Odstáté uši

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.10.12 00:15

@Mar__tanka1983
Zajímalo by mě jak dlouho to bolí, a bojím se, abych si pak nenadávala…kvůli bolesti. Třeba když si dám nějakou čelenku do vlasů i přes uši, tak to za nějakou dobu šíleně bolí, je to podobná bolest? A da se to řešit nějakými léky od bolesti? Kdy je nejlepší doba na operaci (roční období)? teď ještě kojím..

• Citovat
  • Upravit
31278
28.10.12 00:25

Říká se, že je to nejlepší na zimu, jako každý zásah do tělo, v horku se vše hůř hojí, hrozí víc zánět, zapaření, nemusíš řešit sluníčko, koupání a pod. takže doporučuju na zimu nebo brzké jaro.
Na dny si to pořádně nepamatuju, ale měla sem cca měsíc napevno zavázané uši, byla jsem asi na třech převazech. Pak jsem další asi měsíc nosila stále čelenku, zaprvé, aby se čerstvě zahojené uši nějak nezranily a za druhé si musí postupně zvykat na nové postavení (bylo mi na chýře řečeno, že pokud bych to nedodržovala, mohlo by se mi to vrátit zpátky), a pak ještě asi další měsíc až dva na noc, abych si je nepřelehla.

Bolest, no taková jak píšeš, tak ta to byla cca po týdnu a přibližně jeden týden. První týden to bylo bohužel horší, první dny sem nemohla ani jíst, neotevřela jsem pořádně pusu, jak sem hejbla pantama, projela mi bolest po celé hlavě. Po nějakých dvou dnech se to začalo zlepšovat…

Převazy byly nepříjemné, ale dalo se to. Každopádně to za to stálo na tisíc procent, mívala sem uši na kolmici k hlavě, totální plachty a teď?? i když tvar není úplně krásnej (ale já vůbec neměla ty „rýhy“, vše mi museli tvořit), tak oproti dřív je to úžas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
28.10.12 00:30

No když teď po sobě čtu, tak to vypadá jako nějaká hrůza… :twisted:
nechci tě strašit ani tě odradit, ale taky ti to nechci zbytečně idealizovat.

Prostě první dva dny fakt hnusná bolest, hlavně při jakémkoliv pohybu pusou, dalších cca 5 dní dost nepříjemná, ale snesitelná při běžném provozu. Pak už celkem pohoda, nejhorší bylo svědění při hojení a vypadávání stehů ;)
Určitě by to šlo mírnit ibalginem nebo něčím podobným…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.12 00:37

@Mar__tanka1983
díky za informace. Myslím, že do toho půjdu, i když strach je fakt strašný!!! Podle čeho by bylo nejlepší vybírat chirurgii? Je to jedno ke komu půjdu?

• Citovat
  • Upravit
31278
28.10.12 00:43

Záleží odkud jsi, pokud někde poblíž Plzně, tak jednoznačně doporučuju Fakultku na Lochotíně, jmenovitě p. dr. Kydlíček, mě uši dělal před skoro patnácti lety a už tehdy byl brán za velmi šikovného chirurga, dneska je co jsem slyšela, v plastické chirurgii kapacita…
Jinak bych asi zkusila vyhledat nějaká porovnání spokojenosti na netu…

a fakt se neboj, jo, jako bolí to, ale fakt to není tak hrozné, když to srovnám, tak třeba zlomená klíční kost bolela mnohem víc a mnohem dýl :roll: :twisted:
jen co se týče omladiny, tak doporučuju na pár dní po zákroku hlídání babičkou, manželem nebo tak, opravdu nebudeš mít náladu na nějaké okřikování a lítání okolo děcek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
930
28.10.12 11:52

Ahojky, taky jsem měla odstáte uši. Byla jsem na operaci nedávno a musím říct, že to strašně bolelo a nedalo se ani spát, takže kdybych věděla do čeho jdu…Ale jsem ráda, že jsem to podstoupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.12 18:20

@Korrrinka
To ti ani nedali nic od bolesti? Nebo to bolelo i tak?

• Citovat
  • Upravit
930
30.10.12 09:00

Bolelo mě to i tak, měla jsem tramal.Ale zase jsme ho nechtěla moc brát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
olga.polka
21.6.16 14:37

Moje kamaradka na tom byla a ma to moc hezky udelane, musim rict ze konecne zacala nosit i culiky a tak, jde videt ze ji to pomohlo.

• Citovat
  • Upravit
45
22.4.17 13:52

Ahoj. S malou jdu na operaci v květnu do Ostravy na Fifejdy. Máte někdo zkušenost? Operaci hradí do deseti let věku dítěte. Kde sehnat dobrou čelenku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.18 23:47

Dcerka (6 let) má odstáté uši. Jedno ouško je odstáté hodně, druhé méně. Před pár dny se na sebe dívala a říkala, že nemá hezké uši. Víc to pak neřešila. Jenže dneska už mi hrozně plakala, že má ošklivé uši, odstáté, že to nikdo tak nemá. Trhalo mi to srdce. Nepomohlo nic. Co mám dělat? Nechci, aby takhle plakala. Ouška jí necháme přišít, ale nechci, aby se do té doby trápila.

• Citovat
  • Upravit
32877
13.1.18 23:53

A co to už začít řešit? Tohle je věk kdy se to často dělá.
Já jsem si dost načetla, syn měl odstáté ouška už jako miminko. Ale už mu bude 8 a doteď to žádný problém nedělalo, on to neřeší, nevnímá a asi se mu ani nikdo nesměje, to bych věděla, je dost citlivý. Četla jsem že ideální je, když dítě spolupracuje. Když i ono samo to chce. Když ví, že to něco bude obnášet, nepříjemného, ale chce to zvládnout a těší se že bude mít ouška v pořádku. Chápu že u holčiček a pokud je to asymetrické, se to řeší víc, je to citlivější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.1.18 23:57

A kdy jí to chcete nechat udělat? Až jí bude 15? Teď je nejlepší doba, věk na to má a doporučuje se to dělat v zimě. Takže v pondělí k doktorovi…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.18 00:12

@andelka83 @Janli Kdyby to šlo, dala bych jí je přišít už dříve. Měla zdravotní problémy, které jsme museli řešit. Teď už termín máme, ale čeká se dost dlouho. Prosila jsem o dřívější termín, ale mají plno. Co dělat do té doby?

• Citovat
  • Upravit
3819
14.1.18 00:15
@Anonymní píše:
Dcerka (6 let) má odstáté uši. Jedno ouško je odstáté hodně, druhé méně. Před pár dny se na sebe dívala a říkala, že nemá hezké uši. Víc to pak neřešila. Jenže dneska už mi hrozně plakala, že má ošklivé uši, odstáté, že to nikdo tak nemá. Trhalo mi to srdce. Nepomohlo nic. Co mám dělat? Nechci, aby takhle plakala. Ouška jí necháme přišít, ale nechci, aby se do té doby trápila.

Rekni ji, ze se to brzy spravi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová