Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky všechny maminky, potřebovala bych poradit. Náš drobeček má 4 měsíce a bohužel už nekojím tak je na UM(nutrilon), ale co se týče objemu, tak je toho hodně a co se týká obsahu, tak je toho pro něj málo. Babičky nám řekly, že máme uvařit ve vodě ovesné vločky a do té vody pak zamíchat nutrilon, ale bohužel už si nepamatují kolik vody a kolik vloček se má uvařit. Nemáte s tím některá zkušenosti??Předem moc děkuji
Vykšalala bych se na odvar z ovesných vloček, vzhledem k tomu, že není kojený zkusila bych raději kaši
Má už ukončený čtvrtý měsíc?
Koukni se po mléčných nebo nemléčných rýžových kaších - jsou bez lepku, narozdíl od ovesných vloček… Dají se koupit i rýžovo-kukuřičné.
Zpočátku bych asi volila kaši bez příchutě, ale záleží na tobě ![]()
Babičky to určitě myslí dobře, nicméně se zaváděním lepku bych určitě počkala. .. pravda, nejsem si tak úplně jistá, jestli je lepek i v tom odvaru, ale neriskovala bych to.
Ahoj, náš malej odmítal kolem 5. měsíce mléko, asi se mu začlo zdát moc řídké. Ale zato pil rád mléko zahuštěné nemléčnou rýžovou kaší nestlé. Je bez cukru. Trochu jsem nasypala do jeho porce mléka, aby se to jen trochu zahustilo a šlo pít, zamíchala, přecedila přes sítko, protože dělá hrudky. Pokud Ti nevadí cukr, tak třeba rýžovo kukuřičnou nemléčnou sunarku. Ta hrudky nedělá vůbec. Musíš mu ale koupit savičku na kaše, tou na mlíko to neprojde.
Chce to vyzkoušet, aby neměl zácpu. Náš pil v toto období mléko pouze zahuštěné a zácpou rozhodně netrpěl. Asi bych to na Tvém místě střídala. Jednou samotný mlíko, jednou zahuštěný.
Odvary bych nedělala. Je to dost práce navíc. Odvary dělám, když má malej průjem nebo zvrací.
A mimochodem na ovesné vločky má Tvůj chlapeček čas tak do 8. měsíce. Pokud chceš dělat odvary, tak jen rýžový.
Babičky radí to, co dělaly ony. Dneska je víc možností a určitě pro tak malé mimi bude šetrnější ta kaše, jak píšou holky. Jsou už od ukončeného 4. měsíce. Můžete řidší flaškou nebo třeba jednou denně hustší lžičkou, jak to půjde. Naše malá teda začínala kaší s příchutí, protože jinou nechtěla (ale byla do 6M jen kojená, tak u vás asi takový boj nebude, navíc umíte pít z flašky), když se zaběhly ty, začala jíst i bez příchutě a bez cukru - třeba dětská rýže od Hipp.
nazdáreček my jsme taky pak hustili mlíko a to i když jsme už měli příkrm.
Ale dělali jsme odvar z rýže. To jsem nechala trochu vychladnout a do toho jsem normálně rozmíchala patřičné množství nutrilonu.
Dobrý den mám syna je mu měsíc a od neděle přidávám do UM odvar z ovesných vloček… A pořád se mu nevykajdil sám.. Je ještě brzo??