Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Mám problém - málo mléka. Pořídila jsem si odsávačku od Medely a teď nevím, jak to správně udělat, aby se mi mlíčka začalo tvořit víc. Máte s tím někdo zkušenost?
Ahojky, nevím jak to konkrétně myslíš, ale já jsem měla stejný problém + to, že se malý nepřisával, takže jsme skončili u systému odsávání a podávání MM z láhve. Odsávala jsem nejdříve každé dvě hodiny a skutečně se postupně množství mléka zvýšilo ![]()
Jestli znáš homeopatika, tak mi pomohlo ricinus communis 9 ch. Je to na zvýšení tvorby mléka, poradila mi to dětská doktorka a bylo to super. taky hodně pít a meltu, nebo černé pivo.
Jo a tyk hodně odsávat v noci, to je tvorba mléka největší a ještě když piju kojicí čaj, tak mám prsa hned nalitý. Hodně zdaru s kojením.
Ahoj, pro zvyseni tvorby mlicka, pomaha hlavne prikladat a prikladat miminko casto
. S odsavackou bych to asi resila tak, ze bych nejdrive normalne mimco nakojila a jeste zkusila odsat zbytek mlicka, nebo jestli kojis vzdy z jednoho prsa, tak bych druhe, z ktereho si nekojila, odsala. Pripadne odsavat treba kazde cca 2 hodiny. A take hlavne v noci treba. kdyz ti mimi spi v kuse vic hodin, tak mezitim urcite odsavat. Jinak urcite kvalitne jist, odpocivat, spinkat, pit … dobry je ten caj na podporu kojeni, pripadne Gravimilk (napoj v prasku s vitaminy), ale je docela drahy, takze myslim, ze postaci dobre jist a hodne pit. A obcas stejne prijde krize, kdy si treba budes rikat, ze mlicka je malo, tak vydrz a koj proste mimco casteji a odpocivej
tak at se ti kojeni dari ![]()
Děkuju za rady. Taky mám problém s tím, že malá se mi špatně přisává a jak to neteče, tak se hned pouští - takže je opravdu boj jí nakrmit. A s tím častějším přikládáním nám to taky moc nefunguje, ona prostě není ochotná sát z prázdných prsou
A ta odsávačka na mě nějak nefunguje - po kojení neodsaju prakticky nic, to víc odstříkám rukou… Bojím se bojím, že skončíme na UM - v pondělí jdeme na převážení a uvidíme. Už teď jí občas přilepším lahví po krmení - někdy si ji vezme, někdy ne.