Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mně odtekla voda před půlnocí v pondělí a porodila jsem v úterý ve 20,07 hod ![]()
jestli ti odtekla plodovka, tak nečekej na kontrakce a jeď do porodnice.
Ahojky…mě praskla najednou v 15 hodin…16 jsem byla na příjmu…22:20 dali oxytocin a 22:25 byla malá na světě ![]()
První: odtok 4 ráno, narozen 6:17, fofr.
Druhý: první ukrůpnutí vody ve 4:15, narozen 4:45 - ale až druhý den ![]()
No snad to bude rychlé a voda odtěče, kamarádky mi vyprávěly o prasknutí vody aprý nic moc…
Trocha mi utekla při vstávání v 8 hodin, porodila jsem v 11:20.
Známé praskla jeden den ráno, porodila druhý den večer
To se přece nedá zpaušalizovat nebo zprůměrovat. Každá to má jinak. Každý porod jedné ženské může být jinak dlouhý, i když oba začnou prdnutím vody. Tímhle průzkumem nic nezjistíš ![]()
Ale abych odpověděla na otázku:6 hodin.
Lynette píše:
jestli ti odtekla plodovka, tak nečekej na kontrakce a jeď do porodnice.
Urcite tak tak…:)
Příspěvek upraven 10.02.12 v 19:18
Anonymní píše:
No snad to bude rychlé a voda odtěče, kamarádky mi vyprávěly o prasknutí vody aprý nic moc…
No ale porod ti vůbec nemusí začít prasknutím vody
Někde jsem četla, že prasknutím vody začíná cca 20% porodů, častější je, že začnou přicházet kontrakce, nejdřív slabé, třeba jen v podobě tvrdnutí břicha, postupně budou zesilovat, intervaly se zkracovat a kontrakce se prodlužovat.
Prasknutí vody je velmi efektní pro filmaře, protože kdyby si na filmovém plátně žena trošinku poposedla, za čtvrt hodiny se zavrtěla, tak to nebude takový drámo jako když praskne voda a je všechno jasné ![]()
za 56 hodin, odtékala mi postupně, po 5ti tabletách a s pomocí kapačky oxitocinu
bez plodovky muzes byt i 72 hodin…me nechali 24 a porad nic…pak uz to museli rozje tabletama ale porad nic…pak prisel cisar jelikoz maly se zacal dusit…chtel ven ale ja nereagovala a neotvirala se…ani po oxitocinu ![]()
Anonymní píše:
Ty se bojíš,že ti rupnou vodu až v porodnici? Mě 2× praskla doma, potřetí mi ji propíchli až v porodnici a bylo to to jediné co mě z porodu nebolelo:-)
Ahoj, chtěla jsme se zeptat za jako udobu od odtoku plodové vody jste porodili ?