Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Natala941 píše: Více
Teoreticky lze zkusit podat trestní oznámení na neznámého pachatele pro tr. čin pomluvy. Ale OSPOD by snad mohl vědět, z jakého čísla mu to volali, ne? Takže prošetřitelné by to mohlo být, jen je třeba počítat s tím, že se to nikomu nebude chtít řešit. Protože u pomluv se musí velmi obtížně prokazovat, že oznamovatel věděl, že to není pravda.
Případně lze zkusit oznámení pro přestupek proti občanskému soužití, tam už není podmínka prokázání úmyslné lži. Nicméně odezva úřadů moc nadšená nebude. Pokud to ale OSPOD má zaznamenané to číslo, určitá malá šance na postih je.
@Natala941 Takhle kdysi došli ke známé. A když paní viděla, že je vše v pořádku (ono fakt bylo), tak ji ta paní z ospodu narovinu řekla, že je na ně zavolala sousedka. Ale jak říkám, tam bylo na první dobrou jasný, že je vše v pořádku a jde spíš o sousedský spor.
Ale věřím, že jinak nic neřeknou a zdroj snad chrání..? Možná až když je jasný, že to není oprávněný a jde o mstu?
I kdyby nakrásně zjistili, kdo to oznámení na OSPOD podal, kdykoli může říct, že děti slyšel plakat, tebe na ně křičet, že jsi vypadala sjetě a on jenom plnil svou občanskou povinnost. Já myslím, že ti trochu otrnulo po té návštěvě, ale před ní jsi zas tak v pohodě nebyla, tak buď ráda, že to tak dopadlo. Úplně bezdůvodně se tyhle věci nedějí.
A zajímá tě víc, KDO nebo PROČ? ![]()
Protože podle mě, nikdo nebude jen tak bezdůvodně na nikoho volat OSPOD. ![]()
@hanka.br. děkuji za odpověď ale určitě taková odpověď nedává žádný význam kdyby se něco takového dělo jak říkáš tak by se to řešilo jinak tohle bylo poprvé takové oznámení… Na děti bych nikdy v životě nesáhla děti jsou můj život mám všude po dětských dokotech všechno v pořádku.. takže asi tak
@Černá Madonna divná otázka. Ano zajímalo protoze je tohle poprvé.. žádní problémy jsem nikde neměla starám se o děti krásně. Na děti bych nikdy nesahla..
Děkuji. Ta paní co u mě byla mi dnes volala a ptala jsem se jí co bude dál. A ona mi řekla že nic že včera nic nezaznamenali to co bylo nahlášení že děti vypadají krásně že jde vidět že se o děti starám krásně mají všechno i jídlo.. a že nevidí čísla kdo ji vola takhle mi to řekla
@JancaS84 ale já chci to řešit protože tohle je poprvé já snad mám taky nějaký práva… O děti je každý den postaráno sama mi to paní včera řekla že je všechno v pořádku že je to tak ják má být
Podívej, takových kauz, kdy ospod nenašel pochybení a nakonec rodiče dítě utýrali, už tady bylo. To tvrdí každá, že se o děti krásně stará…..
Pokud máš čistý svědomí, tak to snad není potřeba řešit.
@Janli ano to máš pravdu není to třeba řešit mám čisté svědomí… Ale nemám dobrý vztahy s rodinnou a tak jestli by si to nemohla vimyslet rodinná nějaká osoba co mě nemá ráda a má na mě závist a třeba z te závisti udělal tohle ale to je jedno ano možná jo ale já mám všude z dětmi všechno v pořádku moje děti by nesly známky, kdybych je u týrala 😀 musím se tomu smát protože není to žádná pravda 👍 😅
@hanka.br. píše: Více
To si jen myslíš. Stačí mít v rodině osobu s poruchou osobnosti a manipulátora, kterému se těžko nastavují hranice, ptž je hned začne vylamovat a dělá peklo všemi prostředky, které mu ještě zbyly. Navíc, když ví, že hlavního cíle - navrácení určitých věcí do původního stavu jak chce on, už nedosáhne.
Anonymních udání přichází poměrně dost, většinou bez důvodu. Skutečné problémy zůstávají skryty, ptž na ně nikdo neupozorní. Někdy škola nebo policie. Tam, kde je důvod, není většinou potřeba schovávat se za anonym.
Dobrý večer všem. Mám jednu prosbu. Anonym volal na ospod že tyram děti že nemají jídlo že je mlatim že fetuju a pod.. ale včera byly u mě na šetření kvůli tomuhle. A řekla paní z ospodu že je všechno v pořádku tak jak má že děti vypadají krásně že nevypadají že by se něco takového dělo. Ale mám jednu otázku chtěla bych to řešit kdo na mě vyvolal takovou kravinu. Na koho se mám po případě obrátít.? Děkuji za odpovědi