Odstáté uši

43
4.12.09 10:33

Odstáté uši

Naše pětiletá slečna má už od narození odstáté uši. Ráda bych jí je nechala přišít. Nemáte někdo zkušenosti s platikou ušních boltců u dětí? Budu ráda za jakýkoli příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13503
4.12.09 10:51

ahoj
tak ja mam vlastni zkusenost a musim rict ze jsem vdecna ze me mati pred nastoupenim do skoly na prisiti poslala.Usi mi odstavaly pres vlasky,kdyz koukam na fotky tak jsem bla mala rogalka :-D
Pamatuji si ze jsem ve spitale smutnila,mati pak rikala ze pry pri vytahovani stehu jsem tak rvala ze se za me stydela ale to uz je xx let.
Pokud chces dat dcerku na plastiku tak urcite pred nastupem do skoly aby se ji deti nesmaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
4.12.09 11:01

ono take je to do urcityho malyho veku na pojistovnu, nevim, jestli do 7mi nebo 5ti - zjisti si a nevahej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
4.12.09 11:12

Adri-neváhej a přišít uši Lucince nech.Máme doma slečnu,která po tomto zákroku je-a dnes v pubertě sama říká,že je šťastná,že jsme byli rozumný a nechali jí je přišít.Co je nejdůležitější-čím je dítko mladší,tím je chrupavka ohebnější a potom jsou bolesti mnohem menší než u starších dětí.Dceři bylo necelých 5 let-a nic nebolelo.Jen při vyndavání stehů plakala,ale držela…a když jsme vycházeli z ordinace,o ničem už nevěděla.U dospěláků tento výkon bolí hodně.A pojišťovna ho proplácí tuším do 8-10 let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
4.12.09 11:45

Me byli devet, treti trida, kdyz mi je prisivali a taky jsem nasim vdecna. :srdce: Trauma z toho nemam, pripadala jsem si zajimava, ze mam neco, co jiny nemaj. :oops: :lol: Delali mi to tesne pred prazdninami a pres prazdniny jsem nosila gazu na usich, pro sichr a dobry. Doporucuju :!:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
4.12.09 12:04

Taky mam přišité uši, byla jsme ve špítále o prázdninách před nástupem do školy… Fakt jsem ráda, že měli naši rozum, i když při vytahpvání stehů jsem taky řvala :-) Taky si pamatuju útržky z nemocnice, hojení dost bolelo…
Sousedovic holčině tp dle slov její maminky nevadí (nevadilo) a holčina si dodneška uhlazuje vlasy přes uši a nosí je jen rozpuštěné :roll:
Pokud vím, tak teď už se to dá dělat i ambulantně…
Naši Aňulu to asi taky nemine, zdá se, že má uši po mamince :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
4.12.09 12:05
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
4.12.09 13:25

Pokud to jde, rozhodně bych nechala. U nás v rodině tím jeden stále se podceňující klučík hodně vyrostl a sám uznává, že vypadá úplně jinak, než když byl za rogalíka :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
4.12.09 13:47

kamarádka na tom byla až v 15ti, taky si vytrpěla, smáli se jí. Navíc jí pak jedno ucho nějak povolilo, takže odstávalo trošku i po operaci (ale o hodně míň než předtím) - hodně jí to pomohlo v sebevědomí, fakt z toho měla velkej mindrák.
Znám i kluka, co na to šel, taky předtím měl pořádný plachťáky a pak vypadal naprosto jinak, normálně.
Takže já doporučuju jak holkám, tak klukům… Když to dítko neocení hned, tak v pubertě určitě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
4.12.09 13:53
Povídalka píše:
Adri-neváhej a přišít uši Lucince nech.Máme doma slečnu,která po tomto zákroku je-a dnes v pubertě sama říká,že je šťastná,že jsme byli rozumný a nechali jí je přišít.Co je nejdůležitější-čím je dítko mladší,tím je chrupavka ohebnější a potom jsou bolesti mnohem menší než u starších dětí.Dceři bylo necelých 5 let-a nic nebolelo.Jen při vyndavání stehů plakala,ale držela…a když jsme vycházeli z ordinace,o ničem už nevěděla.U dospěláků tento výkon bolí hodně.A pojišťovna ho proplácí tuším do 8-10 let?

A dělali to dceři v celkové anestezii? Pokud ano, jak dlouho byla v nemocnici? A jak dlouho se jí to hojilo?
Máme stejný problém a jemné vlásky…
Taky musím říct, že pořád dokola přemýšlím, jak to dcerce vysvětlit, aby si nemyslela, že to musí podstoupit proto, že ji nechceme takovou, jaká je. Samozřejmě jí řekneme, že ji máme rádi takovou, jaká je, ale reakce se obávám, protože mě samozřejmě hned napadne dotaz, který padne - a proč to tedy mám podstoupit? Kdo už jste to s dětmi podstoupili, souhlasili a prostě na zákrok šli? Co když mi dcerka řekne, že na zákrok jít nechce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
5.12.09 15:36

Ano, dělá se to v celkové anestezii. My jsme se už objednali, ale zatím stále váhám, protože se bojím té celkové narkozy a případných komplikací.
Děkuji všem za odpovědi… teď už zbývá to dceři „jen“ vysvětlit. Už jsem jí o tom, co jí čeká vyprávěla dříve, ale teď mě zarazilo, že v nemocnici nemůžu zůstat s ní. Prý mají přednost děti (co se týče pobytu matky s dítětem na oddělení), které jsou menší . Jinak návštěvy jsou od 8-20 hod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
6.12.09 08:55

Uši přišívali v celkové anestezii-i když by to šlo ev. i v lokální,ale nevěděla jsem jak by ležela při výkonu,zda by lék na zklidnění působil úplně.Dcera na tomto výkonu byla v roce 1998-takže ta doba byla ohledně hospit. úplně jiná.Byla v nemocnici sama,bez návštěv-máme to 60 km.Nástup měla den před výkonem,domů jsme si jí vezli druhý den po operaci.Měla zavázanou hlavu,poskakovala a pořád nám ukazovala,kde co v nemocnici mají,kde si hrála…byla veselá,ani náznak toho že je po operaci.
My jsme o přišití mluvili hodně dlouho předtím,asi to brala jako samozřejmost..?Nijak zvlášť jsme jí to asi nevysvětlovali /po těch letech si přesně nevzpomínám/.Uši jí začaly odstávat v cca 6 měsících,hodně moc-když jsme přišli tenkrát na preventivku,tak paní doktorka říkala-jé,ta je jak ušatý torpédo…necháte ty uši jednou přišít,že?A potom několikrát do roka paní doktorka prohodila-co ty uši?Necháte jí je přišít?Takto napsané to vyzní hrozně,ale s paní dokt. máme úžasný vztah / nejen my/,běžně diskutujeme o všem,ona je úžasný diagnostik a vše řeší narovinu.A tento způsob léčby nám vyhovuje,cítíme se jako doma,nedává skoro ATB,jen v nezbytných případech,poradí co je zbytečný,nebo naopak co nepodcenit.Přitom děti jí mají moc rádi.
Do vyndání stehů měla hlavu zavázanou,byli jsme mezitím na převaze.Po vyndání stehů nosila nějaký čas ještě čelenku.Do školky jsem jí nedávala,aby jí do uší někdo neuhodil,ale doma jsme se nijak neomezovali-jezdily na kolech,krála si na písku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
6.12.09 12:49

Adri, pokud vím, tak sice nemáš automaticky nárok na lůžko, ale vyhodit tě nemají právo, pročti si práva pacientů, myslím si, že máš nárok na židli - po domluvě s vedoucím oddělení. Byla jsem s malým v nemocnici, naštěstí jsem měla lůžko, tohle jsem se tam dočetla na nástěnce na chodbě. Je to sice šílené prosedět noc na židli, ale jsou děti, co to nesou hodně špatně, když mají být přes noc v nemocnici samotné, takže jako nouzovka na jednu noc by se to přežít dalo a pak se doma přes den dospat, pokud by byla k dispozici třeba babička na pohlídání. :nevim: Lepší než trauma z nemocnice.
Povídálko, děkuju za odpověď! :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.12 00:02

Ahojky, je mi 30 a přemýšlím o operaci ušních boltců. Jen se bojím té pooperační bolesti, myslíte, že se to dá zvládnout? Strašně se bojím, ale ze svých uší jsem nešťastná :(

• Citovat
  • Upravit
31278
28.10.12 00:04

Anonymko, já byla na operaci v patnácti. No co ti budu povídat, bolelo to jak prase :roll: ale zeptej se mě, jestli bych na to šla znovu - odpovím ano ano ano ;)
co přesně bys chtěla vědět? ráda odpovím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová