Půjčené peníze, naletěla jsem kamarádovi.

Anonymní
16.4.25 00:40

Půjčené peníze

Ahoj. Naletěla jsem jednomu „kamarádovi“ a půjčila mu 3 tisíce. Nejdriv jsem nechtela, ale psal mi a prosil ze je nutne potrebuje a tak jsem nakonec vyměkla a poslala mu je. Psala jsem mu ze sama nemam moc peněz tak hlavne at je vrati co nejdrive. Nerikam ze bez nich nepreziju, ale je to defakto mesicni skolkovne a zaloha na elektrinu takze mu to fakt nechci nechat.
Znam ho dlouho tak jsem nakonec i čekala že to nebude problém.
Dvakrat psal ze mi je priveze, vzdycky zmenil den a čas a teď uz nereaguje a nezveda mi telefon. Ani jeho pritelkyne.
Povedlo se vam nekdy z nekoho takovyho vydolovat nejakym zpusobem peníze? Asi nemozne, ze :roll:
Uz nikdy nikomu krom rodiny nepujčím. Pro dobrotu na žebrotu. :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20906
16.4.25 04:46

Tak za 3 tis to mas ještě levnou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101794
16.4.25 06:01
@Cenarius píše: Více

Asi tak, než se snazit z někoho dolovat takové peníze, to je efektivnější vzit někde dvě nocni inventury nebo doplnovacky zboží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
16.4.25 06:18

Jsi málo asertivní. Ber to jako „dobrou“ životní zkušenost.
Upozornila bych okolí, aby mu nic nepůjčovali. Možná je vás víc, co jste mu půjčili a on nevrací, pak byste na něho mohli podat i trestní oznámení pro podvod. Půjčil si od vás s úmyslem, že to nevrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21650
16.4.25 06:22

Také si myslím, že ty peníze už v životě neuvidíš. Už jen to urputné přemlouvání mělo být výstrahou. Ještě bych dotyčnému pohrozila, že buď peníze okamžitě vrátí nebo mu uděláš negativní „reklamu“ u všech přátel a známých. Možná bych klidně šla na policii. Máš důkazy o půjčce v komunikacích. Bude to sice jen přestupek, možná tě pošlou pryč, že tohle vůbec řešit nebudou, ale možná se toho lekne. Záleží na tobě, jak moc času tomu chceš obětovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
16.4.25 06:47

Já láskyplnou důvěrou a blblstí takhle přišla asi o 50 tisíc, takže ty jsi měla to školení ještě levný 🙈 🙈 🙈

• Citovat
  • Upravit
53190
16.4.25 06:58

Jak píšou holky, přišla jsi k té zkušenosti ještě dost levně.
Já osobně bych si za ním někdy zašla s nějakým svatnatým kamarádem a trochu mu počechrala úsměv, ale počítala bych s tím, že už ty peníze nikdy neuvidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32193
16.4.25 07:07

Tak určitě má sociální sítě, napsala bych mu to i tam, veřejně. A víš kde bydlí, ne? Tak si pro to s nějakým kámošem dojdi, já bych mu to nenechala, zmetkovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101794
16.4.25 07:53
@nozu píše: Více

Jaký přestupek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
16.4.25 07:58

Nooo, jak píše nahoře někdo, za tři tisíce máš ještě levnou zkušenost. Já měla tu samou za 10K u kolegyně z tehdejší práce. Nikdy by mě nenapadlo, že mi je nevrátí… ale stalo se. Dodnes jsem je neviděla a už dávno jsem to vzdala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24732
16.4.25 08:07

Máš na to potvrzení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.4.25 08:17
@lucad77 píše: Více

Tak píše, že jí prosil ve zprávách a pak že mu to poslala, takže minimálně výpis z účtu má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24732
16.4.25 08:20
@unuděná píše: Více

Stejně pochybuju, že se tím policie bude zabývat.  :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16236
16.4.25 08:45

Jednou jsem zažila scénu na recepci jedné firmy, zaměstnanec přiběhl dolů a tam velmi hlasitě paní (evidentně ji nečekal a asi si myslel, že tam čeká někdo jiný) spustila „jdu si pro ty peníze, co mi dlužíš, buď spolu dojdeme k bankomatu za rohem nebo odsud jedu k tvojí mamince na kafe a popovídat si, vyber si.“
Ten pán byl rudý až na pr.deli a fakt jí ty peníze dál. Paní sebou měla nějakého statného chlapa, těžko říct, kdo to byl.
Někdy ta hrozba znemozneni v práci nebo nedej bože před maminkou zabere překvapivě :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21441
16.4.25 09:34
@Anonymní píše: Více

Kamarad hraje nebo pije, ze? Takove kamarady je nejlepsi nemit. Co te obklopuje, te ovlivnuje. Stahuji te dolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová