Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A proč se nepřestěhuje a nestuduje tu školu dálkově? Pochybuji, že by to stylem, jaký si ty představuješ, vydrželo - ale tak snad pohádky existují. Víš vůbec, jestli chce žít tam, odkud pocházíš?
To jsme zapomněla napsat. Ptal se a ten obor dálkově nejde… Věřila bych tomu, jelikož podle mého názoru ta škola není nic moc, ale on tam studovat chtěl. A do toho mu kecat nemůžu. Já mám bohužel taky pochybnosti, ale přeci jen nám to funguje na dnešní dobu velmi dobře :/.
Ano, rozmlouvali jsme se, že bychom si pozemek vzali. Přítel se vším souhlasí.
S manželem jsme měli vztah na dálku čtyři roky. On studoval v Brně a já pracovala v Děčíně. Dojizdel za mnou každý víkend (čas ve vlaku trávil učením, takže vlastně to bylo k dobru věci) a dovolené jsme taky trávili spolecne. Byla to zkouška vztahu, ale zvládli jsme to. Pokud váš vztah stojí na pevných základech ustojite to a pokud nemůžeš najít práci a doma máš nabídku určitě bych sla. Je fajn trávit cas s přítelem, ale být na něm finančně závislá by se mi nechtělo. Píšeš že studuje další školu takže předpokládám že nejaky titul už má?
Řada vidím, že to tak u někoho fungovalo. Alepson o trochu jsme klidnější. Momentálně má maturitu.
@Anonymní píše: Řada vidím, že to tak u někoho fungovalo. Alepson o trochu jsme klidnější. Momentálně má maturitu.
Ono to vztahu i prospěje budete se na sebe více těšit a společné chvíle si užívat. A pokud by to nevyšlo lepší to zjistit teď než v budoucnu až budete mít děti. Držím palce ať se dobře rozhodneš
@Anonymní píše: Řada vidím, že to tak u někoho fungovalo. Alepson o trochu jsme klidnější. Momentálně má maturitu.
To uvidíš jak to bude, taky záleží jak často se uvidíte. pokud každý víkend tak se to dá, pokud méně tak je velká šance že ten vztah to neustojí vidět se tak málo ![]()
Věc se má tak, že jsme s přítelem už několik let a bydlíme spolu. Jenže on dodělává další školu a je v polovině studia. Shodli jsme se, že by byla škoda to zahodit. (Zbývají mu ještě 2 roky) Přestěhovala jsem se za ním dost velkou dálku. Nyní mám možnost se vrátit s tím, že na mě čeká dobré pracovní místo a můj táta nám přenechá pozemek, kde už se může začít stavět. (V dnešní době stojí pozemky pomalu víc, než domy, a tak jsem za tuto možnost ráda) V místě bydliště, kde teď spolu bydlíme nemůžu momentálně najít ani práci… Velmi ráda bych se vrátila a,,nachystala,, pro nás dva už nějaké základy do budoucna. S tím, že by přítel nebo já jezdil (sice 3h) za mnou, když bude mít volno nebo o prázdninách zde může mít také dobré brigády. Potíž je v tom, že ještě pár let zpět jsme na sobě byli oba dost závislí, nepotřebovali jsme nikoho jiného a vyhovovalo nám to. Z toho už jsme trochu zmoudřeli, že to nesvědčí nic dobrého. I přesto už jsme zvyklí spolu být často a nevím, jestli bychom takovou změnu zvládli. Když jsem něco hledala v jeho mobilu, omylem jsem zahlédla záložku se snubními prsteny, vztah je na dobré cestě a nechci si to pokazit. Mohlo by tohle fungovat? 1 rok bych asi zvládli, 2 roky už mi přijde jako dlouhá doba na to se zase od sebe vzdálit.