Odvolání do MŠ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3193
21.5.24 14:08
@Lil Kitkatt píše: Více

To si nemyslím. Naprosto běžně rodiče po přijetí místo odřeknou. Jí se to místo pravděpodobně uvolnilo. To je ten druh maminek, co prostě „hamty hamty, školek je málo, zkusíme to“ aniž by měly předem ujasněno, zda už ho tam dát opravdu chtějí. Pak na ně ředitelky tlačí, párvě kvůli nízkým kapacitám. Hledat za tím hned něco nekalého je takový náš národní sport. Vždy se to po konci vyhodnocení přihlášek nějakým způsobem mění. Myslím, že je paní ředitelka naopak velice vstřícná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3193
21.5.24 14:17

Ale jasně, chyba se stát mohla. O tom žádná. Je v pořádku se zeptat. Líná huba holé neštěstí, kdyby se nezeptala, asi by tuhle školku neměla. ALe vždy je lepší mírnit emocce a nehledat za tím co si nekalého. Zakladatelka hned vydávala soudy a psát o odvolání apod. mi fakt přišlo jako úlet. Já třeba vím, že jsou místa, kde berou až 5 letý jaký mají přetlak. Proto si myslím, že fakt že nějakou dostala je samo o sobě výhra. Nicméně gratulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5693
21.5.24 14:24

@Jazmine Jako chápu, co tím myslíš, ale zrovna v téhle školce to není zrovna transparentní, když se o výsledcích nedozvěděli všichni najednou z nástěnky, ale tak po různu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3193
21.5.24 14:45

Prosím tě, vždyť ona nejdřív kontaktovala ty rodiče dětí, co byly přijaté. Pak tam může mít děti tzv. „v rezervě“. Vždyť kdo nemá ponětí jak to chodí, to vůbec nemůže soudit. Dovedeš si představit, že většina rodičů tam volá x -krát za den? Jí drčí jen telefony, píše na maily o sto šest, je to náročné období. Mě tohle až vytáčí, ta neuvěřitelná drzost pořád něco napadat. Každý podle vlastních zájmu a absolutně nedohlédne dál než na špičku svého nosu. Nechápej mě špatně, tohle není teď přímo na tebe. Ale obecně na rodiče. Na ty školky je vyvinut neuvěřitelný tlak. Málokdo si dneska lajsne někoho upřednostnit nebo brát neoprávněně. Víš jenom kolik lidí se odvolá během jednoho zápisu? Fakt je lituji, já bych to dělat nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21820
21.5.24 14:56

@Lil Kitkatt proč hned konspirační teorie. Nejdřív ředitelka kontaktovala přijaté, věděla ze schuzky, že dítě bude přijato jinde. Čekala na podpisy rodičů přijatých, v tu chvíli se jí zakladatelka ozve mailem, že má pořád zájem. Ředitelce nepřišel někdo podepsat přijetí, uvolnilo se tim místo, tak hned volala zakladatelce, že je možnost.
Když jsem loni potřebovala školku pro děti cizinců, tak mi taky volala ředitelka, že má místo a vezme dítě, které to nejvíc potřebuje. Pak za dva dny mi volala znovu, že má další dvě místa, ať ji tam pošlu další dvě matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5693
21.5.24 17:09

@Jazmine @mado Ale ono to prostě nechodí tak, že ředitelky obvolávají přijaté. Mají povinnost zveřejnit výsledky pro všechny na jednou. ;) Pak je jasné, že když rodič místo odmítne, tak ho můžou nabídnout dál. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21820
21.5.24 17:13

@Lil Kitkatt ty snaživějši i vyvěsí i volají. Protože hned zjisti ústně, kdo opravdu má zájem a kdo to jen zkoušel, ale nakonec se rozhodl, že dítě do školky nepůjde nebo půjde do firemní nebo se na podzim budou stéhovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3193
21.5.24 17:14

Šíříš totální bludy. Ředitelka si o přijetí dítěte do školky může informovat jak uzná sama za vhodné.

Viz. kopie níže

„…Od tohoto termínu můžete očekávat informaci o přijetí/nepřijetí Vašeho dítěte do MŠ.
Odpovědný pracovník MŠ Vás bude kontaktovat jedním z níže uvedených způsobů na základě údajů uvedených v přihlášce:
telefonicky
prostřednictvím sms
e-mailem
doručením písemného rozhodnutí o přijetí/nepřijetí…“

https://zapisdoms.brno.cz/…imaci-rizeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
22.5.24 07:17

Jistěže to tak chodí - právě proto, že ředitelé spolupracují a snaží se umístit co nejvíc dětí. Dělají různá škatulata, kompromisy a často právě i ve spolupráci s rodiči… Ověřují si, co je pro ně ještě přijatelné a co už ne (ohledně dojezdu, rodinné situace apod.), průběžně vymýšlejí a upravují řešení.

Ty v tom neustále hledáš nějaké pokoutní a negativní úmysly resp. hledáš v chování ředitelky apriori podfukaření – ono je to ale přesně opačně. Ředitelé se maximálně snaží vyjít rodičům vstříc - jak ostatně vidíš i v tomto případě – ne jim dělat naschvály nebo je šidit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5693
22.5.24 15:50
@Jazmine píše: Více

Ty šíříš taky bludy. To, že dás odkaz na Brno neznamená, že je to tak všude. Není. U nás je to třeba jinak. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5693
22.5.24 15:54
@BohunkaP píše: Více

Ale prosím tě, já žádné pokoutní a negativní myšlenky nehledám, na to jsi přišla jak? :lol: Reagovala jsem na situaci zakladatelky. A je jasné, že se ředitelky snaží umístit co nejvíce dětí, to je taky jejich povinnost. A asi bych to ukončila, zakladatelka má vyřešeno 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3193
22.5.24 15:58

Tak to sis docela naběhla na vidle :D Nebyla jsi to ty, kdo tady psal, že mají školky povinnost zveřejnit výsledky pro všechny najednou?

Ne, nemají. A to nikde. Je na každé školce jakou formu zvolí. A vím to s naprostou jistotou. To že vaše školka volí formu vývěsky neznamená že je to plošná povinnost. Nevidíš si do pusy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
22.5.24 15:58
@Jazmine píše: Více

Proč maminky? Tatínkové nejsou „hamty hamty“? :poblion:
A není jejich chyba, že kraj neumí udělat jednotný přijímací formulář, kam vyplnis u školek priority 1- 50 a děti se pak rozřadí počítačem a nazdar. Letos to šlo u SŠ, tak snad tak do 5 - 15 let i u školek. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3193
22.5.24 16:00

Na všechny si tady poprskat, a pak rychle utéct, co? Místo abys uznala, že píšeš totální bláboly, nebo alespoň už držela pusu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3193
22.5.24 16:08
@Annonymní_007 píše: Více

Že by třeba proto, že ještě pořád je na rodičáku převážně matka? :think: Ale dobře, aby ses nepo. tak rodiče. Dobrý?
Ostatní není třeba komentovat, kdybys pořádně četla /nebo četl (abych byla korektní). Píšeš hlouposti, jednotný formulář je, a způsob rozřazování byl již vysvětlován opakovaně. Dokonce je i vysvětlen na stránkách MŠMT. Ale to by si někdo musel dát tu práci a ty informace si pořádně najít. A ne, chyba MŠMT nejsou méně chápající rodiče 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin