Odvolání do MŠ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22026
20.5.24 13:18

V jiné diskusi píšeš, že se jedná o městskou část Praha 3, takže takto:

Kritéria pro přijímání dětí do mateřských škol zřizovaných městskou částí Praha 3 zohledňují věk a trvalé bydliště dítěte. Může být přihlédnuto k sourozenci navštěvujícímu MŠ po zvážení konkrétní situace ředitelkou MŠ, nejde však o nárokové kritérium. Ředitelka mateřské školy může též přihlédnout k důvodům hodným zvláštního zřetele - tj. např. zdravotní důvody zákonných zástupců (např. příspěvek na péči, invalidní důchod, průkaz ZTP/P).

Jinak řečeno - ředitelka klidně mohla mít vážný důvod, proč upřednostnila o trošku mladší dítě… Přijímání dětí řeší ředitelé jednotlivých MŠ ve společné koordinaci, čili jestliže věděla, že tvoje dítě je schopna přijmout její kolegyně jinde, vzala pravděpodobně v potaz nějaký „důvod hodný zvláštního zřetele“… k čemuž je oprávněna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
20.5.24 13:19
@Cenarius píše: Více

Ano, je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.5.24 13:19
@Havlova píše: Více

Vážně? Novinka? Ještě nějakých 5 let zpět to u nás v Praze bylo normálně po ulicích, a to jak MŠ, tak ZŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
20.5.24 13:21
@unuděná píše: Více

Nedávno tady někdo v diskuzi trvdil, že jim dítě odmítli přijmout, protože v době zápisu mělo pleny. Tak bych si o systému myslela své.

Ale on to bude troll stejně jako ta minula diskuze.

• Citovat
  • Upravit
53190
20.5.24 13:22
@kocourGarfield píše: Více

Tam spíš nevěřím tomu, kdo to tvrdil. Já třeba dítě na zápis ani nebrala, takže kdyby mělo plíny, dudlík a neumělo chodit, nikdo to nezjistí :lol: Ale jasný no, ředitelky to zkoušej všemožně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
20.5.24 13:24

Skoro bych se vsadil že jsou. Stejně jako vědí kolik která může přijmout dětí.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
20.5.24 13:28

My máme spádovou 1 školku. Vše ostatní nespadove. Do spádové dítě nechci zapsat a ředitelka ho taky nechce. Zapsala jsem ho i do nespadove MŠ kde ale díky babyboom je MŠK šance na přijetí. Tak jsem zvědavá, jak si to pořeší mezi sebou :)

• Citovat
  • Upravit
53190
20.5.24 13:35

@kocourGarfield U nás to tak právě bylo taky. Přihlásit se můžeš i do nespádové, samozřejmě, ale před tvým dítětem obvykle vezmou spádové děti (i ty mladší, nad 3 roky) a pak teprve nespádové. Takže tohle by dávalo smysl, pokud zakladatelka má prioritní tu nespádovou školku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
20.5.24 13:46

@unuděná, ne, u zakladatelky to tak určitě není.

Pro všechny mateřské školy zřizované MČ Praha 3 je spádovým obvodem celá městská část Praha 3.

Paní ředitelka s největší pravděpodobností prostě využila svého práva na „důvod hodný zvláštního zřetele“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.5.24 13:53

@BohunkaP Aha, to je zajímavé. Jen OT - tohle si nějak určuje MČ, nebo kdo? U nás na 12 to bývalo fakt po ulicích rozdělené před časem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
20.5.24 14:12

Tak ono se se řeší různě, já bydlím v Českých Budějovicích a tady jsou spádové všechny školky v celéím městě pro všechny s bydliště ve městě. A že těch školek tu není málo. ZŠ pak už jsou rozdělyn spádově podle ulic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
20.5.24 14:16

To asi nebude novinka. U nás jsou taky spádové všechny školky v MČ. Na spádovost podle ulic se hraje jen u ZŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.5.24 14:19
@Serpentini píše: Více

Aha, koukám na to, možná jsem si to spletla s tou základkou. U zápisu do školky jsme byli totiž už před 7 lety, tak jsem to asi pozapomněla :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
20.5.24 14:22

Tohle platí pro všechny městské části v Praze, na dvanáctce je to také tak.

Ale máš pravdu, že dřív to nebývalo úplně všude, také si to pamatuji - ale už to bude pomalu 15 let… kdy přesně a jakým nařízením se to změnilo, to netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3416
20.5.24 14:24
@BohunkaP píše: Více

V roce 2013 už byla spádová celá MČ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin