Leč, jak praví neměčtí soudruzi, Übung macht den Meister ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
13.4.25 22:12

@Lucy75 Mela jsem víkend na to, abych si promyslela, zda chci nastoupit. Zitra musim zavolat personalistce. Proto jsem chtěla názory. Vy jste přesně vystihla prave ty věci, ze kterých jsem měla strach. Četla jsem správní řád, zákon o obcích, i zákony týkající se dopravy, silnic… A už díky tomu vidím, že nebude jednoduché argumentovat proti právníkům. A sama vím, že v jakémkoliv oboru je důležitá praxe …
I přítel mi říká, ať do toho nejdu, protože i bez deti by ty začátky byly velmi náročné …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77302
13.4.25 22:15

a není to škoda, vzdávat to hned předem, aniž bys to zkusila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
13.4.25 22:16

@Lucy75 Jinak nabízí 29 000 hrubého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77302
13.4.25 22:17

k tomu osobko, které bude teda až po 3 měsících, a může pak růst, a zvyšování platu s odpracovanými roky, odměny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77302
13.4.25 22:21

@Alvikys akce je jedinou cestou ke změně - kdo to má jako motto? :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
13.4.25 22:22

@stinga Dobry argument 😅 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.25 22:32

To je realita tabulkových platů. S osobkem, odměnama a podobně si velký iluze nedělej. Samozřejmě je máme, osobko se přiznává už při nástupu, ne po třech měsících. Když se vloni řešilo navyšování platů u státních zaměstnanců a já si četla diskuze na Novinkách na Seznamu, jak jsou úředníci přeplacení a je jich moc, tak se mi chtělo brečet. Nemít svou práci ráda a nepotřebovat volno kvůli dětem, tak už jsem pryč. Kvůli výdělku to nedělá nikdo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová