Odpuštění nevěry

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4341
21.10.22 12:04

Tak nevěra je něco, co já kousnout nedokážu. Vím to, stalo by se mi přesně to, co popisuješ, trápila bych se, až bych se utrápila. Převracela to pořád v hlavě sem a tam. Takže za mě ne, pokud bych se dozvěděla, končím okamžitě vztah. To prostě vím jistě. A můj muž to taky ví, že by šel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13954
21.10.22 12:27
@Anonymní píše:
@Prosimklid jinak sex je u nás tak cca 3-4× týdne. Někdy samozřejmě i mene. Proto jsem to vůbec nečekala, ze něco takového dokáže udělat. A navíc nevím kolikrát už to za tu dobu (16 let) už třeba udelal.

seberte se a mazejte do poradny :jazyk:

Co ho k tomu vedlo? Třeba se to pak dozvíš, ale počítej s tím, že to může být z tvého pohledu naprostá malichernost.

Problém lidí co jsou dlouho spolu je často v tom, že si myslí, že ví co ten druhý cítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.22 12:48

Já nechci být nějakým zastáncem nevěr, to vůbec ne, ale bohužel tohle je téma, o kterém se často mluví, ale bohužel vždy jen z té jedné strany a navíc vždy ve smyslu toho hříchu, ublížení tomu druhému, lhaní, zrady.. atd. Což nepopírám, že pro mnohé to zrada je.
Na druhou stranu obecně, spoustu páru je ať z jedné či druhé strany si navzájem nevěrných (tady na emiminu pochopitelně jsou to jen muži), přičemž jedou stále ve stejném módu toho ‚hezkého‘ manželství, aniž by jejich vztah utrpěl významné trhliny. Úlet s prostitutkou je třeba něco, co mi přijde fakt pod úroveň, nicméně rady typu ihned se rozveď, to je něco, co se opravdu lehce napíše tady na fórum, ale v reálném životě si musíme přiznat, jaké dopady na život má rozvod a jaké dopady má ten samotný sex…? Tedy za předpokladu, že dotyčný muž kontinuálně neruinuje domácí rozpočet za placený sex, tam už to odpustitelné není.
Zažila jsem nevěru opakovaně, nevím a nechci vědět, jak moc vážně to bylo, nebo je, v zásadě mi to nevadí, spíš je to takový tíživý pocit zaskočení, který není úplně příjemný, ale umím na to nemyslet a netrápit se tím.
Ani já nejsem věrná, můj milenec je daleko šikovnější, než manžel, takže mám někdy dost bizarní pocit toho, že je mi líto té manžela milenky :mrgreen:
Takhle napsané černé na bílém to zní fakt hrozně, pravda ale je, že máme s mužem velmi hezký vztah (více jak 15 let), kdy jsme se nikdy nepohádali a doma je prostě taková pohoda. Máme toho hodně vybudovaného, rozvod bychom si nepřál ani jeden. Hodnota ve vztahu pro mě je asi tolerance, pak to, že manžel je hodný člověk, kliďas, není cholerický, nic mi nepřikazuje, vše je na vzájemné dohodě. Sex je „jen“ taková tělesná potřeba.
Ale být mladší a nemít společně zázemí a děti, řešila bych to samozřejmě jinak.
Anonym.

• Citovat
  • Upravit
13954
23.10.22 23:44
@Anonymní píše: …
Takhle napsané černé na bílém to zní fakt hrozně, pravda ale je, že máme s mužem velmi hezký vztah (více jak 15 let), kdy jsme se nikdy nepohádali a doma je prostě taková pohoda. Máme toho hodně vybudovaného, rozvod bychom si nepřál ani jeden. Hodnota ve vztahu pro mě je asi tolerance, pak to, že manžel je hodný člověk, kliďas, není cholerický, nic mi nepřikazuje, vše je na vzájemné dohodě. Sex je „jen“ taková tělesná potřeba.
Anonym.

Není to třeba trochu tak, že bez milenců a milenek by se vás vztah už dávno rozpadl. Že si nevěrami kompenzujete neuspokojivý vztah, kde jste oba na hodně věcí rezignovali.

Co třeba milenci a milenky, neočekávají od těch vztahů víc a nejsou oni tím kdo na to doplácí?

Vnímá ten vztah jako hezký i manžel?

Prostě moc nevěřím na spokojené otevřené vztahy 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
24.10.22 11:10
@Josef_t píše:
Není to třeba trochu tak, že bez milenců a milenek by se vás vztah už dávno rozpadl. Že si nevěrami kompenzujete neuspokojivý vztah, kde jste oba na hodně věcí rezignovali.

Co třeba milenci a milenky, neočekávají od těch vztahů víc a nejsou oni tím kdo na to doplácí?

Vnímá ten vztah jako hezký i manžel?

Prostě moc nevěřím na spokojené otevřené vztahy 8o

Já si myslím že je to spíš taková móda, lidi jsou rozežraní a neví co že sebou. Netvrdím že to dříve nedělo, ale to co se děje dnes je fakt šílené. Stačí se podívat na internet, nevěra sem nevěra tam jako by se nic nedělo. Pak se ale nedivím že to stále více lidí bere jako společenskou normu. Něco jako nové auto. Mám milenku, milence, tak jsem něco. Ale pak se s tím „novým autem“ nabouráš a jsi v riti. Chápu že si někdo najde nového chlapa nebo ženskou protože to doma nefunguje, ale mám takový pocit že je to ve většině případů jednom blbost a sobectví. Viz. Třeba láska bez hranic. Mimochodem ví někdo co to vlastně doopravdy znamená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13954
26.10.22 10:01
@ludvig van píše:
Já si myslím že je to spíš taková móda, lidi jsou rozežraní a neví co že sebou. Netvrdím že to dříve nedělo, ale to co se děje dnes je fakt šílené. Stačí se podívat na internet, nevěra sem nevěra tam jako by se nic nedělo. Pak se ale nedivím že to stále více lidí bere jako společenskou normu. Něco jako nové auto. Mám milenku, milence, tak jsem něco. Ale pak se s tím „novým autem“ nabouráš a jsi v riti. Chápu že si někdo najde nového chlapa nebo ženskou protože to doma nefunguje, ale mám takový pocit že je to ve většině případů jednom blbost a sobectví. Viz. Třeba láska bez hranic. Mimochodem ví někdo co to vlastně doopravdy znamená?

Nemyslím si to… nevěry bylo a bude pořád stejně…
Ten pohled se spíš mění s generacemi a střídají se období tolerantní a méně tolerantní.

Kdysi dávno jsem docházel do manželské poradny, kde mi bylo řečeno, že nevěra je důsledkem osobní krize nebo krize vztahu.
Za sebe bych k tomu dodal, že:

• některé nevyrovnané osoby jsou v krizi pořád (stále si potřebují něco dokazovat).
  • milenec či milenka může být způsobem jak ve skutečně mizerném vztahu přežít.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
26.10.22 13:33

@Josef_t Vlastně s tebou souhlasím, nechci tady vypadat jako mravokárce. Jen si myslím že v osobní nebo manželské krizi se dříve či později ocitne každý, jen zvládání té krize může být jiné. Někdo si zvolí milenku, někdo psychologa, někdo třeba chlast atd. Všechno záleží na prostředí v kterém vyrůstal. Taky jsem byl v poradně a pak osobní terapie. Jenom je mě líto těch odpovědnějších lidí co si nechají sypat popel na hlavu. Ona tato pozice ve vztahu je hodně náročná. Obdivuji lidi co tohle dokáží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
26.10.22 13:43

No, žít se dá asi i v kanále. Každopádně tvůj model je jeden z nejhorších, co jsem kdy slyšela.

@Anonymní píše:
Já nechci být nějakým zastáncem nevěr, to vůbec ne, ale bohužel tohle je téma, o kterém se často mluví, ale bohužel vždy jen z té jedné strany a navíc vždy ve smyslu toho hříchu, ublížení tomu druhému, lhaní, zrady.. atd. Což nepopírám, že pro mnohé to zrada je.
Na druhou stranu obecně, spoustu páru je ať z jedné či druhé strany si navzájem nevěrných (tady na emiminu pochopitelně jsou to jen muži), přičemž jedou stále ve stejném módu toho ‚hezkého‘ manželství, aniž by jejich vztah utrpěl významné trhliny. Úlet s prostitutkou je třeba něco, co mi přijde fakt pod úroveň, nicméně rady typu ihned se rozveď, to je něco, co se opravdu lehce napíše tady na fórum, ale v reálném životě si musíme přiznat, jaké dopady na život má rozvod a jaké dopady má ten samotný sex…? Tedy za předpokladu, že dotyčný muž kontinuálně neruinuje domácí rozpočet za placený sex, tam už to odpustitelné není.
Zažila jsem nevěru opakovaně, nevím a nechci vědět, jak moc vážně to bylo, nebo je, v zásadě mi to nevadí, spíš je to takový tíživý pocit zaskočení, který není úplně příjemný, ale umím na to nemyslet a netrápit se tím.
Ani já nejsem věrná, můj milenec je daleko šikovnější, než manžel, takže mám někdy dost bizarní pocit toho, že je mi líto té manžela milenky :mrgreen:
Anonym.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13954
26.10.22 14:57
@ludvig van píše:
@Josef_t …Jenom je mě líto těch odpovědnějších lidí co si nechají sypat popel na hlavu. …

Proč líto???
Je na každém jak využívá svůj čas a život není jen o nějakých erotických dobrodružstvích.
Třeba ti zodpovědní využili svůj čas lépe :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
26.10.22 16:34
@ludvig van píše:
@Josef_t Vlastně s tebou souhlasím, nechci tady vypadat jako mravokárce. Jen si myslím že v osobní nebo manželské krizi se dříve či později ocitne každý, jen zvládání té krize může být jiné. Někdo si zvolí milenku, někdo psychologa, někdo třeba chlast atd. Všechno záleží na prostředí v kterém vyrůstal. Taky jsem byl v poradně a pak osobní terapie. Jenom je mě líto těch odpovědnějších lidí co si nechají sypat popel na hlavu. Ona tato pozice ve vztahu je hodně náročná. Obdivuji lidi co tohle dokáží.

Nechci byt hnidopich, ale kdyz uz si libujes v tech frazich, tak popel si na hlavu obvykle sypes sam. Jinak se rika, ze si nechas ßrat na hlavu.

• Citovat
  • Upravit
177
26.10.22 16:37

@Josef_t. Ano to jsi napsal dobře. Jenom na doplnění. Existuje jistá pravděpodobnost a ne zrovna malá, že děti po nás zdědí jisté vzorce chování a pak se nemůžete divit že si za partnera vyberou právě takového jaký byl otec nebo matka. Otázka je jestli jim to přejeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
26.10.22 16:40

@ontarova.stara ano to je pravda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13954
26.10.22 17:20
@ludvig van píše:
@Josef_t. Ano to jsi napsal dobře. Jenom na doplnění. Existuje jistá pravděpodobnost a ne zrovna malá, že děti po nás zdědí jisté vzorce chování a pak se nemůžete divit že si za partnera vyberou právě takového jaký byl otec nebo matka. Otázka je jestli jim to přejeme

To vidím trochu jinak…
Určité věci určitě, ale víc nás asi ovlivňuje ta „sociální bublina“ ve které se pohybujeme.
Rodina určitě dává startovací pozici, ale ne výlučně.

Proto se stane i pravý opak, že dítě „vzorných“ rodičů spadne na šikmou plochu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
26.10.22 19:00

@Josef_t Nad slovem vzorným by se dalo dlouho polemizovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie