Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Třeba proto, že nechceš dopadnout jako „Džambulka“…!!! ![]()
Držím palce… ![]()
Iveto, vy jste vyhrála a víte proč? Protože si přiznáte, že jste udělala chybu a že už ji udělat nechcete!! To je přeci vééliký pokrok dopředu!! V životě žijeme jen jednou a tak by jsme si to neměli kazit špatnýma myšlenkama a přemýšlet nad tím co bylo..stejně už to nezměníme..ale můžeme změnit to co teprve bude!! Berte ten alkohol ve svém životě, jako životní zkoušku, která pro vás byla poučující a to v tom směru, že takhle řešit problémy nejdou!! Alkohol vám odlehčí hlavu, ale navalí na vás 100dalších problémů a hlavně, obrátí proti vás vaše nejbližší, pokud vám věří, buďte za to moc ráda, to je dar! Práce vás nebaví, ale tak není nikdy pozdě si najít nějaký koníček..co třeba chodit do nějakého sdružení pro lidi co zvítězili nad alkoholem?
![]()
To co tě potkalo ted, je jako pokušení. Další životní zkouška na tvé cestě životem. Musíš životu dokázat, že na to máš a že tě jen tak něco nerozhodí, protože ty sis své místo dokázala zasloužit. Věř, přesvědč se, že je to zkouška, kterou musíš zvládnout. Bude jich ještě mnoho… Čím víc jich překonáš, tím silnější budeš.
Hodně štěstí ![]()
Protože život je krásný, i když je komplikovaný. Protože ty jsi nesmírně silná osobnost a já tě za to obdivuju a zároveň držím palce!
Máš dospělé děti, těš se na vnoučata, to je samá radost ![]()
Držím palce, ať zvládneš vše co bude potřeba ![]()
Pani Ivetko…nadeji hledejte v case..vse chce svuj cas a kazdy problem se jednou vyresi…jednou jsme dole a jindy zase nahore…v detstvi a dospivani jsme to meli celkem slozite…kolikrat jsme nemeli ani co jist a jedli jsme jen natrhanou kukurici…ale ted mam byt, auto, rekla bych, ze dostatek penez a hlavne zdrave dite…co se tyce vycitek z minulosti…at se ukaze aspon jeden clovek, ktery je bezchybny..nikdo takovy neni…kazdy z nas ma nejaky skraloup…sverte se s problemy detem…zvlast, kdyz jsou dospele, tak v nich mate oporu..od toho tu my deti jsme, abychom staly pri rodicich, kdyz je jim ouvej… ![]()
Na minulost kašli, už to stejně nezměníš. Je zbytečné se trápit. Každý z nás udělal v životě spousty chyb, kdo tvrdí, že ne, kecá. Já osobně si Tě velmi vážím (i když tě osobně neznám) za tvou odvahu přestat s pitím a moc Ti fandím, ať to vydrží. Švagr přestal s pitím před cca 15 lety a nesmí si dát ani malou skleničku, ale opravdu to dodržuje. Nedal si ani, když ženil syna! Jsi fakt statečná ženská, že ses tomu postavila. Život je krásný, i když nás potkává spousta zkoušek. Jelikož máš už dospělé děti, myslím, že by bylo fajn si najít něco, co by Ti dělalo radost dlouhodobě. Něco, co by Tě naplňovalo, jestli mi rozumíš. Jinak myslím, že určitě budeš potřebovat oporu kamarádek, se kterými budeš moct probrat své starosti i radosti a uleví se ti od starostí o manžela. Rozhodně s pomocí o jeho péči zaúkoluj děti tak, jak jen budeš moct. Nemělo by vše ležet na tobě, to je špatně. A děti by měly pochopit, že máma taky musí občas vypadnout, třeba si zacvičit, aby ze sebe dostala stres. Hlavu vzhůru, držím palce, určitě to bude zase dobrý, uvidíš. ![]()
Skleničku si nedávej, to by se všechno po…
Jsi dobrá, že s tím bojuješ. Udělalas chybu? Nějaká erotika? No a? To se stane. Ale vyhrát nad chlastem neumí jen tak někdo.
Doporučuju najít si psychologa. Ne, aby tě léčil. Ale je to takový kámoš, který musí poslouchat tvoje problémy. Pomáhá to utřídit si myšlenky. A možná bys to mohla mít na pojišťovnu.
Cau, pro mě jsi frajerka
,závislost je strašná věc. mě vzala tátu, ten fakt moooc pil. léčil se xkrát a nic, nakonec ho jeho rádoby kamarádi opilýho nechali z rozbitou hlavou bez pomoci. zemřel. bylo mu jen nedožitých padesát. nikdy neviděl svoje vnoučata. alkohol je o to horší, že číhá všude. máš to hrozně těžký, tak si třeba řekni co mají jiní lidé za trápení a zvládnou to bez chlastu. ženský jsou tahouni, vyhecuj se, že to zmákneš. ty to dáš, bu
de líp uvidíš.
Alkohol tvé problémy nevyřeší. Pouze ti na nějakou dobu zamží vědomí a dá ti klamný pocit pohody, který pak bude vykoupený třeba i tím, že přijdeš opravdu o všechno.
Mě by odrazovalo už jen to, že bych měla strach, co se ze mě stane.. závislá troska, nemocný člověk, s poznamenaným vzhledem i psychikou… nestojí to absolutně za to. Pokud nad tím uvažuješ, pokus se, uvědomit si plusy a mínusy…
Moje rada? Pořiď si psa a hodně času trav venku, na sluníčku, v přírodě, pohyb, procházky…třeba i s partnerem. A ujížděj třeba na čokoládě a kafi… na alkohol se vykašli, pokud sama před sebou za něco stojíš… ![]()
„Je jasné, co vyhrálo.“
Podle mě teda vůbec není jasné, co vyhrálo! Naopak - znám spoustu příběhů, kde vyhrál alkohol, takže pokud u tebe, Iveto, jsi vyhrála ty, tvoje rodina a děti, tak jsi neuvěřitelně silná a schopná žena, před kterou smekám. ![]()
I ti nejsilnější ale potřebují pomoc a podporu, máš ji? Pomáhají ti děti? Máš nějakou kamarádku? Máš se komu svěřit, postěžovat, s kým pokecat? Chodíš k odborníkovi? Neboj se žádat pomoc, všichni ji někdy potřebujeme.
Skleničku si nedávej. To si raději přijď ještě pokecat ![]()
Mě ještě napadlo, co takhle zkusit když tě bude něco trápit napsat sem nám, aby jsme tě podpořili, teď jsi to udělala bezvadně, vidíš kolik lidí ti najednou fandí??
to je přeci bezva!!!
![]()
Moc, moc vám všem děkuji. Ani nevíte jak. Strašně moc se stydím, i bohužel ve své rodině, která mi ale vše odpustila, ale vnitřně to vrátit nemohu. Ano, v minulosti se jednalo o erotiku - lásku na prodej. V 10 letech jsem byla znásilněna starým úchylem a ve 14 letech vlastním švagrem - synem toho úchyla. Byl to otec mého švagra, kde jsem trávila prázdniny. Tehdy se to pro klid v rodině zametlo pod stůl. Máma o tom věděla. Ten švagr poté sexuálně obtěžoval i vlastní dceru. Nenaučila jsem se morálních zásad, přišlo mi to normální…nebo nic tak hrozného. Za několik let, když už jsem měla velké děti, poznala jsem člověka, u kterého jsem poprvé na jeho pohřbu neplakala a cítila osvobození. Tam začaly mé problémy s alkoholem, nenápadně, plíživě. Nutil mně k sexu za peníze - ale byla jsem ta, ač se mně to velmi příčilo, která neřekla NE. Dala jsem si vždy před aktem skleničku a šlo " to " lépe. Ale všichni to stejně na mně poznali, že nejsem profík, na co si hraju. Pak jsem i zvracela, jak mi bylo ze mně zle. Všechny věci, které jsem za tyhle špinavé peníze koupila, jsem dala pryč. Připomínali by mi to období. Bohužel je dost lidí, kteří mi to připomínají. Vše pak neštastným inzerátem prasklo, odpustili mi, věřili, že nejsem taková, že mně jen zlákaly bohužel peníze. Nedávno jsem se bavila s jednou ženou, která pracuje v privátu - je jí 50 let, má už všeho plné zuby, je na AD, nic jiného neumí, ale její názor je ten, že si neumí představit, že bude někdě dělat 8,5 hod za 6 tisíc když to má vyděláno za 3 hodiny. Já za těch " blbých " 6 tisíc dělám už 7 let, sice mně to neskutečně nebaví, ale jsou to čisté peníze, ne vysouložené za hranou komedii. A jsem za ně štastná. Nesnáším sex, zbortil se nám i sexuální život doma, nesnáším to. Tak se mi to znechutilo. A přesto mi rodina zůstala. Všechny mé extempore přestáli, i když to bylo hrozné. Nejednou jsem skoro netrefila domů, hledali mně. Už půl roku jsem se nedotkla alkoholu a vím, co mám a o co jsem hlavně mohla svojí blbostí přijít. Ted je mi to líto, a chtěla bych vrátit čas, ale nejde to.
jsi dobrá, že sis přiznala problém, řešila ho a vyřešila. Teď potřebuješ vytrvat a ty to zvládneš!!! Protože ty problémy, které se na tebe hrnou jsou jen taková zkouška, která má zjistit, jestli je tvůj problém už dávná minulost. Začni po krůčkách - nemáš energii hledat novou práci? Tak nehledej - zatím. Zůstaň kde jsi a řekni si, jsem moc ráda, že v dnešní době mám práci!!! Třeba za měsíc tu energii dostaneš a práci začneš hledat
Ahoj, omlouvám se předem za anonymitu, ale nechci, abych byla poznána - stydím se. Za co? Za selhání, za slabost…Rok jsem se potýkala se závislostí na alkoholu, zdravý rozum zvítězil, dostala jsem tzv nůž na krk - rodina nebo pití. Je jasné, co vyhrálo. Mám kamarádku, která přesně tímto způsobem přišla o vše. Nyní jsem už za " vodou " ale problémy stále narůstají, manžel těžce onemocněl, leží na mně veškeré povinnosti, nic nejde kupředu, spíše naopak, moje zaměstnání mně strašně nebaví, nemám sílu a energii si hledat nové, jeden podvodník nás okradl o velké peníze, všechno to na mně nějak padá. Když jsem si dala skleničku, bylo mi lépe, ale ted nemohu. Slíbila jsem to. Mám dvě krásné, dospělé děti, vážím si toho, ale jsem jak vězen ve svém těle. Dohání mně i výčitky z minulosti, které se neměly stát, ale staly se. Jsem pošpiněná, bez morálních zásad, už to nelze vrátit. Chtěla bych slyšet něco hezkého, proč bojovat dál. Děkuji Iveta