Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Cenarius píše: Více
Asi tak, než se snazit z někoho dolovat takové peníze, to je efektivnější vzit někde dvě nocni inventury nebo doplnovacky zboží.
Jsi málo asertivní. Ber to jako „dobrou“ životní zkušenost.
Upozornila bych okolí, aby mu nic nepůjčovali. Možná je vás víc, co jste mu půjčili a on nevrací, pak byste na něho mohli podat i trestní oznámení pro podvod. Půjčil si od vás s úmyslem, že to nevrátí.
Také si myslím, že ty peníze už v životě neuvidíš. Už jen to urputné přemlouvání mělo být výstrahou. Ještě bych dotyčnému pohrozila, že buď peníze okamžitě vrátí nebo mu uděláš negativní „reklamu“ u všech přátel a známých. Možná bych klidně šla na policii. Máš důkazy o půjčce v komunikacích. Bude to sice jen přestupek, možná tě pošlou pryč, že tohle vůbec řešit nebudou, ale možná se toho lekne. Záleží na tobě, jak moc času tomu chceš obětovat
Já láskyplnou důvěrou a blblstí takhle přišla asi o 50 tisíc, takže ty jsi měla to školení ještě levný 🙈 🙈 🙈
Jak píšou holky, přišla jsi k té zkušenosti ještě dost levně.
Já osobně bych si za ním někdy zašla s nějakým svatnatým kamarádem a trochu mu počechrala úsměv, ale počítala bych s tím, že už ty peníze nikdy neuvidím.
Tak určitě má sociální sítě, napsala bych mu to i tam, veřejně. A víš kde bydlí, ne? Tak si pro to s nějakým kámošem dojdi, já bych mu to nenechala, zmetkovi.
Nooo, jak píše nahoře někdo, za tři tisíce máš ještě levnou zkušenost. Já měla tu samou za 10K u kolegyně z tehdejší práce. Nikdy by mě nenapadlo, že mi je nevrátí… ale stalo se. Dodnes jsem je neviděla a už dávno jsem to vzdala.
@lucad77 píše: Více
Tak píše, že jí prosil ve zprávách a pak že mu to poslala, takže minimálně výpis z účtu má.
@unuděná píše: Více
Stejně pochybuju, že se tím policie bude zabývat. ![]()
Jednou jsem zažila scénu na recepci jedné firmy, zaměstnanec přiběhl dolů a tam velmi hlasitě paní (evidentně ji nečekal a asi si myslel, že tam čeká někdo jiný) spustila „jdu si pro ty peníze, co mi dlužíš, buď spolu dojdeme k bankomatu za rohem nebo odsud jedu k tvojí mamince na kafe a popovídat si, vyber si.“
Ten pán byl rudý až na pr.deli a fakt jí ty peníze dál. Paní sebou měla nějakého statného chlapa, těžko říct, kdo to byl.
Někdy ta hrozba znemozneni v práci nebo nedej bože před maminkou zabere překvapivě
.
@Anonymní píše: Více
Kamarad hraje nebo pije, ze? Takove kamarady je nejlepsi nemit. Co te obklopuje, te ovlivnuje. Stahuji te dolu.
Ahoj. Naletěla jsem jednomu „kamarádovi“ a půjčila mu 3 tisíce. Nejdriv jsem nechtela, ale psal mi a prosil ze je nutne potrebuje a tak jsem nakonec vyměkla a poslala mu je. Psala jsem mu ze sama nemam moc peněz tak hlavne at je vrati co nejdrive. Nerikam ze bez nich nepreziju, ale je to defakto mesicni skolkovne a zaloha na elektrinu takze mu to fakt nechci nechat.

Znam ho dlouho tak jsem nakonec i čekala že to nebude problém.
Dvakrat psal ze mi je priveze, vzdycky zmenil den a čas a teď uz nereaguje a nezveda mi telefon. Ani jeho pritelkyne.
Povedlo se vam nekdy z nekoho takovyho vydolovat nejakym zpusobem peníze? Asi nemozne, ze
Uz nikdy nikomu krom rodiny nepujčím. Pro dobrotu na žebrotu.